Çözüldü✓ Sistem topluyorum bunlar uyumlu mu detayları yazdım

Reaksiyon skoru
6
Hocam yeniyim sistem topluyorum ama onlarca video izlememe rağmen ve o kadar arştırmama ramen parçaların birbirine uyumluluğunu bir türlü anlayamadım sistem şu :

Asus tuf rtx5060ti 16gb
Ryzen 5 7500f
MSI MB B650 GAMING PLUS WIFI AM5 DDR5
Samsung Evo 990 1tb ssd
Adata XPG Lancer RGB 16GB 6000 MHz DDR5 2x16
Thermalright Peerless Assassin 120 Se

Hocam şimdi anlatıyım ramler 6000mhz ama işlemci 5200mhz destekliyor orada sıkıntı yok ben öyle kullanirim

SSD tarafındafında şöye özellikler yazıyor ara birim: PCI-Express 5.0 veri yolu standı: PCIe Gen 4x4 PCIe, Gen 5x2 yazıyor anakartta ise PCIe gen 4x4 yazıyor, kullanırsam sorun olmaz ama ben PCIe 5 çok ısınıyor diye duydum o yüzden 5.0 destekliyen anakarta bakmadım doğru kararı mı verdim

İşlemcide PCIe 5.0 var anakartta PCIe x16 4.0 yazor bunlar uyumlu mu yada performans düşüşü yaşatır mı yani birbiriyle alakası bile olmayadabilir bilmiyorum

EKRAN KARTINA GELELİM (önemli) ekran kartının soketi: PCIe x8 5.0 anakartın giriş yuvası: PCIe x16 4.0 bunda bı b*kluk var lütfen yardım pls

Ve bunların hepsi işlemcinin PCIe 5.0 bağlantısıyla sorun yaşar mı

soğutucu iyi mi

Gözden kaçırdığım bir şey olmamış değil mi uyumluluk vb. gibi yani ayrı bir faktör (şunlara dikkat ettim: ATX boyutları ve parça boyutları, PCIe sürümüne ve girişlerine baktım ama sorun çıktı (bu konuda bahsettiklerim), ddr5 ram ve yuvasına, am5 işlemci ve yuvasına, ram MHz hızına cl sine, SSD Samsung gözüm kapalı alırım M2 yuvasına birde PCIe dikkat ettim, soğutucuya bakamadım birtek am5 uyumlu yazıyordu soketini felan bilmiyom, ekran kartın yan modeline baktım ama Asus tuf serisine bütçem yetmezse diye daha alt bir yan model önerebilir misiniz? yine en kalitelilerden olması lazım)

Sistemimde yeteri kadar f/p olmayan parça varsa fp olanını önerebilir misiniz?

Son olarak yüksek ihtimal anakart uyumsuz ama bilmiyorum eğer uyumsuzsa fiyat performans birşeyler önerirseniz sevinirim

Son düzenleme:
Fsr dediğiniz gibi güncellendi bu videoda DLSS ile farklarına bakabilirsiniz. ki zaten bu kartın nvidia karşılığı 5070ti onunda fiyatı 41k aralarında 8-9k fark varken amd her türlü daha mantıklı saf güçte 5070ti dan çoğu oyunda daha güçlü zaten.
Hocam çok teşekkür ederim siz olmasaydınız ve ben sonradan farketseydim çok pişman olurdum aradaki fark uçurum gibi resmen gerçekten çok teşekkür ederim 🙏

Geri