Neler Yeni

Sistem toplarken psu'nuzu 1 numara büyük alın seneye de giyersiniz

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,787
İsim
Eren Güven
Arkadaşlar selam. Bugün size geçmişteki sistem toplama deneyimlerime dayanark çok basit ancak bir o kadar da önemli bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Yani lütfen "hass***, bunu nasıl düşündün vb." yorumlar yazmayın.
Gelelim konuya. Şu anda bir gaming pc topluyorsanız ve sistem bileşenleriniz için 650w psu yeterli oluyorsa siz muhakkak 750 hatta daha iyisi 850w bir psu almaya çalışın (bütçeniz yetiyorsa tabi). Çünkü bir iki yıl sonra sizteminizi upgrade etmek istediğiniz zaman, diyelim ki ekran kartınızı güncellemek istediniz, mevcut sisteminiz için yeterli olan 650w'lık psu büyük ihtimalle yeni alacağınız ekran kartı için yetersiz kalacak ve siz bir de yeni bir psu alma masrafına ve zahmetine katlanacaksınız. Özellikle de daha önce sistem montajı yapmadıysanız yeni psu yu takarken ciddi manada kablo karmaşası yaşayabilirisiniz. Aynı durum sistemi içine topladığınız kasa için de geçerlidir. Nispeten küçük kasalara yeni nesil ekran kartlarını sığdırmak ya çok zor ya da maalesef imkansız.
Bu gibi bir durumla karşılaşmamak için psu'nuzu ve kasanızı bir numara büyük alın, seneye de kullanırsınız.
Herkese iyi günler.

Maethril_

80+ Bronze
Bir beden büyük almak aslında mantıklı :D Ama insanların bütçesi olmayabiliyor psu ya fazladan verilen para yerine başka parçalara yüklenmek daha iyi bence. Aldıkları sistemleri hiç upgrade etmeden 5-6 yıl belki daha fazla kullanabiliyorlar haliyle değiştirme zamanı geldiğinde komple bir upgrade yapıyorsun.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,724
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
PSU seçimi yaparken mevcut bileşenlerin TDP değeri toplanır üstüne 100w eklenir minimum PSU seçimi Boyle oluyor ileriye dönük olsun derseniz ayrı atıyorum 350w çeken bir sisteme 450w yeterli oluyor ama ileriye dönük olsun derseniz büyük alabilirsiniz sevgiler selamlar ✋

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,322
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Bence psu nuzu kendiniz yapın dışarıda içine ne kattıkları belli değil

Maethril_

80+ Bronze
Bence psu nuzu kendiniz yapın dışarıda içine ne kattıkları belli değil
Katılıyorum hocam %100 organik bir şekilde yetiştiriciliğini yapıyorum bence herkes yapmalı dışarıda satılanlar ödem yapıyor.

Cihangir

80+ Gold
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,083
Üyeler
168,080
Son üye
Samil13
Top Bottom