rami satıp 8x2 yapınAlıntıyı görüntülesistemim resimde gördüğünüz şekil ek olarak 1TB m.2ssd bulunmakta yaklaşık 2 ay sonra 4 bin lira gibi bir bütçem olacak ve sistemin performansini arttırmak istiyorum önerileriniz varmıdır neleri değiştirmeli yada değiştirmeden neler yapmaliyim
işlemci satıp 3600 yapılabilir eğer durmadan geliştirecekseniz 5600xAlıntıyı görüntülesistemim resimde gördüğünüz şekil ek olarak 1TB m.2ssd bulunmakta yaklaşık 2 ay sonra 4 bin lira gibi bir bütçem olacak ve sistemin performansini arttırmak istiyorum önerileriniz varmıdır neleri değiştirmeli yada değiştirmeden neler yapmaliyim
şuanlık böyle dedeiklerim iyiAlıntıyı görüntülesistemim resimde gördüğünüz şekil ek olarak 1TB m.2ssd bulunmakta yaklaşık 2 ay sonra 4 bin lira gibi bir bütçem olacak ve sistemin performansini arttırmak istiyorum önerileriniz varmıdır neleri değiştirmeli yada değiştirmeden neler yapmaliyim
PSU, anakart, işlemci değişebilir. İsteğe bağlı kaliteli bir markaya ait kasa edinebilir, veya eldeki kasanın içine(eğer mesh ızgara ise) hava akışı değerleri yüksek fanlar eklenebilir.Alıntıyı görüntülesistemim resimde gördüğünüz şekil ek olarak 1TB m.2ssd bulunmakta yaklaşık 2 ay sonra 4 bin lira gibi bir bütçem olacak ve sistemin performansini arttırmak istiyorum önerileriniz varmıdır neleri değiştirmeli yada değiştirmeden neler yapmaliyim
Ram 8x2 şeklinde zatenrami satıp 8x2 yapın
Mesaj otomatik birleştirildi:
işlemci satıp 3600 yapılabilir eğer durmadan geliştirecekseniz 5600x
şuanlık böyle dedeiklerim iyi
4bin gibi bütçem var hepsini aynı anda yapmam. Mesh ızgara derken örnek atabilirmisin. Fan olarak kasaya 3lu xigmatek fan aldım işlemci fanı stok fanPSU, anakart, işlemci değişebilir. İsteğe bağlı kaliteli bir markaya ait kasa edinebilir, veya eldeki kasanın içine(eğer mesh ızgara ise) hava akışı değerleri yüksek fanlar eklenebilir.
İşlemci 5600x alıp kule soğutucu taksam şuan için ne kadar yeterli olur acabaPSU, anakart, işlemci değişebilir. İsteğe bağlı kaliteli bir markaya ait kasa edinebilir, veya eldeki kasanın içine(eğer mesh ızgara ise) hava akışı değerleri yüksek fanlar eklenebilir.
Yeterli gelir. Ama 4K bence daha iyi kullanılabilir.Ram 8x2 şeklinde zaten
4bin gibi bütçem var hepsini aynı anda yapmam. Mesh ızgara derken örnek atabilirmisin. Fan olarak kasaya 3lu xigmatek fan aldım işlemci fanı stok fan
İşlemci 5600x alıp kule soğutucu taksam şuan için ne kadar yeterli olur acaba
Peki önerin gibi yapıp işlemciyi ryzen 5 5600x yapsam güç kaynağı çok mu yetersiz kalirYeterli gelir. Ama 4K bence daha iyi kullanılabilir.
MSI B550-A Pro AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI B550-A Pro AMD AM4 DDR4 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI B550-A Pro AMD AM4 DDR4 ATX Anakart özelliklerini incele, 4.376,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.comBöyle bir kombinasyonla elinize bütçeden 1200TL kalıyor. PSU alınabilir, üstelik üst düzey bir 750W veya orta seviyelerde 800W civarı PSU'lar almak bile mümkün. Bu da uzun süre size yeteceği anlamına gelir.AMD Ryzen 5 3600 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 3600 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 3600 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci özelliklerini incele, 2.698,98 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Güç kaynağı yetersiz kalmaz, ama segment olarak elinizdeki düşük kalır. Yenilemek için de bütçe yetersiz olur, anakartı hiç almayıp 5600x + üst düzey bir PSU yapabilirsiniz.Peki önerin gibi yapıp işlemciyi ryzen 5 5600x yapsam güç kaynağı çok mu yetersiz kalir
Kasa hava akışı çok iyi değil ekstra fan almama rağmen belli ön kapak cam temiz hava çok çekemiyo zaten bundan dolayı aslında yapmak istediğim işlemci yükseltip 5600x ve kule soğutucu ve yeni bir kasa almayı düşünüyordum ana kart daha sonra daha iyisini de alabilirimYeterli gelir. Ama 4K bence daha iyi kullanılabilir.
