250–270K TL Bütçeli Beyaz Oyun + İş + Yayın Sistemi (İleriye Dönük)

farkındaysan içinde monitör mouse klavye kulaklık var ve sistemi beyaza toplamak baya fiyat arttırıyor bi yazdıklarımı topla istersen gel sonra konuşşuruz :D
Hocam anlıyorum yalnız mantık şöyle yanlış: Sen bunu iş olarak yapıyorsun yani saatine göre para kazanıyorsun. Bu durumda monitör, mouse gibi çevre bileşenlerinin bir önemi yok. Önce en sağlamından kasa diz parayla, kalanıyla idareten ekipman al. Kasa daha sağlam olacağı için daha çok para kazanacaksın çünkü örneğin 5 saatte bitecek bir modeli 2 saatte bitireceksin. Sonra daha fazla para kazanmaya başladığın için ekipmanları dizersin.
Yine de sen bilirsin ben genel mantığı söyledim arkadaşlar sistem konusunda yardımcı olur ben bilgili değilim o konuda.

Hocam anlıyorum yalnız mantık şöyle yanlış: Sen bunu iş olarak yapıyorsun yani saatine göre para kazanıyorsun. Bu durumda monitör, mouse gibi çevre bileşenlerinin bir önemi yok. Önce en sağlamından kasa diz parayla, kalanıyla idareten ekipman al. Kasa daha sağlam olacağı için daha çok para kazanacaksın çünkü örneğin 5 saatte bitecek bir modeli 2 saatte bitireceksin. Sonra daha fazla para kazanmaya başladığın için ekipmanları dizersin.
Yine de sen bilirsin ben genel mantığı söyledim arkadaşlar sistem konusunda yardımcı olur ben bilgili değilim o konuda.
hocam haklı sırf ekipmanlara 30 40 bin bayılmaya gerek yok

istediğim tavsiyelerde bunlar aslında bu konuda çok arada derede kalıyorum biraz daha düşük güç ama konfor mu teşekkürler yanıtın için

Hayır onu bunu geçtim de 500 hz overpriced bir rog monitör ne alaka 5070 ti sisteme

eğer daha çok iş amaçlı olucaksa 2k oled daha düşük hz bir monitörde olabilir

Hayır onu bunu geçtim de 500 hz overpriced bir rog monitör ne alaka 5070 ti sisteme
Sizler hayatınızda bir şeyler canınız çektiğinde fiyatına bakmadan almıyor musunuz acaba robot musunuz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

250k para verecem ve 5070ti ekran kartı kullanacağım vay halime
vramleri eşit olduğu için benim için ikisde aynı şeye denk geliyor belki biraz pc den anlarsan dank eder kafana

Sizler hayatınızda bir şeyler canınız çektiğinde fiyatına bakmadan almıyor musunuz acaba robot musunuz

vramleri eşit olduğu için benim için ikisde aynı şeye denk geliyor belki biraz pc den anlarsan dank eder kafana
Robotlukla alakası yok sendeki bilinçsiz harcama para israfı

Madem yorumları dinlemicen niye konu actın

Merhabalar,
Yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Amacım hem oyun oynamak, hem yayın yapmak, hem de iş amaçlı (Unreal Engine, Unity, Blender, Adobe vs.) kullanmak. Özellikle Unreal Engine benim için öncelikli olduğu için güçlü bir işlemci ve stabil bir sistem istiyorum.

Ayrıca sistemin beyaz temalı olmasını istiyorum.
Bütçe aralığım 250.000 – 270.000 TL (her şey dahil).

🧠 Düşündüğüm Bileşenler

İşlemci:AMD Ryzen 9 9950X3D

Ekran Kartı: RTX 5070 Ti

Anakart: X870 serisi bir anakart

RAM: 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz

Depolama: 2TB NVMe M.2 Gen4 SSD

🎧 Çevre Birimleri

Kulaklık:SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless X (Beyaz)

Mouse: ASUS ROG Harpe II Ace (Kablosuz, Beyaz)

🖥️ Monitör Tercihi

1. Monitör (Ana):ASUS ROG Strix OLED XG27AQDPG – 26.5”, 500Hz, 0.03ms, 2K (QHD)

İstek:

2. Monitör (Yan):
Mevcut AOC 27” 240Hz FHD monitörümü kullanmaya devam edeceğim.

🧊 Kasa, PSU, Soğutma ve Klavye

Bu kısımlarda çok emin değilim.
İstediğim tek şey:

• Sistem tamamen beyaz temalı olsun
  • Tercihen ASUS ROG ürünleriyle uyumlu ve görsel olarak bütün bir sistem oluşsun

Bu konuda marka ve model önerilerinizi özellikle bekliyorum.

💬 Sonuç

Kısaca;

• Oyun + yayın + iş amaçlı,
  • Beyaz temalı,
  • İleriye dönük,
  • ASUS ROG ağırlıklı,
  • 250–270K TL bütçeli bir sistem kurmak istiyorum.

