Sistemdeki anakart hakkında

meandrous

80+
Reaksiyon skoru
19
Öncelikle herkese merhaba. Daha önce açtığım konularda https://www.gaming.gen.tr/urun/4994...2gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

bu sistemi almakta karar kılmıştım fakat kasa içerisinde anakart ve psu beni biraz düşündürmüştü. Psu yaptığım araştırmalarda ve konu yorumlarını okuduğumda 550wattın yeterli olduğunu anladığım için psu konusunda bir sıkıntım yok fakat anakart base olarak Asus Prime a320 olarak verilmiş. 500tl farkla a520ye çıkartılabiliyo fakat bu anakartında çokta iyi olmadığını okudum. En son olarak yapılabileceğim anakart yükseltmesi Asus Tuf Gaming B550-E fakat bu anakart direkt 1780 liralık bir fark ortaya koyuyor. bütçem 15bindi fakat bu sistemede 5 5600X güncellemesi yapılmış sanırım ellerinde kalmadı. 5 5600 ile 15.5k ya geliyordu. Eğer anakartıda b550-e olarak seçersem bana 17.300 civarı bir fiyat çıkıyor. Bütçemin 2k üzerine çıkmış oluyorum bu şekilde. Kafamda 20k bütçe 15i sistem geri kalanlar klavye, ekran ve kulaklık olarak düşünmüştüm.
Ben bilgisayarı sadece oyun ve yayın olarak kullanacağım. Oynayacağım oyunlar çokta fps istemeyen oyunlar açıkçası en fazla fps gerektiren oyun Black Desert Online şuanlık, ilerde ne olur bilemem tabiiki.
Soru olarak a320'yi direkt kafadan eledim, a520m idare eder mi bir sorun yaşatır mı bana ilerde? Yoksa kafan rahat olsun direkt b550-e yi seç gitsin mi dersiniz? Kafam bayağı karıştı valla piyasada da bundan başka adam akıllı bir sistem göremedim açıkçası bu fiyatlarda. Yılbaşını falan mı beklesem diye düşündüm ama şuan birden işlemci değişmiş fiyat artmış daha sonra ne olur muamma ve bayağıda zaman var yılbaşına çokta acele olmasa da ihtiyacım var şuan sisteme. Eğer sizin bildiğiniz varsa tavsiye alırım tabiiki. Tercihim işlemci olarak Ryzen 5 5600 veya X ekran kartı olarakta Nvidia istiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,346
Üyeler
185,714
Son üye
euna
Geri