Sistem toplayıp satma fikri

Reaksiyon skoru
111
Dostlar selam iyi forumlar. Hobi olarak fiyat performans sistemler toplayıp satmak istiyorum. Elimde liseden kalma bilişim mezunu olduğum için sistem söküp takma ve toplama yetkilerini kapsayan bir sertifikam var. Bu sertifikayı da kullanarak hem vakit geçirmek için sistem toplayıp kâr marjı olmasa bile satmayı düşünüyorum. Sorum şu ki satış için kitleye nasıl ulaşıcam? Fc grupları veya 2. El sitelerinde rağbet görür müyüm?

Kardeşim şu devirde 40k lık sistem toplarsan, 33-34k ya satarsın. Hiç kârlı bir iş değil. Kafanı başka yerlerde çalıştır.

2 el sitelerde mezarcı gibi takılırsan belki kar edersin. O da sorunlu ürünleri ucuza diye aldım sevinirsen vay haline. Yeni ürünlerden toplarsan zaten kar edemezsin.
Tek yol kalıyor, usta olarak bilgisayarları tamir et.

2.el ucuza ürünleri alıp ışıklı kasalara koyup bilmeyenlere satabilirsin yüksek fiyatta bide işini doğru yaparsan ucuza ürünleri alıp üzerine biraz kar ve emek payını koyup satabilirsin ama iki türlü de 2.elde fırsat ürünleri kovalaman lazım.

Bozuk parçaları ucuzdan alıp tamir ederek daha pahalıya satabilirsin en fazla böyle kâr edersin

Bozuk parçaları ucuzdan alıp tamir ederek daha pahalıya satabilirsin en fazla böyle kâr edersin
Bir zamanlar aklıma gelmedi değil. Sorunlu Ekran kartları alacaktım tamir için.

Geçen gün elime tertemiz GTX 1660 geçti görüntü vermiyordu. Sahibi götür dene bakalım senin pc de çalışırmı dedi.

Çalışıyordu ama görüntü yoktu. Bi baktım HDMİ girişi zarar görmüş. Adama söyledim ve Displayport to HDMi çevirici aldırdım görüntü verdi.

Böyle fırsatlar geçebiliyor bazen. Ama direkt Gpu silikonuda çatlamışlar denk gelebilir orası sıkıntı.

Bir zamanlar aklıma gelmedi değil. Sorunlu Ekran kartları alacaktım tamir için.

Geçen gün elime tertemiz GTX 1660 geçti görüntü vermiyordu. Sahibi götür dene bakalım senin pc de çalışırmı dedi.

Çalışıyordu ama görüntü yoktu. Bi baktım HDMİ girişi zarar görmüş. Adama söyledim ve Displayport to HDMi çevirici aldırdım görüntü verdi.

Böyle fırsatlar geçebiliyor bazen. Ama direkt Gpu silikonuda çatlamışlar denk gelebilir orası sıkıntı.
Ben hurdalıktan alıp yapıyordum 50tl'ye alıp 400'e satıyordum

Dostlar selam iyi forumlar. Hobi olarak fiyat performans sistemler toplayıp satmak istiyorum. Elimde liseden kalma bilişim mezunu olduğum için sistem söküp takma ve toplama yetkilerini kapsayan bir sertifikam var. Bu sertifikayı da kullanarak hem vakit geçirmek için sistem toplayıp kâr marjı olmasa bile satmayı düşünüyorum. Sorum şu ki satış için kitleye nasıl ulaşıcam? Fc grupları veya 2. El sitelerinde rağbet görür müyüm?
ekipman tarafina yonelirsen daha guzel firsatlar yakalayacagini dusunuyorum

Mesela az önce 200tl'ye psu anakart ve işlemci aldım yapmayı deneyeceğim olmazsa içindeki elektronik parçaları söket satarım her türlü kâr

Geri