Doğrudurdediğim gibi şınavı eğer nizamı olarak çekersen sırt omuz triceps üst kısmın büyük bölümünü çalıştırır ama nizamı çekmek zordur yeni başlayana göre internetten bak hızlı hızlı çekme hissederek çek baktın yapamıyosun azalt ben bile şuan vücudumu korumak için sadece , 15 15 15 çekiyorum günde 45 tane yani ama sen vücut yapıcam diyosun, en önemli kısmı uyku beslenme ve dinlenmeden vücut yapmada özellikle uyku ve beslenme
Spor salonu gitmeyi düşünmüyorumBu vücut yapma işi şınav ile mekikle olacak işler değil. Eğer geçekten yapmak istiyor iseniz spor salonuna yazılın. Hoca kontrolünde size göre özel bir program verir ve daha çok alet ile çalışırsınız.
fazla şınav çekmenin sana yararı olmaz yeni vucut yapacaksın, tekrar sayısı önemli olacak senin için , pandemi dolayısıyla gym e gidemem diyosan. böyle çalışma programları youtubeda var bakabilirsin , barfiks demiri alırsın şınav çeşitlerini çoğaltırsın dar geniş , V şınav vs bunları araştırırsan bilgili kişilerin kanallarından daha sağlıklı bilgi edinebilirsinDoğrudur
Mesaj otomatik birleştirildi:
Beyler şöyle yapsam;
1.5 dk mola ile 30 ,30 sabah
1.5 dk mola ile 30,30 akşam yapsam
(Tabi sabah akşam arası en az 6 saat var)
Spor salonu gitmeyi düşünmüyorum
Yani mesela normal süre 30-45 saniye arası en fazla 2-3 dk olur o da ağır bir hareket yapıyorsanPeki setler arası mola süresi önemli diyorsunuz.
İki 60 şınav arası 6 saat olsaÖyle molalı olacağını sanmam 60 şınav 10dk mola 60 şınav gibi daha iyi olur. 6-7 saat ara ile pek faydası olmaz sanırım.
Siz bilirsiniz hocam.Doğrudur
Beyler şöyle yapsam;
1.5 dk mola ile 30 ,30 sabah
1.5 dk mola ile 30,30 akşam yapsam
(Tabi sabah akşam arası en az 6 saat var)
Spor salonu gitmeyi düşünmüyorum
mümkünse 15 15 15 15 yap tekrar önemli güzel kardeşim senin için gücüm yetiyo diyosun madem öyle 30 30 30 30 yap sabah vucudu yorup 6 - 7 saat sonra yormanın sana faydası minimum olur sporu yaparsın 1 saat 1 buçuk saat sonra bırakırsın dinlenmeye gelişmenin en büyük aşaması dinlenme kısmında olur zaten yıkım yapacaksın onarıma bırakman gerekiyor vucudu bu esnada dinlenip protein ağırlıklı besleniceksinİki 60 şınav arası 6 saat olsa
Dediğiniz gibi o 60 ı 30, 30 yapıyım ama 1.5 dk mola ile
Sabah 60 yukarıda dediğim gibi yapayım 6 saat sonra ise akşamda sabah gibi 30 ,30 1.5 dk mola ile yapayım.
Ama iki 60 arası 6 saat olacak?
Ne alaka? Çok sildiğinden biliyorsun galibahaftaya silme de
Anladım sabah 1-2 ayırıp yapacağım o zaman,mümkünse 15 15 15 15 yap tekrar önemli güzel kardeşim senin için gücüm yetiyo diyosun madem öyle 30 30 30 30 yap sabah vucudu yorup 6 - 7 saat sonra yormanın sana faydası minimum olur sporu yaparsın 1 saat 1 buçuk saat sonra bırakırsın dinlenmeye gelişmenin en büyük aşaması dinlenme kısmında olur zaten yıkım yapacaksın onarıma bırakman gerekiyor vucudu bu esnada dinlenip protein ağırlıklı besleniceksin
hocam 1 2 saat gırdıkten sonra bı anlamı kalmaz max 10 dk koy aralaraBeyler iyi bir vücuda sahip olmak için günde 120 şınav ve 120 mekik çekmeye karar verdim
Tekde 120 çekmek aşırı zor ve daha az faydalı olduğu için setler halinde yapmak gerekiyor setleri nasıl yapmalıyım?
Beyler şöyle yapsam olur mu?
Mesela ben günde 120 tane çekeceğim
30 tane çektim aradan 1 saat geçtikten sonra tekrar 30 tane çektim
Sonra 6-7saat sonrada geri kalan 60 taneyi 30 30 olacak sekilde 1 saat arayala çeksem nasıl olur?
Yani verdiğim mola süresinin önemi var mı?
Birde aç karınla yapmam doğru mu?
Spordan kaç dk sonra su içmeliyim su içmem süremin bir sakıncası var mı?
Yemek yedikten sonra yapmak doğru mu?(hafif yemek)
Setler arası süre çok önemli mi?
Beslenme dikkat edersem güzel bir vücudum olur mu?
Şınav mekik hakkında ilgili Bilmem gereken nedir?
Teşekkürler.