Neler Yeni

Sisteme Göre Monitör Tavsiyesi Lazım İşin İçinden Çıkamadım

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
Arkadaşlar beynim yandı bir yardımcı olun lütfen.
Aldığım sistem https://www.gencergaming.com/velius

Bazı forum yazılarında 1080p de darboğaz yapacağı konusunda yazılar okudum. Dünden beri monitör bakıyorum ve 2k mı 1080p mi alayım çok kararsız kaldım.
Bütçem en fazla 5k
Bulabildiğim monitörler bunlar ;
2k : https://www.trendyol.com/twisted-mi...cercevesiz-rgb-ips-gaming-monitor-p-712357697
1080p : https://pckolik.com/urun/lg-27-ultr...s-nvidia-gsync-gaming-monitor-gaming-monitor/
1080p : https://www.itopya.com/gamebooster-...dmi-dp-fhd-ss-ips-pivot-gaming-monitor_u21273
1080p : https://www.gaming.gen.tr/urun/189047/dell-27-g2722hs-ips-165hz-1ms-full-hd-adaptive-sync-gaming-monitor/

Son düzenleme:

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,356
İsim
Emre siyah
çıtırından darboğaz var 2k alabilirsen iyi olur

ekhasan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Hasan Hüseyin Ekici
Kardeşim oynayacağını oyunlara göre değişir ama en yüksek ayarlarda full hd herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. onu için söylüyorlar; işlemci ekran kartını verdi fps lere yetişemez şeklinde düşünüyorlar ama en yüksek ayarlarda sıkıntı olmaz ama ileriye dönük olması için 2K monitör alsan yakışır tabi bütçe meselesi

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
çıtırından darboğaz var 2k alabilirsen iyi olur
Kardeşim oynayacağını oyunlara göre değişir ama en yüksek ayarlarda full hd herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. onu için söylüyorlar; işlemci ekran kartını verdi fps lere yetişemez şeklinde düşünüyorlar ama en yüksek ayarlarda sıkıntı olmaz ama ileriye dönük olması için 2K monitör alsan yakışır tabi bütçe meselesi
2k için önerebileceğiniz monitör var mı peki dostlar ?

ekhasan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Hasan Hüseyin Ekici
Yani kardeşim şimdi şöyle söyliyim bütçene göre 2K monitör Va panel bakılması lazım, 2K IPs panel en ucuz ben 9bin küsüre standart Asus tuf modeli görmüştüm
Mesaj otomatik birleştirildi:

bütçen full hd yetiyorsa full hd sıkıntı olmaz. Artık yeni oyunlar ağır oyunlar, bir sıkıntı yaşamazsın. Ağır oyunlar olmasının etkisi yüksek ayarlarda devasa büyük bir fps almayacağın için işlemci hayli yeter zaten işlemcin iyi . Ama bütün yatıyorsa tabii 2K güzel

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,356
İsim
Emre siyah
2k da 75 hz falan var o fiyata 1080 p al olmadı sonra yükseltirsin işlemci soğutucuya da ihtiyacın olucak almadıysan

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
Yani kardeşim şimdi şöyle söyliyim bütçene göre 2K monitör Va panel bakılması lazım, 2K IPs panel en ucuz ben 9bin küsüre standart Asus tuf modeli görmüştüm

bütçen full hd yetiyorsa full hd sıkıntı olmaz. Artık yeni oyunlar ağır oyunlar, bir sıkıntı yaşamazsın. Ağır oyunlar olmasının etkisi yüksek ayarlarda devasa büyük bir fps almayacağın için işlemci hayli yeter zaten işlemcin iyi . Ama bütün yatıyorsa tabii 2K güzel
Csgo da bildiğimiz üzere düşük ayarlarda ve çözünürlükte oynuyoruz onda sorun yaşar mıyım acaba ?

2k da 75 hz falan var o fiyata 1080 p al olmadı sonra yükseltirsin işlemci soğutucuya da ihtiyacın olucak almadıysan
Evet kardeşim soğutucu almadım kule tipi bir şey alacağım sanırım ilerleyen zamanlarda bütçem kalmadı çünkü.

Gamebooster hakkında ne düşünüyorsunuz peki ?

https://www.itopya.com/gamebooster-...dmi-dp-fhd-ss-ips-pivot-gaming-monitor_u21273

ekhasan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Hasan Hüseyin Ekici
Csgo da bildiğimiz üzere düşük ayarlarda ve çözünürlükte oynuyoruz onda sorun yaşar mıyım acaba ?

Evet kardeşim soğutucu almadım kule tipi bir şey alacağım sanırım ilerleyen zamanlarda bütçem kalmadı çünkü.