Yorumlarınız, önerileriniz ve özellikle monitör + kasa + soğutma tavsiyelerinizi duymak isterim.
Şimdiden teşekkür ederim 🙏 ( evet düzenli olsun diye chate yazdırdım :D)
ana kart : https://www.akakce.com/anakart/en-u...i7-ice-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,812626569.html - 14k

işlemci : https://www.akakce.com/islemci/en-u...n-alti-cekirdek-4-3-ghz-fiyati,904043816.html - 32.5k
soğutucusu : https://www.akakce.com/islemci-sogu...-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,1084674267.html - 5k

ekran kartı : https://www.akakce.com/ekran-karti/...2gd-512-bit-gddr7-32-gb-fiyati,903115096.html - 141k

ram : https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...kd5bgua80-64a320j-ddr5-fiyati,1056561323.html - 11k

ssd : https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...8g-m-2-pci-express-4-0-fiyati,1681062821.html - 7.2k

kasa : https://www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-nzxt-h6-flow-cc-h61fw-01-3-fanli-beyaz-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,568909471.html - 6k
+
psu : https://www.akakce.com/power-supply...wt-1200-w-gen-5-atx-3-0-fiyati,638619801.html - 6.9k

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Çevre birimleri hakkında çok bilgim olmadığı için pc parçalarını önereyim toplam 223k ediyor parçaları beyaz seçtim.

Son düzenleme:
Çevre bileşenleri için ne kadar bir bütçe ayırdın?

Robotlukla alakası yok sendeki bilinçsiz harcama para israfı

Madem yorumları dinlemicen niye konu actın
yorumları incelersen dostum bu ne alaka bu ne saçma yorumlar farkındaysan monitör ne alaka yazmışssın bence çok ekstra ileride almak daha matıklı yazabiilirsin güzel cevaplara güzel yanıtlar verdim farkındaysan ama diğer insanlar bu paraya bu mu alınır kardeşim demek ki ihtiyacım var yada ben böyle bi sistem toplamak istiyorum açık açık her şeyi yazımda belirtmişim zaten tamamını okumadan yorumları gelip cevap yazıyorsunuz sizler açıkcası hemen yargıya başvuran insanlarsınız

Çevre bileşenleri için ne kadar bir bütçe ayırdın?
hocam şöyle işte sistemden geriye ne kadar kalırsa mesale arkadaş yukarıda 223k ya toplamış ne kalırsa ben de zaten bu konuda sizlerdebn yardım istiyorum zaman ayırdığın için teşekkürler bu arada yardımcı olmaya devam edersen sevinirim

soğutucu aslında lcd düşünüyorum ekranlı yani görünüş açısından vesaire bence gayet güzel duruyor öyle bi tavsiye daha güzel olabilir

şu konuya değineceğim ram i 6000mhz daha iyi çöalışır tarzı şeyler okudum araştırmalardan 1e1 oranda bu yüzden aslında 6000mhz daha mantıklı değil mi hocam

bu arada attığınız kasa linkine ulaşamıyorum hocam

birde şunu sormak istiyorum psu markasını duydum ama bu konuda pek bi bilgim yok burada marka o kadar önemlimi sizce yoksa 80+gold olması vesaire yeterli mi

güzel bir birleşim olmuş bu bütçede en mantıklı sistem bunun gibi olur bence

yorumları incelersen dostum bu ne alaka bu ne saçma yorumlar farkındaysan monitör ne alaka yazmışssın bence çok ekstra ileride almak daha matıklı yazabiilirsin güzel cevaplara güzel yanıtlar verdim farkındaysan ama diğer insanlar bu paraya bu mu alınır kardeşim demek ki ihtiyacım var yada ben böyle bi sistem toplamak istiyorum açık açık her şeyi yazımda belirtmişim zaten tamamını okumadan yorumları gelip cevap yazıyorsunuz sizler açıkcası hemen yargıya başvuran insanlarsınız

hocam şöyle işte sistemden geriye ne kadar kalırsa mesale arkadaş yukarıda 223k ya toplamış ne kalırsa ben de zaten bu konuda sizlerdebn yardım istiyorum zaman ayırdığın için teşekkürler bu arada yardımcı olmaya devam edersen sevinirim

soğutucu aslında lcd düşünüyorum ekranlı yani görünüş açısından vesaire bence gayet güzel duruyor öyle bi tavsiye daha güzel olabilir

şu konuya değineceğim ram i 6000mhz daha iyi çöalışır tarzı şeyler okudum araştırmalardan 1e1 oranda bu yüzden aslında 6000mhz daha mantıklı değil mi hocam

bu arada attığınız kasa linkine ulaşamıyorum hocam

birde şunu sormak istiyorum psu markasını duydum ama bu konuda pek bi bilgim yok burada marka o kadar önemlimi sizce yoksa 80+gold olması vesaire yeterli mi
6000mhz daha stabil evet ama böyle üst seviye bir ana kart ile sorun yaşamazsınız i
lcd bakacaksanız warframe pro bakabilirsin.
attığım psu fiyatı dahilinde rakipsiz çok kalitelidir.

250k para vericem ve 5070ti alıcam güldürme hocam
2-3 ay önce 5080 li 240hz odyssey oled g9 sistemi 120k ya dizdim tüm ekipmanlar dahil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,448
Üyeler
186,067
Son üye
awett
Geri