Neler Yeni

Sinerjiden Aldığım İndirimli mouse Arızalanınca İndirimli iade ediyorlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İrfan Durukan
Merhabalar indirim ile Sinerji Bilgisayar firmasından Razer Deather V2 mini mouseyi 217 TL'ye aldım. 4 Ay sonra mouse arızalandı garanti firmasına yolladım ve dönüş yaptılar Sinerji'den yenisini talep edebilirsiniz dediler ve iade onayı adında mail ile dosya gönderdiler. Sinerjiye bu durumu ilettim, ürün ellerinde yokmuş, distribütörde de yokmuş ve 217 TL'lik bir ürün seçin bize mail ile ürünün linkini atın gönderelim dediler. satın aldığım ayardaki en düşük mouse 800 TL, mağdur edildim. Bu duruma düşen var mı arkadaşlar? Yardımlarınız rica ediyorum.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,374
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Mağduriyet yok maalesef. Fatura tutarı üzerinden iade işlemi yapabilirler sadece.

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Muhammed Ali Yüksel
Merhabalar indirim ile Sinerji Bilgisayar firmasından Razer Deather V2 mini mouseyi 217 TL'ye aldım. 4 Ay sonra mouse arızalandı garanti firmasına yolladım ve dönüş yaptılar Sinerji'den yenisini talep edebilirsiniz dediler ve iade onayı adında mail ile dosya gönderdiler. Sinerjiye bu durumu ilettim, ürün ellerinde yokmuş, distribütörde de yokmuş ve 217 TL'lik bir ürün seçin bize mail ile ürünün linkini atın gönderelim dediler. satın aldığım ayardaki en düşük mouse 800 TL, mağdur edildim. Bu duruma düşen var mı arkadaşlar? Yardımlarınız rica ediyorum.
Bence adamlar yapabileceklerinin en iyisini yapmışlar mağduriyet yok burada

NightRose

80+ Bronze
İade kabul etme, sana değişim için ürün önermelerini talep et

ExploiT

80+ Bronze
Burada bir problem yok. Almış olduğun mouse pahalanmış olabilir. Bu ülkenin ekonomik durumu ile alakalı bir durum. Yasal olarak zaten fatura tutarı geçerlidir. Ürünün o an ki fiyatının ne olduğu önemli değil. Anormal bir durum yok.

Fakat ücreti iade almak zorunda değilsiniz. Muadil ürün önermeleri gerek. Rapor çıktıktan sonra iade veya değişim kararını verecek kişi sizsiniz. Ürünün muadili veya üst modelini vermek durumundalar. Bu yasal hakkınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İrfan Durukan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Burada bir problem yok. Almış olduğun mouse pahalanmış olabilir. Bu ülkenin ekonomik durumu ile alakalı bir durum. Yasal olarak zaten fatura tutarı geçerlidir. Ürünün o an ki fiyatının ne olduğu önemli değil. Anormal bir durum yok.

Fakat ücreti iade almak zorunda değilsiniz. Muadil ürün önermeleri gerek. Rapor çıktıktan sonra iade veya değişim kararını verecek kişi sizsiniz. Ürünün muadili veya üst modelini vermek durumundalar. Bu yasal hakkınız.
Kendilerine muadil ürünü gönderin dedim aynı ürün elimizde kalmadı dediler, bir üst modelini gönderin yasal hakkım dedim öyle bir yasa yok dediler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kesinlikle, muadil ürün olarak da ürünün alış fiyatına göre ürün gönderebiliriz diyorlar; aynı özelliklerdeki ürünü değil.

ExploiT

80+ Bronze
Kendilerine muadil ürünü gönderin dedim aynı ürün elimizde kalmadı dediler, bir üst modelini gönderin yasal hakkım dedim öyle bir yasa yok dediler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kesinlikle, muadil ürün olarak da ürünün alış fiyatına göre ürün gönderebiliriz diyorlar; aynı özelliklerdeki ürünü değil.
"Ben iade istemiyorum. Aynı fiyatta bir üründe istemiyorum. Muadil ürün istiyorum ve bu da benim hakkım. Bana muadil ürün önerisi yapın lütfen" dersen sana bir ürün önereceklerdir. Sundukları ürün muadil değilse muadil olmadığını söylersin. Sen onlara muadili hakkında bilgi verebilirsin. Orta yolu bulamazsanız tüketici hakem heyetine başvurursan karar lehine sonuçlanır merak etme.

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
THH'ye gider bu olay gibime geliyor normalde muadil yoksa bir üst modeli yollamaları lazım diye hatırlıyorum.
"Tüketici, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 11.maddesi uyarınca malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda şu seçimlik haklarını kullanabilecektir;
  • Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
  • Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
  • Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
  • İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme
Satıcı, tüketicinin seçimlik haklarından birini seçmesi durumunda, seçimlik hakkın gerektirdiği yükümlülüğü yerine getirme borcu altına girmektedir. Yazımızın temel konusu ise, satılanın ayıpsız misli ile değiştirilmesi seçimlik hakkının tüketici tarafından kullanılması ve bu seçimlik hakkı yerine getirme yükümlülüğünün satıcı tarafından gerçekleştirilememesidir."
Kaynak:https://www.hurriyet.com.tr/aile/ayipli-malin-misli-ile-degisimi-mumkun-mu-41619868

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
THH'yi ara benzer durumda ne karar verdiklerini öğren ona göre işlem yaptır. Ülkemizdeki en büyük sorun şu berbat ekonomi, stabil bir fiyat olmadığı için işin içinden çıkılmıyor, saçma birimler dönüyor. Bu benzeri durumlarda tüketici alehine karar çıksa da mağazalarda iyi mağdur oluyor aslında.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,477
Üyeler
164,849
Son üye
mintak
Top Bottom