Sistem Aldım (15000 TL ye Nasıl arkadaşlar)

abi monitör ve ekipman dahilmiş ama
Kardesim bilgisayar
yakında en düşük sistemler bu fiyatta olacak o zaman ne yapacaksın merak ettim açıkcası. Bunu 1 yıllık almıyor 5-10 yıllık alıyor. Bir arabaya bir eve bir tv ye bir beyaz eşya ya o kadar paralar verilirken de bu yorumu yapıyor musun acaba :)
Senin bir tv bir beyaz esya dedigin seyler omurluk kalici ve hergun gerekli kullanilan seylerdir senin isin evden bilgisayla calisip para kazanmaksa okey tek kelime etmem yalniz keyif yapim oyun oynarim falan kafasindaysan hic gerek yok okadar para vermeye yazik gunah yani paraya tmm bilgisayarda kalici birsey ama yatirimlik degil surekli kullanamiyosun zaten sabah cik 7 de aksam gel 6 da falansa is hayatin nekadar bos is oldugunu anlarsin bilgisayar isi 8 yasindan 18 yasina kadar kalici olacak birseydir 18 den sonrasi is hayatidir hadi universite okudun 22 yasindan sonra is hayatidir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

o parayla gidip dürüm mü alıcan yaw
Hyr yatirim yapican yada biriktircen dogru budur kime sorarsan sor tabi yasi buyuk olanlar icin konusuyorum ok

Kardesim bilgisayar

Senin bir tv bir beyaz esya dedigin seyler omurluk kalici ve hergun gerekli kullanilan seylerdir senin isin evden bilgisayla calisip para kazanmaksa okey tek kelime etmem yalniz keyif yapim oyun oynarim falan kafasindaysan hic gerek yok okadar para vermeye yazik gunah yani paraya tmm bilgisayarda kalici birsey ama yatirimlik degil surekli kullanamiyosun zaten sabah cik 7 de aksam gel 6 da falansa is hayatin nekadar bos is oldugunu anlarsin bilgisayar isi 8 yasindan 18 yasina kadar kalici olacak birseydir 18 den sonrasi is hayatidir hadi universite okudun 22 yasindan sonra is hayatidir

Hyr yatirim yapican yada biriktircen dogru budur kime sorarsan sor tabi yasi buyuk olanlar icin konusuyorum ok
bilgisayarı sınıflandırman gerekir. Bugün bir insan bir yere eğlenmeye gidip 1-2 bin tl verebiliyor. Bir insan bir sinemaya 50-100 tl verebiliyor. Bir konsere 250-500 verebiliyor. Bilgisayarda bu sınıfların içine girmektedir. Sen bilgisayarı sadece oyun için bile alıyor olsan bu bir eğlencedir. Gelelim diğer konuya bilgisayar sadece oyun amaçlı da kullanılmıyor. Film,Müzik,Office vb. bir çok amaç için kullanılabiliyor.Senin bu mantığınla kişinin kendi hayatında EĞLENCEYE verdiği tüm paralar boşa yazık günah.

Kardesim bilgisayar

''ok'' sjfcueahfvuesgfvnewv

bilgisayarı sınıflandırman gerekir. Bugün bir insan bir yere eğlenmeye gidip 1-2 bin TL verebiliyor. Bir insan bir sinemaya 50-100 TL verebiliyor. Bir konsere 250-500 verebiliyor. Bilgisayarda bu sınıfların içine girmektedir. Sen bilgisayarı sadece oyun için bile alıyor olsan bu bir eğlencedir. Gelelim diğer konuya bilgisayar sadece oyun amaçlı da kullanılmıyor. Film,Müzik,Office vb. bir çok amaç için kullanılabiliyor.Senin bu mantığınla kişinin kendi hayatında EĞLENCEYE verdiği tüm paralar boşa yazık günah.
Teknoloji gelisti filmler artik tv lerde ofiice word,excel ulgulamalari telefonlardada var ben hic bilgisayar alinmasin demedim buyuk paralar vermek dogru degil dedim gidip bi laptop alirsin 4,5 bin arasi kafi’dir
15 binin icinde 250,300,1500, veya 2000 tller cerez kalir kendin 3,4 ay 120 gun biyerde calisip 15 bin₺‘yi
bilgisayara vermek bana dogru gelmiyor onun yerine gidip TV alirim daha akillica olur

