Yphen
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 535
- İsim
- Hazer
Arkadşalar selamlar, Fazlasıyla araştırıyorum yanlış bir iş yapmak istemediğim için sizlere danışmak istedim normal de şunu yapacaktım. İşlemci - Anakart değiştirecektim ileride de ekran kartını değiştirecektim fakat nereye baksam neyi araştırsam o alınmaz şu alınır bu alınmaz ölü soket şu alınır deniyor. Şimdi ben intel işlemci alacaktım fakat 14400F fakat oyun performansı iyi değil vs vs tarzı şeyler deniyor. Bundan mütevellit kafam karıştı komple o yüzden benim şuan ne yapmam gerekiyor sizce? Hikayeli oyunlar oynuyorum nadiren de olsa FPS oyunları da oynuyorum hem ileriye dönük olsun durmadan upgrade yapmak istemiyorum hem de performansı hem eski hem yeni nesil oyunlara yetebilecek bir sistem çıkarmaya çalışıyorum amd tarafına geçersem herkes am5 önerecek ama çok pahalıya patlayacak bana taksitle alacağım için ama yine de tüm yorumları değerlendireceğim. İşlemci'den başlamak istiyorum duruma göre anakart'ı değiştiririm işlemci için bütçem 7K'dır yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.
Not: Ekran kartım ileride 4070 SUPER olarak değişecek darboğaz sorunları olmaması tam performansta çalışacak bir işlemci gerekiyor.
İşlemci: Intel Core i3 12100F
Anakart: MSI Pro H610M-E
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX 1080
RAM: XPG Gammix D35 8X2 3200 MHz CL16
M2 SSD: KIOXIA Exceria Plus 500 GB
Kasa: Zoko Amiral DK431
Fanlar: Thermalright TL-C12C-S ARGB (6x)
PSU: Cooler Master Masterlite 600W
Not: Ekran kartım ileride 4070 SUPER olarak değişecek darboğaz sorunları olmaması tam performansta çalışacak bir işlemci gerekiyor.
İşlemci: Intel Core i3 12100F
Anakart: MSI Pro H610M-E
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX 1080
RAM: XPG Gammix D35 8X2 3200 MHz CL16
M2 SSD: KIOXIA Exceria Plus 500 GB
Kasa: Zoko Amiral DK431
Fanlar: Thermalright TL-C12C-S ARGB (6x)
PSU: Cooler Master Masterlite 600W