Neler Yeni

Sisteme ekran kartı takma

Restorgen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yusuf
Arkadaşlar bu işlerden hiç anlamıyorum . Ama 3 5 tane video izledim . Fakat arkadaşım daha yeni takarken anakartı kırmış. Bu yüzden biraz tedirgin oldum. Nasıl yapmalıyım? Eve birisini cagirsam boşa masraf . Sizce

Dahası  
Reaksiyon skoru
247
İsim
Akif AKTAŞ
Arkadaşlar bu işlerden hiç anlamıyorum . Ama 3 5 tane video izledim . Fakat arkadaşım daha yeni takarken anakartı kırmış. Bu yüzden biraz tedirgin oldum. Nasıl yapmalıyım? Eve birisini cagirsam boşa masraf . Sizce
İnternetten izle buradan anlatılamaz.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Anakartın altına köpük tarzında yumuşak bir şey koy ekran kartı slotunu yaninda kulakçik var onu aç daha sonra hafif hafif güc uygula click diye ses gelicek daha sonra ekran kartinin vidasini sık korkmana gerek yok kolay kolay kıramazsın bunu. Cok acemiysen kabloyu ekran kartına tak ondan sonra ekran kartini anakarta tak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
247
İsim
Akif AKTAŞ
Yok hocam onu sormuyorum . Zaten izledim 2 3 video fakat kırılır mı? Zor mu?
Çok zorlarsan kırılabilir belli olmaz biraz titiz ve nazik çalışırsan sorun olmaz.Bir de ekran kartının devrelerine veya fanlarına dokunma.

Restorgen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yusuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Restorgen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yusuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartın altına köpük tarzında yumuşak bir şey koy ekran kartı slotunu yaninda kulakçik var onu aç daha sonra hafif hafif güc uygula click diye ses gelicek daha sonra ekran kartinin vidasini sık korkmana gerek yok kolay kolay kıramazsın bunu. Cok acemiysen kabloyu ekran kartına tak ondan sonra ekran kartini anakarta tak.
Hocam kusura bakmayın da bunu çok merak ettim de .anakartta ekran kartı sokma yerinde 2 uzun çizgi var onun arasına mi yerleştiriyoruz kartı

JynOx

80+ Bronze
Anakarttaki klipsi aç, ekran kartıni yuvaya yerleştir hafif bastır click sesi gelir zaten sonra vidasini sık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam kusura bakmayın da bunu çok merak ettim de .anakartta ekran kartı sokma yerinde 2 uzun çizgi var onun arasına mi yerleştiriyoruz kartı
2 uzun çizgi? Slotu var pci express x16

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Evet zaten siz görürsunuz yatay bir cizgi olucak ekran kartinin fanlari kasaya doğru aşagi bakacak sekilde ekran kartı tırnaklari ile anakart yeri kontrol ederek takın zor bir şey değil.

Hangi anakarti almayi düşünüyorsunuz

Restorgen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yusuf
Evet zaten siz görürsunuz yatay bir cizgi olucak ekran kartinin fanlari kasaya doğru aşagi bakacak sekilde ekran kartı tırnaklari ile anakart yeri kontrol ederek takın zor bir şey değil.

Hangi anakarti almayi düşünüyorsunuz
Biostar 450mh

1660s takacağım

Anakarttaki klipsi aç, ekran kartıni yuvaya yerleştir hafif bastır click sesi gelir zaten sonra vidasini sık.

2 uzun çizgi? Slotu var pci express x16
Klipsli açtıktan sonra kartı takip vidayı siktiktan sonra klipsi kapatıyor muyuz yoksa kendisi mi kapanıyor

JynOx

80+ Bronze
Biostar 450mh

1660s takacağım

Klipsli açtıktan sonra kartı takip vidayı siktiktan sonra klipsi kapatıyor muyuz yoksa kendisi mi kapanıyor
Yavaşça bastırdığında kendisi kapanır zaten kapanınca tak vidayi

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Biostar 450mh

1660s takacağım

Kırmızı seklinde gösterilen (Sari Slot a) ekran kartini takılıyor mavi ilr gösterdiğim yer orasıda onun kulakçik anahtar artık ne dersen onu açıp ekran kartını öyle takıyorsun. Ekran kartı fanlari aşagı yere bakıyor şeklinde olmasina dikkat et bu bilgiler ile zaten takarsin.

Ekler

• 20200702_180534.jpg
    20200702_180534.jpg
    832.1 KB · Hit: 33
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,328
Üyeler
166,358
Son üye