Neler Yeni

şimşek sonrası ethernet çalışmıyor

synax90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
samet
fırtınalı bir gecede şimşek veya yıldırım çarpması sonucunda ethernet kablosu ile bağlı olduğum modem yandı yeni modem ve yeni Ethernet kablosu aldım fakat bilgisayards hâlâ ethernet sorunu yaşıyorum Ethernet kablosunu takmamma rağmen takıldı olarak gösterilmiyor (şimşek sonrası bilgisayar 1 hafta açılmadı) bu sorun neyden kaynaklı olabilir bide hangi parçayı değiştirsem sorun çözülür?

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,235
İsim
Emre
Discord
necromancerr
fırtınalı bir gecede şimşek veya yıldırım çarpması sonucunda ethernet kablosu ile bağlı olduğum modem yandı yeni modem ve yeni Ethernet kablosu aldım fakat bilgisayards hâlâ ethernet sorunu yaşıyorum Ethernet kablosunu takmamma rağmen takıldı olarak gösterilmiyor (şimşek sonrası bilgisayar 1 hafta açılmadı) bu sorun neyden kaynaklı olabilir bide hangi parçayı değiştirsem sorun çözülür?
Ethernet portu arızalanmış olabilir dediklerinize göre (tahminim o yönde) garantisi varsa garantiye yollayın anakartı o şekilde kesin bir şekilde anakarttan olmadığına emin olabilirsiniz

TahinPekmez

80+ Silver
anakart

synax90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
samet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ghoul

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
520
İsim
Kemalhan Altay
2 3 ay önce ethernet kablosuna şimşek attı dışardan gelen kabloya, modem patladı modemden pc ye geçen kablo yüzünden pc nin anakartı yandı. Anakart yanarken yanında işlemciyide götürdü. bi ton masraf çıkardı senin pc açılıyorsa gene şanslısın. Başka bi arızan yoksa Vatanda usb olarak takılan ethernet portları oluyor 150 200 e onlardan alır ethernet kablonu ona takar yoluna bakarsın hocam geçmiş olsun. Aklınızda bulunsun şimşek atarken modemin tek fişini değil arkadaki kablolarıda çekin

TahinPekmez

80+ Silver
anakart da bios pilini cikar tak yap. statik de olmustur. ama anakart tamire gitmesi lazim. ampermetre ile bakilsin portlara

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,828
İsim
Emre Zengin
Ethernet portu anakarta bağlı büyük ihtimalle anakartın LAN girişinde sorun oluştu. Kablo hem modeme hem de anakarta takılıyken LAN girişinin oradaki ışıklar yanıyor mu?

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,235
İsim
Emre
Discord
necromancerr
ne yazıkki garantisi yok yani sorun anakartta değil Ethernet portunda doğrumu anladım
Mesaj otomatik birleştirildi:

hm tamam sağol cevapın için
anakartın ethernet portundan yüksek akım girer anakarta anakart tetik alıyor çalışıyorsa şanslısın sadece ethernet portu gitmiştir

synax90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
samet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ethernet portu anakarta bağlı büyük ihtimalle anakartın LAN girişinde sorun oluştu. Kablo hem modeme hem de anakarta takılıyken LAN girişinin oradaki ışıklar yanıyor mu?
hayır mkdeme ve bilgisayara bağlıyken ışık yanmıyor

2 3 ay önce ethernet kablosuna şimşek attı dışardan gelen kabloya, modem patladı modemden pc ye geçen kablo yüzünden pc nin anakartı yandı. Anakart yanarken yanında işlemciyide götürdü. bi ton masraf çıkardı senin pc açılıyorsa gene şanslısın. Başka bi arızan yoksa Vatanda usb olarak takılan ethernet portları oluyor 150 200 e onlardan alır ethernet kablonu ona takar yoluna bakarsın hocam geçmiş olsun. Aklınızda bulunsun şimşek atarken modemin tek fişini değil arkadaki kablolarıda çekin
geçmiş olsun peki sağol bilgilendirme için

anakart da bios pilini cikar tak yap. statik de olmustur. ama anakart tamire gitmesi lazim. ampermetre ile bakilsin portlara
tamam çıkar yapmayı da deniyim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,828
İsim
Emre Zengin
Top Bottom