Neler Yeni

Sistem yükseltme güncelleme ?

LaWin97

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Burak Tunçel
IMG_20200204_225514.jpg
sistemim resimde gördüğünüz şekil ek olarak 1TB m.2ssd bulunmakta yaklaşık 2 ay sonra 4 bin lira gibi bir bütçem olacak ve sistemin performansini arttırmak istiyorum önerileriniz varmıdır neleri değiştirmeli yada değiştirmeden neler yapmaliyim

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX
Alıntıyı görüntülesistemim resimde gördüğünüz şekil ek olarak 1TB m.2ssd bulunmakta yaklaşık 2 ay sonra 4 bin lira gibi bir bütçem olacak ve sistemin performansini arttırmak istiyorum önerileriniz varmıdır neleri değiştirmeli yada değiştirmeden neler yapmaliyim
rami satıp 8x2 yapın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntülesistemim resimde gördüğünüz şekil ek olarak 1TB m.2ssd bulunmakta yaklaşık 2 ay sonra 4 bin lira gibi bir bütçem olacak ve sistemin performansini arttırmak istiyorum önerileriniz varmıdır neleri değiştirmeli yada değiştirmeden neler yapmaliyim
işlemci satıp 3600 yapılabilir eğer durmadan geliştirecekseniz 5600x

şuanlık böyle dedeiklerim iyi

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
PSU, anakart, işlemci değişebilir. İsteğe bağlı kaliteli bir markaya ait kasa edinebilir, veya eldeki kasanın içine(eğer mesh ızgara ise) hava akışı değerleri yüksek fanlar eklenebilir.

LaWin97

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Burak Tunçel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
rami satıp 8x2 yapın

işlemci satıp 3600 yapılabilir eğer durmadan geliştirecekseniz 5600x

şuanlık böyle dedeiklerim iyi
Ram 8x2 şeklinde zaten

PSU, anakart, işlemci değişebilir. İsteğe bağlı kaliteli bir markaya ait kasa edinebilir, veya eldeki kasanın içine(eğer mesh ızgara ise) hava akışı değerleri yüksek fanlar eklenebilir.
4bin gibi bütçem var hepsini aynı anda yapmam. Mesh ızgara derken örnek atabilirmisin. Fan olarak kasaya 3lu xigmatek fan aldım işlemci fanı stok fan

İşlemci 5600x alıp kule soğutucu taksam şuan için ne kadar yeterli olur acaba

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Ram 8x2 şeklinde zaten

4bin gibi bütçem var hepsini aynı anda yapmam. Mesh ızgara derken örnek atabilirmisin. Fan olarak kasaya 3lu xigmatek fan aldım işlemci fanı stok fan

İşlemci 5600x alıp kule soğutucu taksam şuan için ne kadar yeterli olur acaba
Yeterli gelir. Ama 4K bence daha iyi kullanılabilir.
Böyle bir kombinasyonla elinize bütçeden 1200TL kalıyor. PSU alınabilir, üstelik üst düzey bir 750W veya orta seviyelerde 800W civarı PSU'lar almak bile mümkün. Bu da uzun süre size yeteceği anlamına gelir.

LaWin97

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Burak Tunçel
Böyle bir kombinasyonla elinize bütçeden 1200TL kalıyor. PSU alınabilir, üstelik üst düzey bir 750W veya orta seviyelerde 800W civarı PSU'lar almak bile mümkün. Bu da uzun süre size yeteceği anlamına gelir.
Peki önerin gibi yapıp işlemciyi ryzen 5 5600x yapsam güç kaynağı çok mu yetersiz kalir

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Peki önerin gibi yapıp işlemciyi ryzen 5 5600x yapsam güç kaynağı çok mu yetersiz kalir
Güç kaynağı yetersiz kalmaz, ama segment olarak elinizdeki düşük kalır. Yenilemek için de bütçe yetersiz olur, anakartı hiç almayıp 5600x + üst düzey bir PSU yapabilirsiniz.
Eğer 5600x istiyorsanız : 5600x + PSU + Klavye + Kulaklık olarak bir yükseltme öneririm.

