mando9098
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 6
- İsim
- Uğur Öden
Çoklu Konu, Spam
Yıllar önce ben ortaokulday'ken dikkat dağıgıklıgım için annem beni psikiyatriye götürmüştü. Doktor kiloma baktı, birkaç şey sordu aralarından birisi polis/asker olmak istiyor musun? sorusuydu, muhtemelen evet demişimdir çünkü 6-7 yaşımdan beri asker olmak istiyordum. Ne cevap verdiğimin inanın hatırlamıyorum. Doktor da sanırım hayal meyal hatırlıyorum lakin ''ozaman sisteme geçirmeyeceğim'' dediğini ve concerta adlı kırmızı reçeteli ilaç yazdıgını biliyorum. Birkaç sene önce internette gezinirken kırmızı reçete ilaçların askerliğe ve polisliğe engel teşkil ettiğini okudum. Beynime kanlar fışkırdı, çok korktum hemen biraz araştırıp E-nabız'da reçetelerim diye bir yer buldum, baktım. Kırmızı reçete ibaresi göremedim, rahatladım ama şimdide durduk yere aklıma şu geldi; Doktor sisteme geçirmediği kırmızı reçete ilacı sadece kağıda yazdıgı bir kod/yazı ile veya çıkardıgı bir recete ile yazabilir mi? Kırmızı reçeteler doktor yazmadan alınamıyor çünkü. Sistemde teyit etmeleri gerekmiyor muydu?