MSI B550-A Pro AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI B550-A Pro AMD AM4 DDR4 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI B550-A Pro AMD AM4 DDR4 ATX Anakart özelliklerini incele, 4.376,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.comBöyle bir kombinasyonla elinize bütçeden 1200TL kalıyor. PSU alınabilir, üstelik üst düzey bir 750W veya orta seviyelerde 800W civarı PSU'lar almak bile mümkün. Bu da uzun süre size yeteceği anlamına gelir.AMD Ryzen 5 3600 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 3600 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 3600 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci özelliklerini incele, 2.698,98 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
5600x olurGüç kaynağı yetersiz kalmaz, ama segment olarak elinizdeki düşük kalır. Yenilemek için de bütçe yetersiz olur, anakartı hiç almayıp 5600x + üst düzey bir PSU yapabilirsiniz.
Eğer 5600x istiyorsanız : 5600x + PSU + Klavye + Kulaklık olarak bir yükseltme öneririm.
Fare kulaklık klavye gibi ekipmanları 1 ay sonra da alabilirim şuan benim önceliğim kasa içi güncelleme yapmak o zaman dediğinize uyup 5600x alıyorum onerdigin kasanın ön fanları büyük fanlar dönüşleri veya ses olarak bir problemi olurmu ve ön kapak cam olması ızgara olmaması hava akışına çok fazla etki ediyormuRyzen 5 5600x al anakart hafif düşük olsa dev bir sorun teşkil etmez 5600x 3600 den çook daha iyi. Böyle bir yükseltme yapıyorsan uzun bir süre yükseltme yapmayacaksın demek o yüzden işlemci gibi ana parçaları daha iyi seçmelisin
İşlemci : 5600x (2650 TL ortalama)
Kasa : lian li lancool 215 kasa (850 TL)
Soğutma : id cooling se-224-xt = (300tl)
Mouse : razer viper mini (indirim ile 170 TL civarlarına düşüyor)
bütçeyi zorlayıp bu dörtlüyü alırsan çok iyi olur sonra kulaklık - klavye yükseltirsin onlar kolay iş ilk önce pc ye odaklan
B450m bazooka v2 düşük bir anakart değil zaten çoğu hazır sistemde 5600x in yanına koyulan b450m-k lardan b450m a pro lardan daha iyi
Yada söylede yapılabilir. Önerdiğin parçalar için söylüyorumRyzen 5 5600x al anakart hafif düşük olsa dev bir sorun teşkil etmez 5600x 3600 den çook daha iyi. Böyle bir yükseltme yapıyorsan uzun bir süre yükseltme yapmayacaksın demek o yüzden işlemci gibi ana parçaları daha iyi seçmelisin
İşlemci : 5600x (2650 TL ortalama)
Kasa : lian li lancool 215 kasa (850 TL)
Soğutma : id cooling se-224-xt = (300tl)
Mouse : razer viper mini (indirim ile 170 TL civarlarına düşüyor)
bütçeyi zorlayıp bu dörtlüyü alırsan çok iyi olur sonra kulaklık - klavye yükseltirsin onlar kolay iş ilk önce pc ye odaklan
B450m bazooka v2 düşük bir anakart değil zaten çoğu hazır sistemde 5600x in yanına koyulan b450m-k lardan b450m a pro lardan daha iyi
Anakart almana gerek yokFare kulaklık klavye gibi ekipmanları 1 ay sonra da alabilirim şuan benim önceliğim kasa içi güncelleme yapmak o zaman dediğinize uyup 5600x alıyorum onerdigin kasanın ön fanları büyük fanlar dönüşleri veya ses olarak bir problemi olurmu ve ön kapak cam olması ızgara olmaması hava akışına çok fazla etki ediyormu
Yada söylede yapılabilir. Önerdiğin parçalar için söylüyorum
Şuan fiyatları
5600x=2800tl
Soğutucu=350 TL
Toplam 3150tl
Kasayı bir ay sonra alıp soğutucu ve işlemci yükseltip kalan bütçe minimum 850tl üstüne katıp biz 1000lira diyelim ona 1000 liraya anakart da alınabilir bu şekilde yaparsam önereceğin bir anakart olurmu
5600x + id cooling se-224-xt + yeni anakart şeklinde
4000-4200 lira hemen hemen
Tamam teşekkür ederimO kasa mesh diye biliyorum cam değil ve fanlar büyük olursa daha sessiz olur
Anakart almana gerek yok
Kasayı şimdi al o kasa çok iyi