Neler Yeni

Sildiğim dosyayı Windows Defender var gibi gösteriyor

Alposki

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,527
İsim
Alp Yalçın
Olay aynen şöyle oldu.
Windows Defender HackTool:Win32/Crack!MSR adında bir virüs buldu bende virüsü gösterdiği dosya konumuna gidip manuel olarak dosyayı sildim.
Ardından tekrar Defendıra geldim halen virüsü var gösteriyordu eylemlere tıklayıp virüsü kaldır dediğimde herhangi bir tepki göstermiyordu.
Yani ben dosayı sildim ama Defendırın halen böyle göstermesi rahatsız ediyor.
1607243034806.png

Virüsün silindiğinden nasıl emin olabilirim?
Defendırın böyle gözükmesinden nasıl kurtulabilirim?
Yardım ederseniz sevinirim.

Alposki

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,527
İsim
Alp Yalçın
@Alposki ,

Kişisel güvenliğinizi arttırmak istiyorsanız şunları yapmalısınız :

1) Virus Security - Antivirüs Kullanmak :

Yapmanız gereken en temel adım antivirüs kullanmaktır. Antivirüs seçimi konusunda Comodo Antivirüs, Kaspersky Antivirüs, BitDefender Antivirüs sizlere tavsiyemdir. Antivirüsler PC'nin fişini takmadığınız sürece gereksizlerdir, bunu aklınızın bir köşesine yazmayı unutmayınız.

2) Network Security - Firewall Kullanmak :

Firewall kullanmak, DDoS, DoS gibi ataklara karşı en önemli husustur. Firewall olarak sizlere tavsiyem Comodo ve Kaspersky Firewall'dur.

3) Password Security - Güçlü Parola Kullanmak :

Güçlü parolalar sizi BruteForce saldırılarına karşı güvence altına alacaktır. Şifreniz en az 12 karakter, en az 1 büyük harf, 1 sayı ve 1 özel karakter içermelidir. Oluşturacağınız şifreyi
Kaspersky Password Checker aracılığı ile kontrol edebilirsiniz.

4) Browser Security - Güvenlik Ayarları Yapılandırması :

Browser olarak sizlere tavsiyem Firefox tabanlı Comodo Ice Dragon'dır. Yükledikten sonra dilerseniz Comodo Media Downloader'ı etkisizleştirebilirsiniz. İhtiyacınız olacak eklentiler NoScript ve uBlock Origin'dir.

5) Spyware Security - AntiSpyware Kullanmak

Spyware, yani casus yazılımlara karşı kullanmanızı önerdiğim yazılım SUPERAntiSpyware'dır. SUPERAntiSpyware'ı koruma değil, tarama yapmak amacıyla kullanmanız önerilmektedir.
Anti virüs olarak malwarebytes kullanabilir miyim?
Kaspersky kullanmayı düşünmüyorum çünkü arkadaşımın bilgisayarında bariz bir trojan olmasına rağmen tam taramada bile tespit edemedi.
Ayrıca paralı sürümüydü.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
@Alposki ,

Anti-Malware yazılımları korumada yetersizdir. Antivirüsler tarama için değil koruma içindir. Aynı şeyi daha kaç kere söyleyeceğim bilmiyorum.

Alposki

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,527
İsim
Alp Yalçın
@Alposki ,

Anti-Malware yazılımları korumada yetersizdir. Antivirüsler tarama için değil koruma içindir. Aynı şeyi daha kaç kere söyleyeceğim bilmiyorum.
Neden yetersiz olduğunu düşünüyorsun baktığım yorumlara göre gayet yeterli gibi gözüküyor

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Hayır, yeterli falan değil. Bol bol false positive sonuç yaşanmakta. MalwareBytes tarama amaçlı kullanılmalıdır, koruma değil.

Alposki

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,527
İsim
Alp Yalçın
Hayır, yeterli falan değil. Bol bol false positive sonuç yaşanmakta. MalwareBytes tarama amaçlı kullanılmalıdır, koruma değil.
Peki öyle olsun ama gidipte kaspersky falan da yüklemem o daha yanlış bana kalırsa.
Tarama amaçlı kullanırım ama Malwarebytes şuan premium olduğu için ben istemesem de koruma amaçlı kullanıyor kendini ona yapacağım bir şey yok free sürüme nasıl geçerim dedim cevap alamadım o yüzden böyle kullanmak durumundayım.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Yapmaya çalıştığınız şey doğru değil. Ne Kaspersky'nin, ne de COMODO'nun bir suçu var. Antivirüsler sizi virüslerden korumak için yapılmışlardır. Taramaya uygun değillerdir. Anti-Malwarelar ise malware yani zararlı yazılımlardan korunmak içinlerdir. Anti-Malwareların antivirüslere kıyasla daha geniş veritabanlarının tarama amaçlı kullanılması daha avantajlıdır. Siber güvenlik kritik bir durumdur, kendi kafanıza göre iş yapmamalısınız.

Alposki

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,527
İsim
Alp Yalçın
Yapmaya çalıştığınız şey doğru değil. Ne Kaspersky'nin, ne de COMODO'nun bir suçu var. Antivirüsler sizi virüslerden korumak için yapılmışlardır. Taramaya uygun değillerdir. Anti-Malwarelar ise malware yani zararlı yazılımlardan korunmak içinlerdir. Anti-Malwareların antivirüslere kıyasla daha geniş veritabanlarının tarama amaçlı kullanılması daha avantajlıdır. Siber güvenlik kritik bir durumdur, kendi kafanıza göre iş yapmamalısınız.
Comodo benim isteğim dışında tarama yapıyor benim isteğim dışında her şeye el atıyor.
Diyorum ki malwarebytes'ı nasıl free sürüme geçirebilirim söyleyin bende onu sadece tarama amaçlı kullanayım aktif koruma için farklı bir şey yükleyim ama siz free sürüme nasıl geçeceğimi söylemediğiniz için böyle bir yol izlemekteyim kafama göre değil yani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,468
Üyeler
164,676
Son üye
dslam21
Top Bottom