Neler Yeni

Şınav ve mekik sonrası hamlama ağrısı nasıl geçer?

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Baran Çelik
Dostum protein ağırlıklı beslen. Bol su iç ve muz türü gıdalar tüket. Vücut bu gıdalar sayesinde kendisini hızlı restore eder. Ağrın çok az da olsa azaldığında tekrar devam edersin ve beslnemeni dediğim şekilde yaparsın. İlerleyen zamanlarda o ağrılar sana zevk verecek. Ve ayrıca uykuna çok dikkat et.
Peki illa ıce tea cola gibi içecekleri hiç tüketmemem mi gerekli?

VS07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Vahit Sarıkaya
Öyle bir şey yok. Profesyonel sporcu değiliz ki o kadar dikkat edelim. Bunları azaltman yeterli. Yaz ayındayız mesela karpuz kavun tüketebilirsin canın ice tea istediğinde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Baran Çelik
Öyle bir şey yok. Profesyonel sporcu değiliz ki o kadar dikkat edelim. Bunları azaltman yeterli. Yaz ayındayız mesela karpuz kavun tüketebilirsin canın ice tea istediğinde.
Ağrılarım geçene kadar dinlenicem sonra tekrardan başlıyıcam spora 1-2 gün dinlenirim ama tek korkum bir daha aynı ağrılar olur mu ve vücudum ne zaman alışır.

VS07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Vahit Sarıkaya
O ağrılar illa ki olacak dostum. Ağrı olması iyidir kasta gerekli tahribatı yarattığın anlamına geliyor. Hamlığın geçtikten sonra devam edersin.

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Spor salonunda o kadar ağırmamasının nedeni kaslarını spordan önce bir nevi ısındırıp hazırlıyorsundur koşu bandında. Evde spora başlayıp birden şınav ve mekik yaparsan ağrı olması gayet normal. Mümkünse önce bir yürüyüşe çık dışarda. Bir süre yürüyüp tempolu bir koşu yaparak bitir ve eve geldiğinde şınav mekik muhabbetine dönersen daha az hamlanma ağrısı çekersin.

Kadir_1987

80+ Silver
Tamam ama ağrıdan yerimden zor kalkıyorum nasıl spor yapabilirim ki.
Haraketlerin sayılarını abartıp ve yanlış yapmandan kaynaklı bu aşırı ağrı.
Güzelce dinlen.
Kendini iyi hissettiğin de devam et ama dikkat ederek ve hareketleri doğru yaparak.
Mühim olan çok ağır spor ve uzun süre yapmak değil.
Vücudu yormadan ve sürekli yapılan spor spor'dur.

Son düzenleme:

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Merhaba evde şınav ve mekik çekmeye karar verdim. Dün akşam kendimi zorlamak istemedim toplamda 35 mekik 17 tane şınav çektim ama bugün kollarım göğsüm ve karnımda hareket edince ağrı oluyor. Galiba bu hamlama ağrısı size sorum şu bu ağrı kaç günde geçer ve bu ağrı varken şınav ve mekik çekmeye devam etmeli miyim yoksa ağrıların geçmesini mi beklemeliyim? Bir de ağrıların geçmesini bekleyip ağrılar geçtikten sonra tekrar şınav ve mekik çektiğimde yine aynı ağrılar olur mu?
1-2 gün dinlen sonra tekrar yap 1 gün dinle gibi vs vs 15-20 günde düzelmeye başlarsın, sonra şiddetli ağrıların olmamaya başlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Baran Çelik
Haraketlerin sayılarını abartıp ve yanlış yapmandan kaynaklı bu aşırı ağrı.
Güzelce dinlen.
Kendini iyi hissettiğin de devam et ama dikkat ederek ve hareketleri doğru yaparak.
Mühim olan çok ağır spor ve uzun süre yapmak değil.
Vücudu yormadan ve sürekli yapılan spor spor'dur.
Merhaba ilk gün diye kendimi alıştırma amaçlı çok fazla yapmadım toplam 17 tane şınav çekebildim ve 3x10 mekik çektim.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,354
İsim
Hacı
Merhaba evde şınav ve mekik çekmeye karar verdim. Dün akşam kendimi zorlamak istemedim toplamda 35 mekik 17 tane şınav çektim ama bugün kollarım göğsüm ve karnımda hareket edince ağrı oluyor. Galiba bu hamlama ağrısı size sorum şu bu ağrı kaç günde geçer ve bu ağrı varken şınav ve mekik çekmeye devam etmeli miyim yoksa ağrıların geçmesini mi beklemeliyim? Bir de ağrıların geçmesini bekleyip ağrılar geçtikten sonra tekrar şınav ve mekik çektiğimde yine aynı ağrılar olur mu?
Ağrıyor diye ara verme. Öncesinde ısın sonra şınav ve mekik çek.

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
birden yapmak yerine ne bileyim 5 şınav 5 mekik yap 10 dk ara ver öyle devam et baktın 5 cok kolay kaldı 10a çıkar böyle arttır

Top Bottom