Neler Yeni

Sistem montajını kendim mi yapmalıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Tugay Kuru
Herkese Merhaba,

Tüm donanımlarımı tek tek satın almış bulunmaktayım. Daha önce hiç bilgisayar montajı ile ilgili bir tecrübem olmadı. Fakat youtubede'de topladığım sistemin parçalarının aynı olduğu bir çok montaj videosu mevcut. Bu işi tek başıma videoları izleyerek yapabilir miyim? Yoksa yardım mı almalıyım?

Bu işi yaparken bir kaç çekincem var. Öncelikle parçalarım 12.nesil Intel sistem. Anakart montajında ramleri takarken ve intelin stok fanını takarken fazla güç uygulamaktan anakarta zarar vermekten çekiniyorum. İkincisi ise Corsair Carbide Spec Delta 650w kasasını kullanacağım ve bu kasada kablolamayı yapabilmekten çekiniyorum.

Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Hvip

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emir Balkaya
Herkese Merhaba,

Tüm donanımlarımı tek tek satın almış bulunmaktayım. Daha önce hiç bilgisayar montajı ile ilgili bir tecrübem olmadı. Fakat youtubede'de topladığım sistemin parçalarının aynı olduğu bir çok montaj videosu mevcut. Bu işi tek başıma videoları izleyerek yapabilir miyim? Yoksa yardım mı almalıyım?

Bu işi yaparken bir kaç çekincem var. Öncelikle parçalarım 12.nesil Intel sistem. Anakart montajında ramleri takarken ve intelin stok fanını takarken fazla güç uygulamaktan anakarta zarar vermekten çekiniyorum. İkincisi ise Corsair Carbide Spec Delta 650w kasasını kullanacağım ve bu kasada kablolamayı yapabilmekten çekiniyorum.

Hocam yani yapmamanızı öneririm. Statik elektrikten dolayı anakartı benim gibi bozabilirsiniz. Risk almaya değer mi bilemedim

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,128
İsim
Hacı
Kendiniz yapın. Detaylı pc toplama videolarını izleyerek rahatça yapabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Herkese Merhaba,

Hocam yakınınızda montaj yapan yer varmı varsa ne kadara yapıyorlar ? Ucuzsa yaptırın geçsin ugrasmaya değmez fakat pahalı derlerse iş başa düştü.

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Tugay Kuru
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam yakınınızda montaj yapan yer varmı varsa ne kadara yapıyorlar ? Ucuzsa yaptırın geçsin ugrasmaya değmez fakat pahalı derlerse iş başa düştü.
Ankara Yenimahalle'de oturuyorum. Fiyatları hiç araştırmadım fakat minimum 200 300 lira isteyeceklerini tahmin ediyorum. Sanırım videoları izleyerek kendim toplamak daha mantıklı.

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Boşuna 300tl vermeye gerek yok. İnternette detaylı videolarla yapması kolay. Eğer zorlandığınız bir kısım olursa konu açarsınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Tugay Kuru
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği statik elektrik konusunda ne düşünüyorsunuz ? Yeni anakartlarda statik elektrik korumalarının olduğunu görmüştüm.

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
para vermeye gerek yok bende bılmıyordum çok dikkatlı bır şekilde yaptım. Ayrıca montaj yaparken anakartın üst yüzeyine fazla dokunmamaya çalışın

Hahacıoğulları

80+ Bronze
Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği statik elektrik konusunda ne düşünüyorsunuz ? Yeni anakartlarda statik elektrik korumalarının olduğunu görmüştüm.
Sistemi kurmadan önce duş al su elektriği atar. Youtubedan video izleyerek kurabilirsin.
Halının üzerinde kurulum yapma

Top Bottom