Sistem güvenliğini güçlendirmek için tavsiyeler

DemonBaby

80+
Reaksiyon skoru
17
Bu konuyu açma nedenim size danışmak ve öneri almaktır. Bir şeyi belirtmek isterim ki ben biraz takıntılı bir insanım ve yaptığım işe bir defa başladım mı yapabileceğimin en iyisinin olmasını isterim. Hayatımın bu döneminde de takıntılı olduğum konu bilgisayar güvenliği oldu, belki 1 2 aylık bir takıntı olacak ama oldu bir defa, o yüzden önerdiğiniz yazılımlar piyasanın en iyi yazılımları olursa ve en güvenlisi veya en gizlisi olursa mutlu olurum.

Ben birkaç yazılım düşündüm, gene de sizin fikirlerinizi almak isterim. Bilgisayarımın işletim sistemi Windows 10 Pro'dur. Belirtmek isterim ki bende Windows 10'un güvenlik için en uygun işletim sistemi olmadığını biliyorum ama kullanmak zorunda olduğum programlar Linux'a fazla destek vermiyor ve tam olarak işimi göremeyecek.

Anti-Virüs için: Windows Defender + Kaspersky Internet Security
Malware için: Malwarebytes + Rkill + Roguekiller
Spyware: Spybot ama emin değilim, kullanması zor diyorlar.
Dosya ve disk şifreleme için: Veracrypt.
Password Manager: 1password.
Tarayıcı: Tor Browser.
VPN: Kararsızım. Düşündüklerim Pia, Nord, Mullvad.
Rootkit için: Tdsskiller.

Şimdiden önerileriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Hocam kararınıza tabii ki saygı duyuyorum ama bence sadece bir Anti-Virüs sistemi koruyabilir; Güçlü donanımınız varsa Bitdefender Internet Security, kaynak kullanımı az bir şey isterseniz de Kaspersky Internet Security öneririm. Ek yardıma ihityaç olursa da bir tane Anti-Malware yüklemek yeterli olacaktır orada da Malwarebytes öneririm.

Hocam devlet sırrı mı saklıyorsunuz 😅
KasperSky Total Security
Windows Defender'ı takiben Microsoft Edge internet tarayıcısı
Malwarebytes
Veracrypt

Tor browser'dan kurtulmanızı öneririm, ne kadar güvenli oldugu tartışılır. Haricindekileri silin ve sadece Malwarebytes kullanın sisteminiz hem aşırı yorulmaz hemde gayet güvende olur. MB'nin hierachy'si / veritabanı gayet kuvvetli ve brute force tarzı firewall gereken şeylerede koruma geldi. Windows Firewall iş görür onun haricinde firewall olarak. Spybot ise 2005'de kaldı.

Tor browser'dan kurtulmanızı öneririm, ne kadar güvenli oldugu tartışılır. Haricindekileri silin ve sadece Malwarebytes kullanın sisteminiz hem aşırı yorulmaz hemde gayet güvende olur. MB'nin hierachy'si / veritabanı gayet kuvvetli ve brute force tarzı firewall gereken şeylerede koruma geldi. Windows Firewall iş görür onun haricinde firewall olarak. Spybot ise 2005'de kaldı.
Windows firewall işi görmez bu arada, ayrıca MalwareBytes pasif sistem koruması sağlamıyor, Total Aktif koruma için hem de saat başı güncellenen anti-virüs altyapısı için KasperSky kullanması gerek

Saçmalık, Malwarebytes Premium aktif koruma saglar ve çokta iyi saglar. Kullandıgımdan beri bir sürü şeyden korudu beni saçma ama günümüzde olan piyano chart'ı ararken trojan'e kadar tutun. Firewall olarak abartı bir şeye gerek yok, Windows Firewall iş görüyor. Hacker atakları gelmiyor başıma ki mail adresim 20 tane hacker veritabanında çıkıyor Internet'de aradıgımda.

Esas Kaspersky yanlış pozitif, Rusya'ya bilgi satmak ve onun gibi nedenlerden sandıgınız kadar başarılı denmiyor. MB'de güncellendiginde bir sürü şey geliyor. Mantıksız söyledikleriniz.

Hocam devlet sırrı mı saklıyorsunuz 😅
KasperSky Total Security
Windows Defender'ı takiben Microsoft Edge internet tarayıcısı
Malwarebytes
Veracrypt
devlet sırrı saklamıyorum takıntı işte birşeyi yaptımmı kusursuz olmasını seviyorum ayrıca total security yi bende düşündüm ama sitesinde arasındaki farklar olarak gps çocuk takip cihazı - password manager , dosya koruması yazıyor bende düşündümki gps çoçuk takip cihazı bana yaramıyor password manager ve dosya koruması için veracrypt ve 1password daha iyi iş görür diye internet security de karar kıldım

Bir kere TOR kullanmanız direk PC'nizin Amerikan devletine ping atması diyenler var, Kaspersky'nin bitlerini saymasak bile. Güvenlik konusunda o kadar titizseniz ondan kurtulmanızı öneririm. Aynı zamanda bu konuları iyi anlamıyorsunuz anlaşılan çünkü anti-malware, virus ve spyware'i de içerir. Hepsi için ayrı program kurmak çılgınlık, PC'niz aşırı hantallaşır. Bunu Malwarebytes'ı yapan adamlarda söylüyor. Ha siz kendi kafanıza göre gidecekseniz yol açık...

devlet sırrı saklamıyorum takıntı işte birşeyi yaptımmı kusursuz olmasını seviyorum ayrıca total security yi bende düşündüm ama sitesinde arasındaki farklar olarak gps çocuk takip cihazı - password manager , dosya koruması yazıyor bende düşündümki gps çoçuk takip cihazı bana yaramıyor password manager ve dosya koruması için veracrypt ve 1password daha iyi iş görür diye internet security de karar kıldım
Hocam size basit bir şey söyleyeyim, gerçekten özel içeriklerim var derseniz anlarım hiçbir eleştiride bulunmam ama o kadar ekstrem bir durum yokken bu kadar şeyi ayrı ayrı indirmek kusura bakmayın takıntı değil delilikten başka bir şey değil. PC'yi yavaşlatırsınız sadece. KasperSky dosya koruması şifreleyici VPN falan hepsini zaten içeriyor, he KasperSky ayriyetten bi VPN ve şifreleyici indirirsiniz olur biter, bu kadar şey gerçekten gereksiz.

Hocam size basit bir şey söyleyeyim, gerçekten özel içeriklerim var derseniz anlarım hiçbir eleştiride bulunmam ama o kadar ekstrem bir durum yokken bu kadar şeyi ayrı ayrı indirmek kusura bakmayın takıntı değil delilikten başka bir şey değil. PC'yi yavaşlatırsınız sadece. KasperSky dosya koruması şifreleyici VPN falan hepsini zaten içeriyor, he KasperSky ayriyetten bi VPN ve şifreleyici indirirsiniz olur biter, bu kadar şey gerçekten gereksiz.
hmm o zaman sadece kaspersky total yeter

Pc internet bağlantısını kes sorun kökten çözülür. :kedi:

Güvenli bir sürüş için el freni çekik kullanmanızı tavsiye ederim. Balatalarınız yanar ama olsun.

Geri