...............silindi

Sanki gittikçe kilolu olmaya doğru gidiyorum. Sizce bu kilo alımımın sebebi ergenlik mi? İki yıl boyunca olan okulda yapılan boy ve kilo ölçümlerimi yazıyorum. 15 yaşındayım bu arada.
2021, Eylül Boy:169 Kilo 58
2022, Mayıs Boy:173 Kilo:62
2022, Eylül Boy:175 Kilo 65
2023, Mayıs Boy:177 Kilo:68
2023, Eylül Boy:177 Kilo 75
Sizce çok mu hızlı alıyorum yoksa bu ergenlikten midir?
boyla kilon daha çok değişir. kafana takma. doğru ve sağlıklı beslen hareket et spor yap düzenli uyu yeter.

Sanırım yağ olarak aldım çünkü vücudumda belli noktalar beni rahatsız etmeye başladı. Senin dediğin yürüyüşü her gün evden okula, okuldan eve yapıyorum ama diğer türlü spor salonuna gidecek param yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben bu seneye kadar zaten hiç bu kadar yağlı ve cüsseli bir görünüme sahip olmamıştım. hayatım boyunca hep zayıftım. ilk defa bu sene böyle bi anda şişmeye başladım. Sonra kafama takmaya başladım. Hele hele bu yazdan beridir sanki çok çok daha hızlı alıyor gibi hissediyorum.
o alma 17 gibi duracak, erkek cinsiyeti olarak vücut hacim kazanması gerekiyor doğanın yapısı gereği böyle düşün, o hacmi yağ olarak da alabilirsin kas olarak da, günlük Boy/kilo * 30 gr kadar yağ almaya dikkat et fazlasını 30 gün boyunca alırsan ekmekler pideler tatlılar hepsi yağa dönüşmeye başlar
peki kilo almam durur mu? çünkü bu gidişle galiba kilolu olucam.
Yukarıda altın oranı verdim, senin boy ve kilona göre 70 gr yağı geçmemen gerekiyor, yaşını metabolizmanı düşünürsek bunu maksimum 85 gr ile sınırlayabiliriz

ailende uzun insanlar var mı ?
Bi babam belki biraz uzun o da maksimum 185 falandır. Diğer türlü epeydir boyumda uzamıyor zaten. durmuş olmasından korkuyorum.

o alma 17 gibi duracak, erkek cinsiyeti olarak vücut hacim kazanması gerekiyor doğanın yapısı gereği böyle düşün, o hacmi yağ olarak da alabilirsin kas olarak da, günlük Boy/kilo * 30 gr kadar yağ almaya dikkat et fazlasını 30 gün boyunca alırsan ekmekler pideler tatlılar hepsi yağa dönüşmeye başlar
peki ben ne kadar yağ aldığımı nerden anlicam? mesela ben sabah 2-3 dilim çikolatalı ekmek, öğle arası 2 poğaça ayran gofret ve saklıköy bisküvi, eve geldiğimde genelde pilav veya pilav üstü fasulye/nohut vb. akşama da çayda arada sırada nadirende olsa fındık fıstık falan yiyorum.

Yukarıda altın oranı verdim, senin boy ve kilona göre 70 gr yağı geçmemen gerekiyor, yaşını metabolizmanı düşünürsek bunu maksimum 85 gr ile sınırlayabiliriz
peki yağlanmamda ergenlikten midir? ben bu seneye kadar göbek göğüs falan bilmezdim. bu sene hepsi bi anda ortaya çıktı. bu yağlardan dolayı bazı kıyafetler hoşuma gitmiyor. hep oversize veya büyük beden alasım geliyor.

Bi babam belki biraz uzun o da maksimum 185 falandır. Diğer türlü epeydir boyumda uzamıyor zaten. durmuş olmasından korkuyorum.

peki ben ne kadar yağ aldığımı nerden anlicam? mesela ben sabah 2-3 dilim çikolatalı ekmek, öğle arası 2 poğaça ayran gofret ve saklıköy bisküvi, eve geldiğimde genelde pilav veya pilav üstü fasulye/nohut vb. akşama da çayda arada sırada nadirende olsa fındık fıstık falan yiyorum.

peki yağlanmamda ergenlikten midir? ben bu seneye kadar göbek göğüs falan bilmezdim. bu sene hepsi bi anda ortaya çıktı. bu yağlardan dolayı bazı kıyafetler hoşuma gitmiyor. hep oversize veya büyük beden alasım geliyor.
ailende uzun baban varmış boy'u ondan alcaksın boyun uzun olacak genetik olarak o yüzden normal. çok kafana dolama kilo alırsın uzarsın boy uzadıkça aldığın kilo normal kalacaktır. bende 1.90 boyundayım. senin kafanda oluşan sorularla bende senin yaşlarında boğuştum. kafana takma. yediklerine dikkat et sağlıklı bir yaşam sür spor yap. bu yaşta nasıl devam ederse öyle gider iskelet yapının gelişmesi için spor önemli. en az bir spor dalı ile ilgilen.

Gıdaların arkasında yazıyor ne kadar içeriği olduğu, örneğin fındık kreması 10 dolu yemek kaşığı kadar, bunun ağırlığı 300 gr yani 1 dolu yemek kaşığı 30 gr bundan demek 1 yemek kaşığında 12 gr yağ alıyormuşum

Ekler

• IMG_20231017_003005.jpg
    IMG_20231017_003005.jpg
    3.7 MB · Hit: 42
Gıdaların arkasında yazıyor ne kadar içeriği olduğu, örneğin fındık kreması 10 dolu yemek kaşığı kadar, bunun ağırlığı 300 gr yani 1 dolu yemek kaşığı 30 gr bundan demek 1 yemek kaşığında 12 gr yağ alıyormuşum
anladım, sağ ol.

ailende uzun baban varmış boy'u ondan alcaksın boyun uzun olacak genetik olarak o yüzden normal. çok kafana dolama kilo alırsın uzarsın boy uzadıkça aldığın kilo normal kalacaktır. bende 1.90 boyundayım. senin kafanda oluşan sorularla bende senin yaşlarında boğuştum. kafana takma. yediklerine dikkat et sağlıklı bir yaşam sür spor yap. bu yaşta nasıl devam ederse öyle gider iskelet yapının gelişmesi için spor önemli. en az bir spor dalı ile ilgilen.
yani boyum uzayacağı için şu anlık kilo aldım. o da boya gidecek mi demek istiyorusn.

Senin dediğin yürüyüşü her gün evden okula, okuldan eve yapıyorum ama diğer türlü spor salonuna gidecek param yok.
Ben salona git demedim ki. Neyse kardeşim dikkat et kendine. Evden okula okuldan eve gitmek TEMPOLU yürüyüş ya da koşu yerine geçmez.

Yağlanman bölgesel ise şeker ve yağa abanmışsın demektir, normal gelişim döneminde basılan testesteron normal insanın neredeyse 3 katı kadar, oturduğun yerden kas yaptıracak bir oran bu

anladım, sağ ol.

yani boyum uzayacağı için şu anlık kilo aldım. o da boya gidecek mi demek istiyorusn.
tam olarak öyle. boy genetiktir ırsidir baban uzun sende uzun olacaksın. bende senin yaşlarında kısa boyluyum diye ayar olurdum. Sonra 18'e geldim birden fırladı boyum. daha zamanı var sabret çok takılma normal.

Geri