Sistem Toplama Öneri

proCedure

80+
Reaksiyon skoru
12
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 aydır parça-parça sistem topluyorum. Aşağıda belirtmiş olduğum ürünlerin bir kısmı elime ulaştı bir kısmı da şuan da kargoda. Elime geçmiş ürünler kargo paketlerinden çıkarılmamıştır. Sizce fiyat performans açısından, iyi bir kasa toplayabilmiş miyim ? Önerdiğiniz, değişmesi gereken veya şu olsa daha iyi olurdu dediğiniz parça var mıdır ? Yorumlar için şimdiden teşekkkürler.

! Parçaların toplam maliyeti 21700 TL'dir. !

CPU = AMD -> Ryzen 5 5600
Ram = Corsair -> Vengeance RGB Pro SL 2x16 GB 3600 MHz CL18
GPU = Asus -> Dual AMD Radeon 6700XT 12GB OC
Motherboard = MSI -> B550-A Pro ATX
M2 NVMe SSD = Kingston -> 1TB Fury Renegade
PSU = Asus -> TUF Gaming 650B 80+ Bronze
CPU Cooler = ID Cooling -> SE 224-XT ARGB
Case = Phanteks -> P400A DRGB White ( Kasada 3*120mm DRGB fan bulunmaktadır.)
Case Fan = Phanteks -> Harici 3 * SK 120 mm DRGB
Thermal Paste = Cooler Master -> MasterGel Pro v2

Son düzenleme:
Hazır almak daha mantıklı olurdu ama almışsın artık hayırlı olsun sıkıntı yok parçalar da

Hazır sistem alıp extra HDD almayı tercih edermisiniz?
Harici hard diskim bulunmakta. Sistemde HDD kullanmayı, o yüzden düşünmüyorum. İlk etapta 256 GB M2 NVMe SSDli + 1 GB Sata SSDli bir sistem düşünmüştüm lakin Fury Renegade indirimde görünce direk 1 GB M2 SSD almaya karar verdim. Attığınız linkteki ürünün SSD ve RAMini artırıp, stok olmayan bir soğutucu eklediğimde fark büyüyor. Parçaları da zaten çoktan almış bulundum, teşekkürler ama yine de paylaşım için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hazır almak daha mantıklı olurdu ama almışsın artık hayırlı olsun sıkıntı yok parçalar da
Aslında ilk etapta hazır sistem almak istiyordum. Lakin hazır sistemlerde RAM+SSD+CPU Soğutucu üçlülerinde özelleştirmeye gidince, fiyat bandının orantısız değişimi; biraz absürt geldi. O yüzden mümkün oldukça en ucuz olacak şekilde parça parça toplamaya çalıştım. Ekran kartımı ağustos ayının başında almıştım. Diğer parçaları da eylül başı gibi almaya başladım.

Harici hard diskim bulunmakta. Sistemde HDD kullanmayı, o yüzden düşünmüyorum. İlk etapta 256 GB M2 NVMe SSDli + 1 GB Sata SSDli bir sistem düşünmüştüm lakin Fury Renegade indirimde görünce direk 1 GB M2 SSD almaya karar verdim. Attığınız linkteki ürünün SSD ve RAMini artırıp, stok olmayan bir soğutucu eklediğimde fark büyüyor. Parçaları da zaten çoktan almış bulundum, teşekkürler ama yine de paylaşım için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aslında ilk etapta hazır sistem almak istiyordum. Lakin hazır sistemlerde RAM+SSD+CPU Soğutucu üçlülerinde özelleştirmeye gidince, fiyat bandının orantısız değişimi; biraz absürt geldi. O yüzden mümkün oldukça en ucuz olacak şekilde parça parça toplamaya çalıştım. Ekran kartımı ağustos ayının başında almıştım. Diğer parçaları da eylül başı gibi almaya başladım.
Yinede daha pahalıya gelmiş 6750xt olacağına 6700 xt olmuş neyse yine de hayırlı olsun

Yinede daha pahalıya gelmiş 6750xt olacağına 6700 xt olmuş neyse yine de hayırlı olsun
Arkadaşın attığı üründeki linke göre mi ? (çünkü 32gb ram + 1tb ssd + cpu soğutucu + ekstra fanlı versiyon, benimkinden yüksek oluyor.) Yoksa topladığım sisteme baz özellik olarak yakın olan bir sistem mi ? Eğer böyle bir sistemse ve linki varsa, paylaşırsanız sevinirim.

Arkadaşın attığı üründeki linke göre mi ? (çünkü 32gb ram + 1tb ssd + cpu soğutucu + ekstra fanlı versiyon, benimkinden yüksek oluyor.) Yoksa topladığım sisteme baz özellik olarak yakın olan bir sistem mi ? Eğer böyle bir sistemse ve linki varsa, paylaşırsanız sevinirim.
Öyle yok tabii ki sen kendin özelleştirme ve ekleme yapacaksın benim demek istediğim eskiden olsa toplama daha iyi derdim ama şimdi hazır almak daha avantajlı oluyor fiyat olarak tabii ki bütçe sıkıntın çok yoksa toplama da yapabilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,136
Üyeler
190,863
Son üye
feylesof
Geri