Neler Yeni

Sisteme neden görüntü gelmiyor yardım edebilirmisiniz

Eyüphan.10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Eyüphan DEMİRCİ
arkadaşlar sa kuzenimin sisteminde işlemci kötüydü 5. nesil ryzen 5 aldık anakart a320 idi bios update yaptık ekran geldi sonra yeni işlemciyi taktık sisteme görüntü gelmedi sonra uğraştık eski işlemciyi falan taktık yine gelmedi bu şkilde kaç kez denedik ama ekrana görüntü alamadık sonra ekran kartı fanları dönmediğini farkettik cmos sıfırladık bios pili sıfırladık vs sök tak silgiyle sil herşeyi denedik en son sorunun anakartta olduğunu düşündük ve yeni anakart alıp sistemi tekrardan kuralım dedik asus a520m r aldık ryzen 5000 ready olarak geliyor zaten neyse geldi sistemi kurduk fakat yine görüntü yok
son durum şu ekran kartı fanları dönmüyor ekran kartı ışığı yanıyor cpu fan dönüyor sistem fanları dönüyor sistem çalışıyor power led sürekli yanıp sönüyor ama görüntü yok ekran kartını söktük taktık yok ramleri denedik yok powerdan kaynaklımı diye düşünmeye başladım AMA SORUNUN NET CEVABINI BİLEMİYORUM ARTIK ÇILDIRDIK

sistem = eski = ryzen 3 2200g a320m s2h rev1.0
yeni = ryzen 5 5600 asus a520m-r
16gb ram
rx580 4gb asus
500w güç kaynağı
sata ssd ve hdd var sistemde

yardımlarınızı bekliyorum

v123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Veli
Direkt ana karta hdmi bağla sorun ekran kartında mı değil mi anlarsınız. Ramleri dual olarak değil de bi tane olarak deneyin görüntü gelecek mi kontrol edin ramlerde sıkıntı olabilir farklı ramlerle de deneyin ama dediğim gibi single olarak.

Eyüphan.10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Eyüphan DEMİRCİ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Direkt ana karta hdmi bağla sorun ekran kartında mı değil mi anlarsınız. Ramleri dual olarak değil de bi tane olarak deneyin görüntü gelecek mi kontrol edin ramlerde sıkıntı olabilir farklı ramlerle de deneyin ama dediğim gibi single olarak.
hocam ramlari single denedik fakat olmadı işlemci bakımından tekrar 2200g yi takmak istemiyoruz çünkü 400tl lik macun bitirdik sök tak yapa yapa 5600 ile taksam zaten görüntü alamayız mantıken

v123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Veli
Haklısınız hocam macun sıkıntılı iş tak çıkar problem. Ama sorunu anlamak için tüm kontrol değişkenlerine bakmak lazım. Başka bir sisteme ramlerinizi takıp ramlerinizin çalıştığını kontrol edin. Daha sonra işlemcinizi başka bir arkadaşınızın anakartına takıp çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz. En son da çalışan bir işlemciyi kendi anakartıza takarak anakartın çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz. Başka çaresi yok maalesef. Bazen anakartın sadece bazı ram slotları da bozuk olabiliyor tüm kombinasyonları deneyin ve en garantisi single olarak tüm slotlara tek tek takmak.

Eyüphan.10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Eyüphan DEMİRCİ
Haklısınız hocam macun sıkıntılı iş tak çıkar problem. Ama sorunu anlamak için tüm kontrol değişkenlerine bakmak lazım. Başka bir sisteme ramlerinizi takıp ramlerinizin çalıştığını kontrol edin. Daha sonra işlemcinizi başka bir arkadaşınızın anakartına takıp çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz. En son da çalışan bir işlemciyi kendi anakartıza takarak anakartın çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz. Başka çaresi yok maalesef. Bazen anakartın sadece bazı ram slotları da bozuk olabiliyor tüm kombinasyonları deneyin ver en garantisi single olarak tüm slotlara tek tek takmak.
hocam mecbur o şekil yapıcaz teşekkür ederim yazdığınız için

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Tayfun Balım
hocam mecbur o şekil yapıcaz teşekkür ederim yazdığınız için
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Sorunun ekran kartından olup olmadığını öğrenmek adına ekran kartını farklı bir kasaya bağlayıp deneme şansınız var mı?

Eyüphan.10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Eyüphan DEMİRCİ
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Sorunun ekran kartından olup olmadığını öğrenmek adına ekran kartını farklı bir kasaya bağlayıp deneme şansınız var mı?
teşekkürler hocam yarın deneyecek kuzen başka arkadaşında ama şuanda yok hocam ekran kartı porblemsizdiaslında biz bu işlemleri yapanakadar ben sanmıyor açıkcası ondan olacağını problemin

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
Alperen Yılmaz
arkadaşlar sa kuzenimin sisteminde işlemci kötüydü 5. nesil ryzen 5 aldık anakart a320 idi bios update yaptık ekran geldi sonra yeni işlemciyi taktık sisteme görüntü gelmedi sonra uğraştık eski işlemciyi falan taktık yine gelmedi bu şkilde kaç kez denedik ama ekrana görüntü alamadık sonra ekran kartı fanları dönmediğini farkettik cmos sıfırladık bios pili sıfırladık vs sök tak silgiyle sil herşeyi denedik en son sorunun anakartta olduğunu düşündük ve yeni anakart alıp sistemi tekrardan kuralım dedik asus a520m r aldık ryzen 5000 ready olarak geliyor zaten neyse geldi sistemi kurduk fakat yine görüntü yok
son durum şu ekran kartı fanları dönmüyor ekran kartı ışığı yanıyor cpu fan dönüyor sistem fanları dönüyor sistem çalışıyor power led sürekli yanıp sönüyor ama görüntü yok ekran kartını söktük taktık yok ramleri denedik yok powerdan kaynaklımı diye düşünmeye başladım AMA SORUNUN NET CEVABINI BİLEMİYORUM ARTIK ÇILDIRDIK

sistem = eski = ryzen 3 2200g a320m s2h rev1.0
yeni = ryzen 5 5600 asus a520m-r
16gb ram
rx580 4gb asus
500w güç kaynağı
sata ssd ve hdd var sistemde

yardımlarınızı bekliyorum
Biosu ryzen 3 takılıyken güncelledin mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular