bana beko derler
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 2
ben pf360 kullanıyorum, bir problem yaşamadım ancak yaşayan çok insan gördüm. Pompa arızası da her üründe olabiliyor ve bu üründe de bu problem kronik değil bildiğim kadarıyla. Yani alınmasında bir sakınca görmüyorum. Pompası kulaklık takılıyken duyulmaz ama kulaklık takmıyorsan duyarsın ama rahatsız olur musun, çok ses takıntılıysan evet; değilsen hayır.Hocam Fuma2 yi biliyorum. Oldukça iyi performansı var ve 240mm'lik bir çok sıvı soğutmadan çok çok daha iyi soğutuyor. Fakat ben 1000 TL gibi bir fiyatlara çıkınca biraz daha ekleyip sıvı soğutma almak istiyorum, daha mantıklı geliyor. İleride bilgisayarı satacak olsam bile göz alıcı özelliği oluyor. Alıcıya sıvı soğutma daha çok cazip geliyor.
ses takıntın varsa daha sessiz modellere yönelebilirsin ama hem görsellik hem performans hem de sıvı soğutma olsun dersen pf240 iyi bir tercih.
pompasında 1 adet 3pin 5v argb kablosu ve 1 adet 3 pin güç kablosu var. 3 pin güç kablosunu anakartında aio_pump veya pump_fan artık her neyse oraya takacaksın. sıvı soğutma fanları için de Y kablo çıkıyor. sıvı soğutmanın 2 kablosunu o y kabloya bağlayıp tekli ucunu da CPU_FAN portuna takıyorsun ve bitti gitti. Anakartında argb portu yoksa kutu içerisinden argb kontrolcü çıkıyor. ona takarsın. ama o kontrolcünün bir sorunu var, kumandası olmadığı için yalnızca kontrolcünün üstünden renk değişikliği yapabiliyorsun. yani renk değişikliği yapmak istediğinde kasanın kapağını sökmen gerekecek