Neler Yeni

Yardım Sistemdeki ısınma sorununu çözemedim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammed
Merhaba, bilgisayarım uyku modundan çıktıktan sonra fark ettim ki, smart fan mode sabit kaliyormuş. Sistemi kassam bile fanlar sabit hızda dönüyor ve isiniyormus. Bu esnada

Bilgisayarda eğitim seti izlerken birden kapandi ve tekrar çalıştırdığımda boşta 55-60 derecelerde kaldı . Sorunu cozemedim, biosu default ayara getirince isilar daha da arttı. İlk açılışta 70lere.kadar çıkıp bir süre sonra düşüyor. Termal macun yeniledim aynı. Ne yapmam gerekiyor arkadaşlar, Ankara da git diyeceginiz bir yer varmı , sıvı soğutmami bozuk acaba anlayamadim.

Voltaj düşürünce aniden 120 derece olup bilgisayar kapanıyor. BİOS ayarlamaları da çare olmadı.

İşlemci: ryzen 7 3800x
Soğutucu : aigo 240mm
Anakart : MSI x570 Ace
PSU Corsair HX 850

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Rıfat Toklu
afterurnere ile fan hızlarını kontrol edebilirsin diye biliyorum afterburner dan başka programlar var ama ben şu anda hatırlamıyorum internetten araştırabilirsin. bunun yanında iş yapacak sıvı soğutma ile o kadar ısınmaması lazım

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammed
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
afterurnere ile fan hızlarını kontrol edebilirsin diye biliyorum afterburner dan başka programlar var ama ben şu anda hatırlamıyorum internetten araştırabilirsin. bunun yanında iş yapacak sıvı soğutma ile o kadar ısınmaması lazım
Sıvı soğutmayı naisl test ederizki hocam, radyatör buz gibi . Fanlar gayet iyi dönüyor ama eski düşük sıcaklıklar yok. PC açılışında 70 dereceye kadar çıkıyor bios sifirlandiktan sonra da artti

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Rıfat Toklu
onunla ilgili bilgim yok ne desem ylan olur bilen birinin yardımccı olması daha doğru olur

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,646
İsim
Hacı
BIOS güncel mi?
Sıvı soğutma pompası çalışıyor mu?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,646
İsim
Hacı

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,646
İsim
Hacı

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,220
İsim
yusuf ecer
Aynı sorunu arkadaşım da yaşadı, günlerce çözümü bulamadık. İşlemci 100lere değiyor pc kapanıyordu. Sıvı soğutmayı bu şekilde dışarı çıkardığında çok garip şekilde sorun çözüldü, 70derece üstüne çıkmadı.
IMG-20230418-WA0009-1.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammed
Sanırım buradaki değerlerden bahsediyorsunuz. En altta pump ve cpu var,
1685951494279.png

1685951531841.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı sorunu arkadaşım da yaşadı, günlerce çözümü bulamadık. İşlemci 100lere değiyor pc kapanıyordu. Sıvı soğutmayı bu şekilde dışarı çıkardığında çok garip şekilde sorun çözüldü, 70derece üstüne çıkmadı.Alıntıyı görüntüle
Banada soğutucu gibi geliyor, biosu güncelleyip sıfırlayınca ısı çok daha arttı gerçide . Hava soğutmaya geçeceğim heralde

Son düzenleme:

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,646
İsim
Hacı
Sanırım buradaki değerlerden bahsediyorsunuz. En altta pump ve cpu var,
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Banada soğutucu gibi geliyor, biosu güncelleyip sıfırlayınca ısı çok daha arttı gerçide . Hava soğutmaya geçeceğim heralde
Pompa da fan da çalışıyor görünüyor.
10-15 dakika Uykuya alıp sonra çıkarır mısınız değerlerde değişme olacak mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammed
Pompa da fan da çalışıyor görünüyor.
10-15 dakika Uykuya alıp sonra çıkarır mısınız değerlerde değişme olacak mı
Baktım onada, değer üç aşağı beş yukarı oynuyor. Fakat defender ile yerel disk c yi tara dediğimde bilgisayar anında mavi ekrana veya kapanmaya gidiyor. Çok tuhaf. Geçen gün bir kere ısıdan dolayı kapandı ve düzen tutmadı. Sizce işlemcide arıza oluşması ihtimali varmıdır?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,024
Üyeler
164,597
Son üye
misilti
Top Bottom