Single channel dual channel tartışması

Reaksiyon skoru
57
Yeni bir sistem aldım 16 GB single ram aldım ileride 32 gb ram yapmak için dual chanel ve single chanel ram kaç fps farkı var ?
NOT: Çoğu oyunda 60 FPS almam yeterli .

Dostum 32 GB'a kimin ne kadar ihtiyacı olur ben bilmiyorum, günümüz için 16 GB'in hayli hayli yeteceğini düşünüyorum.
Çift kanal bellek mimarisi nimettir, bedava performans en nihayetinde :D.
Tek modül 16 GB RAM alan adam neden ileride 32 GB'e yükseltiyor ben onu anlamış değilim.
Bütçe var belli ki, 4 RAM slotu olan bir anakart seçilip ileride 32 GB'a yükseltilmek varken neden illaki tek modül 16 GB olup 32 GB'a yükseltilir ben bilmiyorum, anlamıyorum.

Sonrasında 64 GB yapmayacaksan gerek yok tek kanal 16 GB'a. Ayrıca RAM'e çok yatırım yapma derim en kötü 2 sene sonra DDR5 çıkacak. Bence şu anda render vs. ile uğraşmıyorsan 32'yi geçme.

Öncelikle çoğu oyunda 60 FPS almanız sistemin geri kalanına bağlı.

Sistemde render alınmayacaksa 32 GB gibi büyük bir miktar belleğe ihtiyaç yok. Elinizdekini satıp 2x8'lik bir kit almanız iyi olur.

Öncelikle çoğu oyunda 60 FPS almanız sistemin geri kalanına bağlı.

Sistemde render alınmayacaksa 32 GB gibi büyük bir miktar belleğe ihtiyaç yok. Elinizdekini satıp 2x8'lik bir kit almanız iyi olur.
İleride çıkacak oyunlar için tek 16 aldım ki ileride 32 yapma şansım olsun diye 20 fps fark için değmez dedim bende 16 aldım benim derdim ram tek single diye işlemci fazladan ısınır mı? Derdim o aslında

Bende 1x16 aldım 2x8 yerine çünkü çift kanal tek kanal olayını bilmiyordum ve 1x16 yi satmaya çalışıyorum 1 aydır alıcı yok

Dostum 32 GB'a kimin ne kadar ihtiyacı olur ben bilmiyorum, günümüz için 16 GB'in hayli hayli yeteceğini düşünüyorum.
Çift kanal bellek mimarisi nimettir, bedava performans en nihayetinde :D.
Tek modül 16 GB RAM alan adam neden ileride 32 GB'e yükseltiyor ben onu anlamış değilim.
Bütçe var belli ki, 4 RAM slotu olan bir anakart seçilip ileride 32 GB'a yükseltilmek varken neden illaki tek modül 16 GB olup 32 GB'a yükseltilir ben bilmiyorum, anlamıyorum.
Kral bana 32 gb gerekli hep

Dedikleri gibi ya elinizde kini satmaya çalışın yada durumum iyi diyosanız alın bir tane daha gitsin :D

Bende 1x16 aldım 2x8 yerine çünkü çift kanal tek kanal olayını bilmiyordum ve 1x16 yi satmaya çalışıyorum 1 aydır alıcı yok
Bende tek 16 aldım ileride bi 16 daha alıp 32 yapıcam sistemi
Peki bu dual chanel veya single ram işlemciye bir etki yaparmı olumlu yada olumsuz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dedikleri gibi ya elinizde kini satmaya çalışın yada durumum iyi diyosanız alın bir tane daha gitsin :D
590 lira suan ram fiyatı ileride almayı düşünüyorum zaten bi 16 daha sormak istediğim şey single ram işlemciyi etkilermi performansını onu merak ediyorum

Bende tek 16 aldım ileride bi 16 daha alıp 32 yapıcam sistemi
Peki bu dual chanel veya single ram işlemciye bir etki yaparmı olumlu yada olumsuz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

590 lira suan ram fiyatı ileride almayı düşünüyorum zaten bi 16 daha sormak istediğim şey single ram işlemciyi etkilermi performansını onu merak ediyorum
Oyun da etkiliyor ama günlük kullanımdan mı bahsediyorsun? işlemci performansı derken ghz diyorsan etkilemez çekirdek hızların yine aynı devam eder.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,193,613
Üyeler
189,469
Son üye
mehmet.batkinn1
Geri