Neler Yeni

Sigaraya Komisyon Alan Yerler Yardım

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,444
İsim
.
Hocam bunu anlamayan insanlar ile beraber yaşıyoruz maalesef işte Türkiye, üstüne hakkımı savunsam bile bir şey olcağını sanmıyorum :)
Anlatamazsın hocam boşver.Satıyorsan adam akıllı fiyatından sat.Yada satma.Bu işler böyledir ama anlamazlar.
Birde nerdesin bilmiyorum ben Mersindeyim burda iki lira koyuyorlardı üstüne 5 lira neymiş be.

Yukosss

80+ Bronze
Anlatamazsın hocam boşver.Satıyorsan adam akıllı fiyatından sat.Yada satma.Bu işler böyledir ama anlamazlar.
Birde nerdesin bilmiyorum ben Mersindeyim burda iki lira koyuyorlardı üstüne 5 lira neymiş be.
Hocam 1-2 liraya problem etmiyorum da, ben İzmirdeyim normalde 1-2lira koyuyorlar bu tekel 5 lira koymaya başlamış.

theGladyator01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
HasHoca
Satmassan nasıl müşteri çekmeyi düşünüyorsun ?

Shix2x

80+ Bronze
Kardeşim sen bu işe hiç girmemişsin o yüzden biliyorum ayakları yapma. senin o 91 liralık sigarandan adamın kazandığı 5-6 tl sen eğer kartla ödersen %4-5 banka komisyonu kesiyor zaten 4-5 tl ye geliyor adam para kazanmamış oluyor senden o yüzden 4-5 tl fazla kesiyor. Bu kadar bencil bende ben demeyin kendinizi adamın yerine koyun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kardeş hiç uzatma forum zaten kreş olmuş çoluk çocuk dolaşıyor yorum yapıyor konuşuyor bildikleri bir şey de yok zaten kasma ben cevap bile vermiyorum anlayacakları seviyede değiller.
En esnaf sensin kardes tamam.

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,646
İsim
Cengiz

theGladyator01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
HasHoca
satma diyen yokki raf fiyatı neyse ondan satsın
Raf fiyatından satıyor reisim zaten . Sen gelip inatla karttan aldığın için satıcı zor durumda kalıyor . Kazandığı parayı sigaraya verdiği için sattığı sigaradan da para kazanmak istiyor .

MufasaBoss

80+ Bronze
Arkadaşlar bu yerleri nereye şikayet edebiliriz bir markete kafayı taktım da 1lira komisyon alıyordu- 2.5 yaptı, bu gün aldım 5tl komisyon aldı bende çektiği için hiç bakmadım artık bıktım bunlardan bunları nereye şikayet edebilirim ?
Cimere Fln Şikayet Et Benim Babam Şikayet Etti 60 Bin Yada 70 Bin Tl Ceza Yedi Tekel Bayi

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,444
İsim
.
Raf fiyatından satıyor reisim zaten . Sen gelip inatla karttan aldığın için satıcı zor durumda kalıyor . Kazandığı parayı sigaraya verdiği için sattığı sigaradan da para kazanmak istiyor .
O zaman kazandığı parayı sigaraya verip sattığı sigaradan para kazanmak istemesin dostum.Öyle bir dünya yok bizde çok şey istiyoruz o mantıkla.Ya satmasın adam gibi yada kendini akıllı sanıp komisyon komisyon koymasın.

theGladyator01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
HasHoca
O zaman kazandığı parayı sigaraya verip sattığı sigaradan para kazanmak istemesin dostum.Öyle bir dünya yok bizde çok şey istiyoruz o mantıkla.Ya satmasın adam gibi yada kendini akıllı sanıp komisyon komisyon koymasın.
Sende alma . Koyar koymaz sanane , başka yerden al sende . Adamın sana verdiği fiyat o , almak zorunda değilsin . Kimse sana zorla sigara aldırmıyor . 3-5 kuruşunuzu bu kadar önemsemeyin . Sigaranın yarısını devlete d*m**ıyorsunuz zaten .

eneskaya6

80+ Silver
Sende alma . Koyar koymaz sanane , başka yerden al sende . Adamın sana verdiği fiyat o , almak zorunda değilsin . Kimse sana zorla sigara aldırmıyor . 3-5 kuruşunuzu bu kadar önemsemeyin . Sigaranın yarısını devlete d*m**ıyorsunuz zaten .
Fiyatının yarısından çoğu vergi onun için kayda değer hiçbir faaliyet göstermezler ama küçük esnafın 4₺ alacağı kârın 2-3 tlsi bankaya gidiyor diye adam komisyonu yansıtmaması için namusu gibi savunurlar.
Canım ülkemin vatandastan gaz alma politikası :)

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,055
İsim
Selim
Cimere şikayet edebilirsiniz ben denk geldikçe ediyorum yüklü miktarda para cezası yiyorlar güzel oluyor en son 2 tane büyük market yapmıştı bunu cezayı yiyince kartla sigara satışı yasak kağıtlarını kaldırdılar kuzu kuzu satıyorlar müşterileri de azalıyor genelde bana 2 lira komisyon değil direkt yanında ürün al diyorlar zaten en ucuz şey 15lira anca onu kabul ediyorlar ama bakıyorum cezayı yiyince onu da yapamıyorlar artık

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,444
İsim
.
Cimere şikayet edebilirsiniz ben denk geldikçe ediyorum yüklü miktarda para cezası yiyorlar güzel oluyor en son 2 tane büyük market yapmıştı bunu cezayı yiyince kartla sigara satışı yasak kağıtlarını kaldırdılar kuzu kuzu satıyorlar müşterileri de azalıyor genelde bana 2 lira komisyon değil direkt yanında ürün al diyorlar zaten en ucuz şey 15lira anca onu kabul ediyorlar ama bakıyorum cezayı yiyince onu da yapamıyorlar artık
Helal olsun kral doğru değil yaptıkları.

Fiyatının yarısından çoğu vergi onun için kayda değer hiçbir faaliyet göstermezler ama küçük esnafın 4₺ alacağı kârın 2-3 tlsi bankaya gidiyor diye adam komisyonu yansıtmaması için namusu gibi savunurlar.
Canım ülkemin vatandastan gaz alma politikası :)
İsterse hepsi vergi olsun dostum hiç farketmez.
Ürünün bir satış fiyatı var sen onun üstüne koyup satamazsın.
Zoruna gidiyorsa satmayacaksın bu kadar.

eneskaya6

80+ Silver
Helal olsun kral doğru değil yaptıkları.

İsterse hepsi vergi olsun dostum hiç farketmez.
Ürünün bir satış fiyatı var sen onun üstüne koyup satamazsın.
Zoruna gidiyorsa satmayacaksın bu kadar.
Sigara satmıyorum, öyle bir işletmemde yok :)
Normal şartlarda
1-) İşletme kartla ödeme seçeneği sunmak zorunda değil
2-) Kartla ödeme de oluşan komisyonu işletme ödemek zorunda değil.
ama sizin gibi sessiz sedasız vatandaşlar dolu olduğu icin ülkede yöneticiler ve bankaları anlaşmalı şekilde esnaflara tefeci gibi çöküyor :) ve bu yaşananlara kimse tepki göstermeyip en alt kademede olan küçük esnafa tepki gosterip gazınızı almak icin hukuki yol acıyorlar.

Top Bottom