Sistem yükseltme önerisi

darkozi

80+
Reaksiyon skoru
84
Bütçe
12000
Merhaba arkadaşlar, ilçedeki internet altyapısı vdsl olduğu için sürekli oyun yükle sil yapmak uzun süreler beklemek istemiyorum artık sıkmaya başladı. Mevcut sistemime zamanla yükseltmeler yapmak istiyorum. Aklımda 1 tb sata ssd ve i5 13400f veya 14400f yükseltmesi yapma düşüncesi var. İşlemciyi ikinci el alsam minimum 5500-6000 tl fiyatlarda dolaşıyor. Ssd konusunda f/p bir kaç marka var onun için de 5000-5500 tl harcarsam ortalama 10-12 bin tl cebimden çıkacak sizce yükseltme yapmak mantıklı mı yoksa bir süre sonra komple sistemi satıp başka sisteme geçmek mi mantıklı?
Şu anki sistem özelliklerim şöyle:
i3 13100f, rx 6600, msi pro h610 m, 2x8 toplam 16 gb ddr4 ram, 500 gb m2 ssd, gamx dynamic 600w 80+ kasa psu
(imzamda yazan sistemin aynısı)

Eğer tek sıkıntı olarak yaşadığın şey silip tekrar yükleme sorunu ise bence işlemci değiştirmene gerek yok.
Diğer husus depolama alanı yetmemesi konusuna gelirsek evet ilk seçenek SSD olur ancak bütçeler çok aşıyorsa ve A++ oyunlar oynamıyorsanız ve sisteme baktığımda her şeyi ultrada oynayamadığınızı düşünerek söylüyorum var olan ssd nin yanına bir hdd olabilir ama önemli husus A++ oyunlarını hdd yüklememek kaydıyla olabilir.
Kısacası oynadığın oyunlar daha çok online ve aşırı sistem gereksinimi istemeyen oyunlar ise hdd işini fazla fazla görecektir. Düşük bütçe ile o sorununu ortadan kaldırabilirsin. Bütçede sorun yoksa sadece SSD takviyesi ile şikayetin ortadan kalkacaktır. İşlemci değişikliğine gerek yok.
Benim tercihim ssd yükseltip ilerleyen süreçte sistemi baştan yenilemek olurdu.

Bütçeniz 12 bin TL sanırım. İlk yapacağınız iş PSU'yu yenilemek olsun.
Şu SSD için 6500 lira mükemmel bir fiyat. İndirim bitmeden almanızı öneririm.
bu m2 ssd ben sata ssd ilave edebilirim anakartta ikinci m2 girişi yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer tek sıkıntı olarak yaşadığın şey silip tekrar yükleme sorunu ise bence işlemci değiştirmene gerek yok.
Diğer husus depolama alanı yetmemesi konusuna gelirsek evet ilk seçenek SSD olur ancak bütçeler çok aşıyorsa ve A++ oyunlar oynamıyorsanız ve sisteme baktığımda her şeyi ultrada oynayamadığınızı düşünerek söylüyorum var olan ssd nin yanına bir hdd olabilir ama önemli husus A++ oyunlarını hdd yüklememek kaydıyla olabilir.
Kısacası oynadığın oyunlar daha çok online ve aşırı sistem gereksinimi istemeyen oyunlar ise hdd işini fazla fazla görecektir. Düşük bütçe ile o sorununu ortadan kaldırabilirsin. Bütçede sorun yoksa sadece SSD takviyesi ile şikayetin ortadan kalkacaktır. İşlemci değişikliğine gerek yok.
Benim tercihim ssd yükseltip ilerleyen süreçte sistemi baştan yenilemek olurdu.
bazen oyun oynarken yayın açıyorum bir yandan başka tarayıcı açık oluyor işlemci yetersiz kalıyor gibi oluyor

Bütçeniz 12 bin TL sanırım. İlk yapacağınız iş PSU'yu yenilemek olsun.
Şu SSD için 6500 lira mükemmel bir fiyat. İndirim bitmeden almanızı öneririm.
Hocam sepette 6500 diyor ama 8500 gösteriyor neyi yanlış yapıyorum

Hocam sepette 6500 diyor ama 8500 gösteriyor neyi yanlış yapıyorum
Bilmiyorum hocam. Adres falan girdikten sonra olur belki.

bazen oyun oynarken yayın açıyorum bir yandan başka tarayıcı açık oluyor işlemci yetersiz kalıyor gibi oluyor
Evet yayın açıyorsanız kesinlikle işlemci değiştirin rahatlayacaktır sistem. Bu bilgiyi güncellersen fikir verecek arkadaşlar daha doğru yönlendirebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,575
Üyeler
189,869
Son üye
tolgauge
Geri