sisteme hdd ekleme

raguee

80+
Reaksiyon skoru
124
sisteme hdd ekliyecegim direkt kasanin icine montajini yaptıktan sonra pc acinca ekstra bir sey yapmam gerekiyor mu

hayır yapmana gerek yok sadece bölmen lazım

nasil bolucem 'c' depolama su an ssd uzerinde takacagim 1tb hdd 'd' olarak kullanmak istiyorum

Tüm bağlantıları yaptıktan sonra bilgisayarı açıp bu bilgisayar a sağ tık yapıp yönete girin hocam. Disk yönetiminden HDD ye tıklayıp kurulumu yapabilirsiniz

Bilgisayarınızda ki harddisk “IDE” kablosu ile bağlanmış ve sizde “IDE” bağlantı türüne sahip bir Harddisk bağlamak istiyorsanız öncelikle şunu anlamanız gerekiyor. İşletim sisteminizin yüklü olduğu harddiskiniz yani birincil harddiskinizi “Master”, 2. Harddiski ise “SLAVE” olarak ayarlamanız gerekiyor.

Bu ayarın malesef yazılımsal bir kolaylığı yok. Bu yüzden harddisk üzerinden fiziksel bir ayar yapmanız gerekecek.

Ayarı nasıl yapacağım?

1. Harddisk’iniz zaten master olarak ayarlıdır, ama yine de kontrol etmeniz gerekebilir. Harddiski söküp elinize aldığınız zaman üzerinde bir şema vardır. bu şema’da Master ve Slave ayarını nasıl yapacağınızı gösteren bir ifade olmalı.

nasil bolucem 'c' depolama su an SSD uzerinde takacagim 1tb HDD 'd' olarak kullanmak istiyorum
Bilgisayarınızda ki harddisk “IDE” kablosu ile bağlanmış ve sizde “IDE” bağlantı türüne sahip bir Harddisk bağlamak istiyorsanız öncelikle şunu anlamanız gerekiyor. İşletim sisteminizin yüklü olduğu harddiskiniz yani birincil harddiskinizi “Master”, 2. Harddiski ise “SLAVE” olarak ayarlamanız gerekiyor.

Bu ayarın malesef yazılımsal bir kolaylığı yok. Bu yüzden harddisk üzerinden fiziksel bir ayar yapmanız gerekecek.

Ayarı nasıl yapacağım?

1. Harddisk’iniz zaten master olarak ayarlıdır, ama yine de kontrol etmeniz gerekebilir. Harddiski söküp elinize aldığınız zaman üzerinde bir şema vardır. bu şema’da Master ve Slave ayarını nasıl yapacağınızı gösteren bir ifade olmalı.
yukarda soyledigimi nasil yapmam gerekiyir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,424
Üyeler
188,594
Son üye
aslany
Geri