Neler Yeni

Sistemi Hangi NVMe Yuvasındaki SSD'ye Kurduğum Önemli mi?

muratdinc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Murat Dinç
Instagram
muratdincmd
Steam
muratdincmd
Twitter
muratdincmd
Facebook
muratdincmd
Asus ROG Strix X570-E Gaming anakart kullanıyorum, anakartımda çift M.2 yuvası var. CPU'u ya yakın olanda PCIe 3.0 SSD kullanıyorum ve sistem bunda kurulu, şimdi yeni bir SSD aldım ve bu PCIe 4.0 destekliyor. Artık ana SSD olarak bunu kullanacağım ve haliyle format atıp yeni sistemi de buna kuracağım, ancak üstteki CPU'ya yakın ve 1. yuva olarak görünüyor. Şimdi ben üsttekini söküp alta alıp yeni SSD'yi üste mi takmalıyım yoksa fark eden bir şey olmaz mı? 1. yuva 2. yuva yazmasının öncelik açısından etkisi olur mu? Her iki M.2 yuvası da 4.0 destekliyor.

Anakartın kendi sayfası: https://rog.asus.com/tr/motherboards/rog-strix/rog-strix-x570-e-gaming-model/#specs

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Hazar Günay
Desteklenen 3.nesil işlemciler ya da yukarısındaki bir seriden yani 4 ya da 5 gibi, iki yuva da işlemcinin destekleyeceği PCIe 4.0 x4 hızında çalışacak.

O yüzden bu serideki işlemcilerden biri elinizde varsa hangi yuvaya taktığınızın bir önemi olmayacak.

Ama 2.nesil ya da 1.nesil Ryzen işlemci varsa PCIe 4.0 x4 bir SSD taktığınızda PCIe 3.0 x4 hızında çalışacak.

muratdinc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Murat Dinç
Instagram
muratdincmd
Steam
muratdincmd
Twitter
muratdincmd
Facebook
muratdincmd
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
AMD Ryzen 9 3900X işlemcim var, farkında olmadan aldım ama şükür destekliyormuş. Test yaptığımda düşük görünüyor ama normal mi bilemedim:
SamsungMagician_GAwjGNngnu.jpg

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,042,689
Üyeler
165,407
Son üye