Sistem nasıl sizce ?

sistem toplayacağım parçaları tek tek toplayacağım. elimde bir miktar para var. hepsini bir mi sipariş vereyim yoksa elimdeki para ile alsam sorun olur mu ?

Anakart
Ram
İşlemci
soğutucu
ssd
Kasa Ve Psu
ekran kartı

ekran kartı için öneriniz varsa açığım.
alınmaz bu sistem 60 bine 9070 li sistemler var

şimdiden başlayın gitgide zam yiyor sadece ekran kartının düşme ihtimali var onu en son alın
eğer 5070ti alırsam monitoru 2k mı almak mantıklı yoksa 1080p mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hangi anakart mantıklı sizce ?

Son düzenleme:
sistem toplayacağım parçaları tek tek toplayacağım. elimde bir miktar para var. hepsini bir mi sipariş vereyim yoksa elimdeki para ile alsam sorun olur mu ?

Anakart
Ram
İşlemci
soğutucu
ssd
Kasa Ve Psu
ekran kartı

işlemci

ekran kartı

anakart

ram
https://www.si nerji.gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-rgb-6000mhz-cl30-ddr5-expo-ram-pvvr532g600c30k-p-53873?utm_campaign=cpcElcinHnm&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw8IfABhBXEiwAxRHlsA8EzIXqQFGYD6wWk8mLeN5538WMAulkxhgxqQlm9OXjGYYeOZf7jxoCM-wQAvD_BwE (boşluğu silin)

SSD

kasa+PSU

işlemci soğutucu

sistem bu hali ile 59.322 yapıyor daha mantıklı

2k alın ve anakart olarak bana kalırsa b850

9700x alıcak iseniz 1080p de yeterli fakat 7500f alırsanız 2k bütçeye bağlı b850 gaming alın derim

Anakart
Ram
İşlemci
soğutucu
ssd
Kasa Ve Psu
ekran kartı

sistem dengesi sıfır

1. 9700x için 360 sogutam gereksiz hava sogutucu yetiyor intel almıyorsunuz

2. anakart b850 bir tık daha düşük fiyatlı olanı al

3. ram ok

4.ssd ok

5. kasa ok

6. ekran kartı mega çöp 5070 bak

Son düzenleme:
beyaz olduğu için o kadar pahalı değil. gidiyorsun bir siteye herhangi bir sistemde koyabilecek en dandik anakartı koyuyor. sadece ekran kartı yüksek tutuyorlar. bazı sistemler oluyor soğutucu bile olmuyor. 7500f ve 5070ti birbiri ile uyumlu mu bilmiyorum. eğer uyumluysa bakabilirim. hem oyun oynayacağım hemde render alacağım. 7500f yeterli olur mu ? 5060ti seçmemim sebebi render alırken kullandığım lumion şuana kadar lumion kullanan birinin amd ekran kartını taktığını görmedim. lumion genelde vram kapasitesi ne kadar çoksa o kadar rahat çalışıyor o yüzden onu seçmek istedim. tabi tavsiyeleriniz varsa hayır demem. sadece burada parça kalitesine odaklanmak istedim.
Oyleyseeee
sogutucu icin hava sogutucu tercih edilebilir
ekran karti olarak 5070ti 16 gitmeye calisabilirsin ama pahali
anakart degisebilir
onun disinda bir sey goremedim

Geri