Çok değil daha 1-2 ay önce alışverişte 50 kuruş çıkmadı diye bir ürünü iade edene kadar salmadılar. O gün enayi gibi marketten eve, evden markete, ve daha sonra da tekrar marketten eve tekrar git gel yaptım o an 50 kuruş çıkmadı diye.
Borç vermek, veresiye vermek, müşteriden 5 kuruş eksiği görmezden gelmek zorunda değiller eyvallah.
Ama sırf 50 kuruş çıkmadı diye marketten eve, evden markete ve marketten tekrar eve yürüyeceğime kartımla tam kuruşu kuruşuna alışverişimi yaparım, herif de ağlayamaz "hüüğ banka gomisyon aliğ

" diye.
Herkesin kendine has hakkı var. Adam cebimde sırf 50 kuruş yok diye ürünü satmıyor, "sonraki sefer ödersin" demek yerine vaktimden ediyorsa, ve buna hakkı varsa (ki, var. Aksini iddia etmiyorum) bende kartımla yapacağım alışverişte onun ödeyeceği komisyonunu umursamama hakkını kendimde buluyorum. Hem onun bu davranışı, hem de benim kartla alışveriş yapmam herhangi bir suç teşkil etmiyor ne de olsa.
Ayrıca günümüzde çok fazla boş beleş kafada esnaf var. Üründen çıkan promosyonu vermeyenleri demiyorum, daha kendi seçtiği işi yapmaya üşenen esnaflar var benim çevremde.
Örnek vermek gerekirse, bilen bilir Amazon, Hepsiburada gibi platformlardan anlaşmalı esnaf dükkanlarına kargoyu gönderebiliyorsinuz, belirlenen tarih içinde de kargonuzu teslim alırsınız oradan.
Birkaç gün önce de esnaftan, adamın kendi dükkanına hali hazırda teslim edilmiş kargoyu alacağımı belirttim. Adam bildiğin "öff bıraksam mı acaba şu kargo işlerini yhiaa" dedi.
Lan Senin Yaptığın İş Mi Var Ortada *****? Adresine Gelmiş Olan Kargonun Barkodunu Uygulamadan Taratıp Sana Söyleyeceğim 4 Haneli Şifreyi Uygulamaya Yazıp Bana Kargoyu Verecen 1 Dakika Sürüyo Lan. Kargo Dediğim De 1 Kilo Falan Değil 2-3 Tane Kitap Var İçinde.
O yüzden esnaflara karşı son derece önyargılı olmak gayet doğal, hatta desteklediğim şeydir. 3-4 tane iyi-nötr esnaf tanıdıysam diğer 7-8 tanesi sıkıntılı, boş beleş heriflerdi. Zaten ülkecek anksiyetemiz, sabrımız, mentalimiz bozuk bi de günlük hayatta bu tarz kişilerle muhattap olmak zorunda kalıyoruz