Neler Yeni

Sarhoş olmak mı günah yoksa alkol almak mı?

wake up to reality

80+ Silver
Allah sebepsiz random mu yasaklıyor?
Allah sebep belirtmek zorunda değil ki? Domuzdan örnek vermek gerekirse belki domuzu öylesine yasakladı ve insan iradesiyle bunu yememesini kural koydu, bilemeyiz, yani Allah yasakladıysa yasaktır, yok domuz bokta yüzüyormuş yok domuz yiyen erkek kadınını kıskanmıyormuş, bunlar bence bahane, yani insanın iradesi var, hani domuz sağlıklı olsa bile yasak olduğu için yememen gerekir

TamerKs

80+ Silver
1 şişeye dayanana 1 şişeye kadar haramdır 3 şişeye dayanabilene 3 şişeye kadar haramdır o zaman.İlla sabit bir denklem olmak mı zorunda tekerlekli sandalyede ki adam da mesela namaz kılamaz
Siz kimsiniz kendi düşüncenizle hüküm veriyorsunuz? Yasak denilmiş ayette konu tartışılmaya açık değil zaten.
“Sarhoşluk veren her içki haramdır.” (Buhâri, Vudû, 71; Edeb, 80; Müslim, Eşribe, 7);

“Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve şans okları birer şeytan işi pisliktir. Onlardan uzak durun ki, kurtuluşa eresiniz. Şeytan şarap (içki) ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi?” (Mâide, 5/90-91)

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bir bomonti iç kendine gelirsin

grasdiyas

80+ Silver
dalga geçmeyin lütven ciddiyim şimdi şarap geçiyor Kur-an da sadece galiba ama tekilla viski bira geçmiyor sonuçta tam hatırlamıyoum ama sarhoş edici içecekler haramdır diyordu galiba aklımda kalmadı türkçe baştan sona okuyorum mesela bilmiyorum doğrumu vodka ayarında içindiğinde sağlıklı diyorlar (DOĞRULUĞUNU BİLMİYORUM ) sağlıklı olduğunu var sayalım sarhoş olmadan ayarında içsek olurmuki haram

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,566
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Siz kimsiniz kendi düşüncenizle hüküm veriyorsunuz? Yasak denilmiş ayette konu tartışılmaya açık değil zaten.
“Sarhoşluk veren her içki haramdır.” (Buhâri, Vudû, 71; Edeb, 80; Müslim, Eşribe, 7);

“Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve şans okları birer şeytan işi pisliktir. Onlardan uzak durun ki, kurtuluşa eresiniz. Şeytan şarap (içki) ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi?” (Mâide, 5/90-91)
Öncelikle üslübunuzu düzeltin ben hüküm vermiyorum fikrimi belirtiyorum sadece ayeti atsanız yeterdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir bomonti iç kendine gelirsin
Calrsberg şişe içiyorum ben

grasdiyas

80+ Silver
Öncelikle üslübunuzu düzeltin ben hüküm vermiyorum fikrimi belirtiyorum sadece ayeti atsanız yeterdi.

Calrsberg şişe içiyorum ben
malibu nası bişey süt gibi galiba likörlerin en güzeliymiş gogıl amcaya göre alkol içen biri değilim ama ağzım sulandı görünce

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Mantıkla sorguladığın zaman sarhoş olmak.
İslam'ın ilk döneminde alkol yasak değildi, insanlar abarttığı için sonradan yasaklandı.
Ben kimseye içip veya içirip kötü bir şey yapmıyorsam, dostlarla efendice içip yatıyorsam bence sorun yok.

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,566
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
malibu nası bişey süt gibi galiba likörlerin en güzeliymiş gogıl amcaya göre alkol içen biri değilim ama ağzım sulandı görünce
Malibu içmedim hiç likör olarak Jagermeister ve Hennesy tüketmiştim.

Malibu içmedim hiç likör olarak Jagermeister ve Hennesy tüketmiştim.
Pardon karıştırdım Hennesy likör değil hocam.

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
336
İsim
Berke
Bende benzer bir argümanı dini açıdan bilgili birine söylemişti iki farklı şey alkol vücudunuza zarar verir, ikincisi insana verilen en büyük nimeti düşünmeyi karar vermeyi engeller. İlkini sigarada yapıyor ve sigaranın zararı alkolden çok daha fazla, sigara günah değil mekruh. İkinci konu tartışılır

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
dalga geçmeyin lütven ciddiyim şimdi şarap geçiyor Kur-an da sadece galiba ama tekilla viski bira geçmiyor sonuçta tam hatırlamıyoum ama sarhoş edici içecekler haramdır diyordu galiba aklımda kalmadı türkçe baştan sona okuyorum mesela bilmiyorum doğrumu vodka ayarında içindiğinde sağlıklı diyorlar (DOĞRULUĞUNU BİLMİYORUM ) sağlıklı olduğunu var sayalım sarhoş olmadan ayarında içsek olurmuki haram
Evet dediğin gibi "Hamr" yani "Sarhosluk verici yani Akıla etki Eden icecekler" diye geçiyor Kuran-i Kerimde.

Simdi akıla su soru gelebilir 2 sise icki bana sarhosluk vermiyor o zaman haram değildir ama hüküm söyledir:

"Coğu Haram olan seyin Azı da haramdır" diye. Bu Hükme göre Çok icince sarhosluk veriyorsa azı da haram olur, Nitekim Hadis-i Seriftir.

Bende benzer bir argümanı dini açıdan bilgili birine söylemişti iki farklı şey alkol vücudunuza zarar verir, ikincisi insana verilen en büyük nimeti düşünmeyi karar vermeyi engeller. İlkini sigarada yapıyor ve sigaranın zararı alkolden çok daha fazla, sigara günah değil mekruh. İkinci konu tartışılır
Sigara haram da sayılabilir o biraz gri bir konu. Genelde Harama yakın Mekruh hükmü veriyior.

-nisay

80+ Bronze
ilkeler var. aklın korunması, canın korunması, malın korunması vs. alkol aklı devre dışı bırakıyor. öyle olmasa bile allah kural koyduysa uymak zorundayız. domuz yemek gibi. pis olduğu için değil allah emrettiği için yemiyoruz. alkol de ikiside var. hem sebebi açıklanabiliyor hem de allah emrediyor.

NightWish2434

80+ Silver
Sarhoşluk ve vücuda zarar veren her şey haram kılınıyor diye biliyorum

Top Bottom