Gamebooster hakkında ne düşünüyorsunuz peki ?

https://www.itopya.com/gamebooster-...dmi-dp-fhd-ss-ips-pivot-gaming-monitor_u21273
Evet CS go gibi oyunda full hd de yüzde 9 civarı da işlemci dar boğazı olur. Ama bu tür oyunlar için çünkü bu tür oyunlar yüksek fps ister

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
Evet CS go gibi oyunda full hd de yüzde 9 civarı da işlemci dar boğazı olur. Ama bu tür oyunlar için çünkü bu tür oyunlar yüksek fps ister
Böyle bir darboğaz bana sıkıntı yaşatır mı peki ?

ekhasan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Hasan Hüseyin Ekici
Ama yine de çok etkilemez seni çünkü çoğu sistemde mutlaka dar boğaz olabliyor. Mesela ben de 5800x3d 6900xt ikilisi 2K da oyunlara göre %5 ile %9 darboğaz var bazılarında yok , çok etkilemiyor yani sorun emsal teşkil etmiyor

Ama yine de çok etkilemez seni çünkü çoğu sistemde mutlaka dar boğaz olabliyor. Mesela ben de 5800x3d 6900xt ikilisi 2K da oyunlara göre %5 ile %9 darboğaz var bazılarında yok , çok etkilemiyor yani sorun emsal teşkil etmi
Ben sorun olacağını düşünmüyorum, çünkü bende 4K ekran kartım var 6900xt , ben 2K da yüksek ayarlarda oyunda orada sorun yaşamıyorum bazı oyunlarda da ufak dar bozuluyor ama etkilemiyor yani öyle benim göz zevkimi veya sorun çıkarılacak bir şey yapmıyor. Yani bana göre çok kafana takacağın bir sorun yok zaten aldığın zaman fark edeceksin

“‘Oyun oynarken ekran kartınız tam olarak kullanılmayacağı için maksimum performans potansiyeline ulaşamayabilir. Bu, işlemci verileri yeterince hızlı bir şekilde işleyemediğinde ve grafik kartına iletemediğinde ortaya çıkar. Sonuç olarak, işlemcinizin kullanımı maksimumda olurken, ekran kartınızın potansiyelinden tam olarak yararlanamayabilirsiniz.”
İnternetten bu yazıyı alıntıladım yani aslında olay bu. Ekran kartını tam performansla o çözünürlük te tam performans lı kullanamıyorsun yani ekran kartın o çözünürlükte çok yükseks fps vericeği için in işlemcinin yetiştiği kadarıyla kullanılacak

Böyle bir darboğaz bana sıkıntı yaşatır mı peki ? Mesela ben oynadığım oyun tarzları için söylüyorum,kartım benim 4K kartı,2K ya fazla fazla yettiği için çoğu oyunu yüksek ayarlarda oynayabiliyorum, çünkü yeni oyunlar ağır artık .4K düşük ayarlar düşük fps yerine daha akıcı 2K yüksek ayarlar bana göre daha iyi oluyor .

Son düzenleme:

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
Evet attığım linkler arasında bu da var ama 1080p de 27'' ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum sorun yaşar mıyım acaba?

Ama yine de çok etkilemez seni çünkü çoğu sistemde mutlaka dar boğaz olabliyor. Mesela ben de 5800x3d 6900xt ikilisi 2K da oyunlara göre %5 ile %9 darboğaz var bazılarında yok , çok etkilemiyor yani sorun emsal teşkil etmiyor

Ben sorun olacağını düşünmüyorum, çünkü bende 4K ekran kartım var 6900xt , ben 2K da yüksek ayarlarda oyunda orada sorun yaşamıyorum bazı oyunlarda da ufak dar bozuluyor ama etkilemiyor yani öyle benim göz zevkimi veya sorun çıkarılacak bir şey yapmıyor. Yani bana göre çok kafana takacağın bir sorun yok zaten aldığın zaman fark edeceksin

“‘Oyun oynarken ekran kartınız tam olarak kullanılmayacağı için maksimum performans potansiyeline ulaşamayabilir. Bu, işlemci verileri yeterince hızlı bir şekilde işleyemediğinde ve grafik kartına iletemediğinde ortaya çıkar. Sonuç olarak, işlemcinizin kullanımı maksimumda olurken, ekran kartınızın potansiyelinden tam olarak yararlanamayabilirsiniz.”
İnternetten bu yazıyı alıntıladım yani aslında olay bu. Ekran kartını tam performansla o çözünürlük te tam performans lı kullanamıyorsun yani ekran kartın o çözünürlükte çok yükseks fps vericeği için in işlemcinin yetiştiği kadarıyla kullanılacak
Bu sistem toplama ne zor şeymiş arkadaş ya beynim yandı kaç gündür :D

ekhasan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Hasan Hüseyin Ekici
Evet attığım linkler arasında bu da var ama 1080p de 27'' ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum sorun yaşar mıyım acaba?

Bu sistem toplama ne zor şeymiş arkadaş ya beynim yandı kaç gündür :D
Ben 27 inçte fhd kullandım.normal kardeşim.2K da kullandım.İkisi arasında çok fark var ama fhd de sıkıntılı durmuyor.Şuan 32 inçte 2K dayım. Bir de şu var daha önceki Montörün neydi senin.Şimdi 27 2K dan 27fhd geçemezsin yadırgarsın.

Top Bottom