Sistem hakkında yorum lütfen

yavuzhant

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar,yakın zamanda toplamak istediğim sistem bu herhangi darboğaz sorunu veya anakart, ram uyumu sorun çıkarır mı yorumlarsanız çok sevinirim
Sistem;

Ekran kartı: Palit Geforce Rtx5070 Infinity 3 12gb 192bit Gddr7
İşlemci: Ryzen 7 7800x3d
Anakart: Asus Prime B650M-R 90MB1H30-M0EAY0 7200 MHz DDR5
RAM:XPG Lancer RGB 16GB 6000 MHz DDR5 CL30
Güç kaynağı: Msı MAG A650BNL 650 W Power Supply

Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB TL-C12C-S 120mm 6 x 6mm Isı Borulu AMD-Intel Uyumlu Hava Soğutucu

Tavsiyelere açıgım Ssd önerisi alırsam sevinirim.
İyi forumlar

Hazırda kasan mı var yoksa listeye eklemeyi mi unuttun

Soğutucu için buna da bakabilirsin 7 ısı borulu
kasa var ama varsa bildiğin kasa atabilirsin hocam

Ramler sisteme düşük kalmış bence, 7800x3d ve 5070 alıp 16gb ram takmak, eğer ilerde bi tane daha 16 alıp 32 ye yükseltirim şeklinde düşünülerek seçilmediyse. Bütçe varsa anakart da bir tık arttırılabilir.

Ram daha sonra ekleyeceğim önerin varsa açığım hocam önerilere henüz parçaları almadım fikir sahibi olmak istiyorum

Ram daha sonra ekleyeceğim önerin varsa açığım hocam önerilere henüz parçaları almadım fikir sahibi olmak istiyorum
Genel olarak güzel sistem ben şahsen bütçem varsa 5070 yerine biraz daha ekleyip 9070xt alırdım, ya da 5070 super falan beklerdim, 7800x3d için de anakartı VRM soğutucuları daha iyi orta seviye bir şey seçerdim.
Örneğin

Kasa belirtmemişsiniz elinizde mevcut var mı bilmiyorum ama psu ile gelen bütçe dostu güzel kasalar mevcut.
SSD olarak bütçeniz nedir, TLC nand chipli bir SSD öneririm DRAM liler pahalı geliyorsa HMB önbellek de alınabilir, bütçe belirtseniz daha rahat önerilerde bulunuruz

SSD olarak kiaxia exceria 1 tb alabilirsin

Ram olarak patriot viper şuan en iyi f/p ram hem 32 gb o ramleri alma

Geri