Ramin RGB siz olanını almanı öneririm. Senin seçtiğinde Intel XMP diyor ama AMD işlemcin var o yüzden Expo destekli ram almalısın.sıvı soğutucu ekliyorum +800
ramleri 2*16 yapıyorum +2598
kasayı vento yapıyorum +1098
toplamda 34tlden 38.5 oluyor sistem
almalı mıyım?
Expo/xmp takılmaya gerek yok ikisi de her işlemcide aynı performansı veriyor. Xmp yazan am5te oc yapılabilir, expo yazan da lga1700de oc yapılabilir. Intel xmp dediği için amd de expo teknolojisi dedi aynı teknolojiyi aynı isimle kullanırsa iyi para öderdi intel'e. Üstüne bir de reklamı olmuş oldu bizimki de bak expo daha iyi falan filan.Ramin RGB siz olanını almanı öneririm. Senin seçtiğinde Intel XMP diyor ama AMD işlemcin var o yüzden Expo destekli ram almalısın.
Fiyat aşırı avantajlı değil ama iyi. Bu fiyat bandında 7700XT li ya da 4070 li sistemler var. Çoğunda i5 13400F ve 7500F işlemciler var.
Bütçen kısıtlıysa sıvı soğutma eklemene gerek bile yok seçili gelen hava soğutma rahat rahat soğutur o sistemi.
Ama 800TL fark ile de sıvı soğutma takma opsiyonu göz ardı edilemez bence tak gitsin.
Bu sistem seçili parçalar ile fazlasıyla iyi zaten , hiç bir şeye dokunma. Tercihen ssd yi kingston renegade seçebilirsin o kadar. Başka özelleştirmeye ihtiyacı yok.sıvı soğutucu ekliyorum +800
ramleri 2*16 yapıyorum +2598
kasayı vento yapıyorum +1098
toplamda 34tlden 38.5 oluyor sistem
almalı mıyım?
Bu sistem seçili parçalar ile fazlasıyla iyi zaten , hiç bir şeye dokunma. Tercihen ssd yi kingston renegade seçebilirsin o kadar. Başka özelleştirmeye ihtiyacı yok.hiç
32 istiyorsan yapabilirsin, sana kalmış.Ram falan özelleştirme yapmayayım mı?
32 istiyorsan yapabilirsin, sana kalmış.
Birde 100 tl farkla 6400mhz alınıyor değer mi yoksa rgbsiz mi almalıyım32 istiyorsan yapabilirsin, sana kalmış.
Seçili kasa zaten on numara bir kasa , 360 mm sıvı soğutma desteği falan var geniş ve ferah , hiç dokunma ona. Ram konusunda evet 100 lira fark verilir , hiç bir şey.32 istiyorum onun dışında bu enermax kalmalı mı yoksa vento mu
Mesaj otomatik birleştirildi:
Birde 100 tl farkla 6400mhz alınıyor değer mi yoksa rgbsiz mi almalıyım
kasanın içerisinde ki psu kötü diyorlar enarmax için ne yapmalıyız ? ve 1k zam geldi bu sistemlereSeçili kasa zaten on numara bir kasa , 360 mm sıvı soğutma desteği falan var geniş ve ferah , hiç dokunma ona. Ram konusunda evet 100 lira fark verilir , hiç bir şey.
enarmax kasadaki psu kötü diyorlar ne yapabiliriz ?Hocam bence sistem iyi kasa enermax kalabilir. Ramlar rgbsiz olan olabilir bir de hava soğutma da güzel gider bu sisteme bütçe varsa sıvı soğutma kalabilir