LaWin97

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Burak Tunçel
Kasa hava akışı çok iyi değil ekstra fan almama rağmen belli ön kapak cam temiz hava çok çekemiyo zaten bundan dolayı aslında yapmak istediğim işlemci yükseltip 5600x ve kule soğutucu ve yeni bir kasa almayı düşünüyordum ana kart daha sonra daha iyisini de alabilirim

Güç kaynağı yetersiz kalmaz, ama segment olarak elinizdeki düşük kalır. Yenilemek için de bütçe yetersiz olur, anakartı hiç almayıp 5600x + üst düzey bir PSU yapabilirsiniz.
Eğer 5600x istiyorsanız : 5600x + PSU + Klavye + Kulaklık olarak bir yükseltme öneririm.
5600x olur
Peki PSU klavye kulaklık (kulaklık yerine fare de olabilir) önerin varmi

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ryzen 5 5600x al anakart hafif düşük olsa dev bir sorun teşkil etmez 5600x 3600 den çook daha iyi. Böyle bir yükseltme yapıyorsan uzun bir süre yükseltme yapmayacaksın demek o yüzden işlemci gibi ana parçaları daha iyi seçmelisin

İşlemci : 5600x (2650 tl ortalama)

Kasa : lian li lancool 215 kasa (850 tl)

Soğutma : id cooling se-224-xt = (300tl)

Mouse : razer viper mini (indirim ile 170 tl civarlarına düşüyor)

bütçeyi zorlayıp bu dörtlüyü alırsan çok iyi olur sonra kulaklık - klavye yükseltirsin onlar kolay iş ilk önce pc ye odaklan

B450m bazooka v2 düşük bir anakart değil zaten :D çoğu hazır sistemde 5600x in yanına koyulan b450m-k lardan b450m a pro lardan daha iyi

LaWin97

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Burak Tunçel
Ryzen 5 5600x al anakart hafif düşük olsa dev bir sorun teşkil etmez 5600x 3600 den çook daha iyi. Böyle bir yükseltme yapıyorsan uzun bir süre yükseltme yapmayacaksın demek o yüzden işlemci gibi ana parçaları daha iyi seçmelisin

İşlemci : 5600x (2650 TL ortalama)

Kasa : lian li lancool 215 kasa (850 TL)

Mouse : razer viper mini (indirim ile 170 TL civarlarına düşüyor)

bütçeyi zorlayıp bu dörtlüyü alırsan çok iyi olur sonra kulaklık - klavye yükseltirsin onlar kolay iş ilk önce pc ye odaklan

B450m bazooka v2 düşük bir anakart değil zaten :D çoğu hazır sistemde 5600x in yanına koyulan b450m-k lardan b450m a pro lardan daha iyi
Fare kulaklık klavye gibi ekipmanları 1 ay sonra da alabilirim şuan benim önceliğim kasa içi güncelleme yapmak o zaman dediğinize uyup 5600x alıyorum onerdigin kasanın ön fanları büyük fanlar dönüşleri veya ses olarak bir problemi olurmu ve ön kapak cam olması ızgara olmaması hava akışına çok fazla etki ediyormu

İşlemci : 5600x (2650 TL ortalama)

Kasa : lian li lancool 215 kasa (850 TL)

Mouse : razer viper mini (indirim ile 170 TL civarlarına düşüyor)

Yada söylede yapılabilir. Önerdiğin parçalar için söylüyorum
Şuan fiyatları
5600x=2800tl
Soğutucu=350 tl
Toplam 3150tl
Kasayı bir ay sonra alıp soğutucu ve işlemci yükseltip kalan bütçe minimum 850tl üstüne katıp biz 1000lira diyelim ona 1000 liraya anakart da alınabilir bu şekilde yaparsam önereceğin bir anakart olurmu
5600x + id cooling se-224-xt + yeni anakart şeklinde
4000-4200 lira hemen hemen

Son düzenleme:

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
O kasa mesh diye biliyorum cam değil ve fanlar büyük olursa daha sessiz olur

Fare kulaklık klavye gibi ekipmanları 1 ay sonra da alabilirim şuan benim önceliğim kasa içi güncelleme yapmak o zaman dediğinize uyup 5600x alıyorum onerdigin kasanın ön fanları büyük fanlar dönüşleri veya ses olarak bir problemi olurmu ve ön kapak cam olması ızgara olmaması hava akışına çok fazla etki ediyormu

Yada söylede yapılabilir. Önerdiğin parçalar için söylüyorum
Şuan fiyatları
5600x=2800tl
Soğutucu=350 TL
Toplam 3150tl
Kasayı bir ay sonra alıp soğutucu ve işlemci yükseltip kalan bütçe minimum 850tl üstüne katıp biz 1000lira diyelim ona 1000 liraya anakart da alınabilir bu şekilde yaparsam önereceğin bir anakart olurmu
5600x + id cooling se-224-xt + yeni anakart şeklinde
4000-4200 lira hemen hemen
Anakart almana gerek yok

Kasayı şimdi al o kasa çok iyi

LaWin97

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Burak Tunçel
O kasa mesh diye biliyorum cam değil ve fanlar büyük olursa daha sessiz olur

Anakart almana gerek yok

Kasayı şimdi al o kasa çok iyi
Tamam teşekkür ederim

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Kasa yükseltmesi için üç parçanın total fiyatı ; 2800 + 350 + 850 tlden tam 4000 tl ediyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,739
Üyeler
163,542
Son üye
NathilaS
Top Bottom