Neler Yeni

Sinovac Vs Biontech? Sizce hangi aşı daha iyi?

SeastoreKing

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
811
İsim
Ahmet Erboz
Neye dayanarak söylüyorsunuz. Penisilin alerjisi dışında bir sıkıntı belirtilmedi biontechte
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biontech olum
bir arkadaşımın ailesinde alerji var doktor dedi alerjiniz varsa sinovac olun diye bir tarafımdan uydurmuyorum heralde bende.

Ayhan36

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ayhan
Bana kalırsa sinovac. Çünkü biontech aşısı ilk çıktığında çok kişi öldü. İnsanlar aşı olmamaya başlayınca daha haber yapılmadı.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
bir arkadaşımın ailesinde alerji var doktor dedi alerjiniz varsa biontech olun diye bir tarafımdan uydurmuyorum heralde bende.
Tamam o eski bilgiydi. Başta temkinliydik çünkü veri yoktu. Şimdi 2 milyar doz yapıldı ve veri var elimizde. Bahar alerjisi olanlar rahatlıkla biontech olabilir.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,808
İsim
Mert Metshi
Benim yüzünden başına bir şey gelmesini istemem ama ben biontech olurdum

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
981
İsim
Hakan Can Yıldırım
Biontech e karar verdik teşekkürler herkese.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Biontech Avrupa birliği tarafından daha önce kabul edildi. Ayrıca sinovacın test sonuçları(ölüm-hastalığı hissetme gibi) Biontech ten daha düşük. Bence Biontech daha iyi yani

Ariseks

80+ Gold
Aşı randevusu geldiği gibi Biontech aşısı oldu bizim aile, 2.dozu bekliyorlar. Bence kesinlikle Biontech.
Ne kadar doğru bilmiyorum bana şey demişlerdi biontech Pfizer felan yeni tip aşı direkt o hücreyi yok ediyor Çin aşısı eski tür aşı vücuda onla şavaşmayı öğretior
Bu yüzden yeni tip aşı eğer beyindeki yararlı bir şeyi tehdit olarak algılarsa zarar verebiliyormuş
(Ne kadar doğru bilmiyorum)

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Ne kadar doğru bilmiyorum bana şey demişlerdi biontech Pfizer felan yeni tip aşı direkt o hücreyi yok ediyor Çin aşısı eski tür aşı vücuda onla şavaşmayı öğretior
Bu yüzden yeni tip aşı eğer beyindeki yararlı bir şeyi tehdit olarak algılarsa zarar verebiliyormuş
(Ne kadar doğru bilmiyorum)
Hayır alakası yok, Biontech mRna sentezi ile çalışıyor. Yani vücudundaki mesajcı RNA hücrelerine virüsü öğretiyor. Ve vücudun protein sentezi yaparken coronavirüse karşı proteinler üretebiliyor. Yani vücudun direkt coronavirüse dayanıklı hale geliyor. Sinovac dediğin gibi, savaşmayı öğretiyor. Kişi covid kapabilir ama vücut savaşmayı öğrenir. Etkili olma oranları pfizer %90 sinovac %50 olduğu ve sinovac çoğu ülkeden onay almadığı için Biontech tercihim. Yaşım gelirse ben de direkt aşı olucam.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Arkadaşlar dürüst olmak gerekirse annem ve babam da sinovac oldu ama biontech'e kıyasla verileri çok daha az.
O dönem seçim şansı yoktu , biontech'te geniş katılımlı çok fazla makale yayınlandı. Çoğu da dünyanın en prestijli en güvenilir dergilerinde yayınlandı.
Tıp öğrencisiyim en kısa sürede aşımın çıkmasını bekliyorum, biontech olacağım ben de.
Mrna aşıları mükemmel bir teknoloji.

Top Bottom