• Hahaha
Reaksiyonlar: N0XI
Teknoloji gelisti filmler artik tv lerde ofiice word,excel ulgulamalari telefonlardada var ben hic bilgisayar alinmasin demedim buyuk paralar vermek dogru degil dedim gidip bi laptop alirsin 4,5 bin arasi kafi’dir
15 binin icinde 250,300,1500, veya 2000 tller cerez kalir kendin 3,4 ay 120 gun biyerde calisip 15 bin₺‘yi
bilgisayara vermek bana dogru gelmiyor onun yerine gidip TV alirim daha akillica olur
hocam size yanlışsınız demiyorum bakış açınız çok farklı. Daha bu hafta eşime laptop alacağım. Bakıyorum 4,5 bin tl laptoplara işlemci düşük ram düşük beni 2-3 yıl sonra masrafa sokacak cinsten. Sizin de dediğiniz gibi YATIRIMLIK düşünüyorsak teknolojik aletlerde yatırımlıktır. Bugün bir laptop alıp 2-3 yıl sonra tekrar ona masraf yapmak yerine alırken KALİTELİ alırım YÜKSEK SİSTEM'li alırım ki 2-3 yıl sonra değil 5-10 yıl sonra masrafa soksun. Siz bir bilgisayara 15 bin vermeyebilirsiniz. Ama veren kişilerde kendi hayatlarında önem verdikleri o aletin 2-3 yıl sonra kendilerini üzmemeleri için o parayı gözden çıkarıyorlar. Yani 10-15 yıllık bir alet almaya çalışıyorlar ki YATIRIMLIK olsun 2-3 yıl sonra üzmesin.

baya iyi ho

hocam size yanlışsınız demiyorum bakış açınız çok farklı. Daha bu hafta eşime laptop alacağım. Bakıyorum 4,5 bin TL laptoplara işlemci düşük ram düşük beni 2-3 yıl sonra masrafa sokacak cinsten. Sizin de dediğiniz gibi YATIRIMLIK düşünüyorsak teknolojik aletlerde yatırımlıktır. Bugün bir laptop alıp 2-3 yıl sonra tekrar ona masraf yapmak yerine alırken KALİTELİ alırım YÜKSEK SİSTEM'li alırım ki 2-3 yıl sonra değil 5-10 yıl sonra masrafa soksun. Siz bir bilgisayara 15 bin vermeyebilirsiniz. Ama veren kişilerde kendi hayatlarında önem verdikleri o aletin 2-3 yıl sonra kendilerini üzmemeleri için o parayı gözden çıkarıyorlar. Yani 10-15 yıllık bir alet almaya çalışıyorlar ki YATIRIMLIK olsun 2-3 yıl sonra üzmesin.

Zevkler renkler tartisilmaz esiniz istiyorsa mecbur alinacak ozaman 😅 yoksa aksam yemek olmaz benim dusuncem bana lazim olmayan bir cihazi keyif icin oyun oynamak icin niye aliyim kafasi 15 bin ₺ orta veya dusuk butceli ailleler icin yuksek bi para degeri tabi gelirim yuksek olsaydi durum iyi olsaydi alirmiyidim diye dusunuyorum lazim degilse gine almazdim sanirim buda bi gercek 😂

Zevkler renkler tartisilmaz esiniz istiyorsa mecbur alinacak ozaman 😅 yoksa aksam yemek olmaz benim dusuncem bana lazim olmayan bir cihazi keyif icin oyun oynamak icin niye aliyim kafasi 15 bin ₺ orta veya dusuk butceli ailleler icin yuksek bi para degeri tabi gelirim yuksek olsaydi durum iyi olsaydi alirmiyidim diye dusunuyorum lazim degilse gine almazdim sanirim buda bi gercek 😂
orası öyle lazım olmuyorsa sadece belli bir amaç için kullanılacaksa o amacı karşılasın yeter o konuda haklısınız.

Kardesim bilgisayar

birde yatırım için 15 bin 'e gerek yok benim tanıdığım geçen yıl 100 tl civarında parayla başladı büssürü yatırım yaptı şuan 10 bin'in üzerinde parası var hesapta hiç ellemeden hala yükseltiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,938
Üyeler
183,921
Son üye
Mehmet Akif Ünal
Geri