donanım için ayrılan ram miktarını şöyle çözebilirsiniz.Pc normalde 8gb ram a sahip fakat görev yöneticisinde 5,8 gb ram olarak gözüküyor.Bu durum normal mi
Edit:Sistem APU ondan da olabilir sanırım
seninkide büyük ihtimalle donanıma ayırmıstır görev yöneticisinden kontrol edebilirsinBenim 32 lik ramlerin 29.9 görünüyor
evet normal ramde sorun yok .Burada normal sanırım hocam
Hocam sanırım öyle düzeliyor ama işlemcinin sınırlaması olmadığından işlemci boşta bile çalışıyor diye biliyorumdonanım için ayrılan ram miktarını şöyle çözebilirsiniz.
Msconfig menüsü üzerinden sınırlama olabilir. Kontrol edin. Sınırlama yoksa PC'yi fişten çekin. RAM'lerin parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın. BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin.
Alıntıdır.
Çözüldü: Donanıma ayrılmış bellek sorunu
Bilgisayarı yeni formatladım kasayı temizledim RAM'ları çıkarıp takınca 16 GB Dual Channel RAM'in 8 GB kısmı donanına ayrılmış gözüküyor. Tüm yolları denememe rağmen düzeltemedim. Birini takınca donanıma ayrılmış bellek 68MB olurken diğerini takınca PC açılmamakta ikisini takınca da ise ekteki...www.technopat.net
- kullanıcı rami çıkarıp silgiyle silerek düzeltmiş ama bana kalırsa rami çıkarıp takmakla alakalı ama yinede silgiyle temizleyin bakır yerleri
zaten güç performansı ayarın performans modunda ise sürekli en yüksekte çalısıyordur değilsede cihazını verimli kullanmıyorsundurHocam sanırım öyle düzeliyor ama işlemcinin sınırlaması olmadığından işlemci boşta bile çalışıyor diye biliyorum
Benim 32 lik ramlerin 29.9 görünüyor
Evet benimki donanımda zaten sorun yok, normalliği bildirmek adına yazmıştımseninkide büyük ihtimalle donanıma ayırmıstır görev yöneticisinden kontrol edebilirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:
evet normal ramde sorun yok .
dediğim gibi az önceki yöntemleri deneyin.