Çözüldü✓ Sistemim 2k için yeterli mi ?

Reaksiyon skoru
2
rtx 3060 12 gb - r5 5500 sistemim var 1080pde problem yaşamıyorum. Genel olarak fps ve rekabetçi oyunlar oynuyorum. Mevcut acer nitro monitörüm 5 senenin sonunda cortladı. Almışken 2k 27inch alayım diyorum ama sistem elvermiyor gibi duruyor benchmark videolarında ve uzun bir süre de upgrade yapamayacağım. 27 inchden vazgeçmek istemiyorum ekranı büyütmek istiyorum bir yandan ama 27 inch 1080p de almamam gerektiği çokça kez söylendi bana. Bir akıl fikir verin ne yapayım üstadlar

rtx 3060 12 gb - r5 5500 sistemim var 1080pde problem yaşamıyorum. Genel olarak fps ve rekabetçi oyunlar oynuyorum. Mevcut acer nitro monitörüm 5 senenin sonunda cortladı. Almışken 2k 27inch alayım diyorum ama sistem elvermiyor gibi duruyor benchmark videolarında ve uzun bir süre de upgrade yapamayacağım. 27 inchden vazgeçmek istemiyorum ekranı büyütmek istiyorum bir yandan ama 27 inch 1080p de almamam gerektiği çokça kez söylendi bana. Bir akıl fikir verin ne yapayım üstadlar
https://www.akakce.com/monitor/en-u...2k-ips-200-hz-oyuncu-u-fiyati,1260458401.html
almak istediğim model de bu 2k alırsam

sen bana bu monitörü aldıracaksın anlaşıldı ahahdqhduqogwd
aklımda tek bir soru işareti var o zaman. 2K monitörü fhd yaptığında görüntünün çok kötüleştiğini çamurlaştığını söyleyen çok fazla kişi var sence gerçekten görüntüde kötüleşme oluyor mu o zaman
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bir de bu monitör hakkında bir görüşün bilgin var mıdır şu anda en mantıklısı bu gibi duruyor fazeon vb markaların dışında

sen bana bu monitörü aldıracaksın anlaşıldı ahahdqhduqogwd
aklımda tek bir soru işareti var o zaman. 2K monitörü fhd yaptığında görüntünün çok kötüleştiğini çamurlaştığını söyleyen çok fazla kişi var sence gerçekten görüntüde kötüleşme oluyor mu o zaman
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bir de bu monitör hakkında bir görüşün bilgin var mıdır şu anda en mantıklısı bu gibi duruyor fazeon vb markaların dışında
hocam çoğu oyunu zaten 2k da oynayacaksın 1080 e çekmene gerek kalmayacak ama tabii ki cs gibi oyunlarda çözünürlüğü düşürünce normal olarak da görüntü biraz kötüleşiyor ama çoğu kişinin dediği gibi çamur oluyor falan onlar biraz fazla abartıyor :D bende şahsen 4:3 çözünürlükte şuan tam hatırlayamadım ama 1080den bile düşük olan bi çözünürlükte oynuyorum ve görüntü de bi fps oyununa göre gayet sıkıntısız oluyor hatta amd nin görüntü keskinleştirmesini açınca çözünürlük düşük olmasına rağmen 2k grafiklerde oynuyormuş hissiyatı oluyor ve fps de düşmüyor o ayarı sayesinde. nvidiada da benzer bi ayar vardır büyük ihtimal

Bu sistemle 2K monitöre geçersen rekabetçi oyunlarda üzülürsün kanka 3060 aslında 1080p kartı, 5 5500 de zaten önbelleği düşük bir işlemci. 2K da CS2, Valorant gibi oyunlarda bile FPS dalgalanması yaşayabilirsin, AAA oyunlarda ise ayarları dibe çekmek zorunda kalırsın.

"27 inçte 1080p çamur gibi olur" lafı biraz abartı yalnız. Evet, dibine girip Excel tablosuna bakarsan pikselleri seçersin ama oyun oynarken, film izlerken o kadar rahatsız etmez. Monitörle aranda 50-60 cm mesafe varsa gayet de kullanılır.

Bence 27 inç 1080p, kaliteli IPS ve yüksek Hz bir monitör al. Hem ekranı büyütmüş olursun hem de sistemin FPS performansını korursun. 2K alıp 60 FPS'e mahkum olmaktan iyidir.

her ikinize de teşekkür ediyorum düşünceleriniz ve yardımlarınız için

Bu sistemle 2K monitöre geçersen rekabetçi oyunlarda üzülürsün kanka 3060 aslında 1080p kartı, 5 5500 de zaten önbelleği düşük bir işlemci. 2K da CS2, Valorant gibi oyunlarda bile FPS dalgalanması yaşayabilirsin, AAA oyunlarda ise ayarları dibe çekmek zorunda kalırsın.

"27 inçte 1080p çamur gibi olur" lafı biraz abartı yalnız. Evet, dibine girip Excel tablosuna bakarsan pikselleri seçersin ama oyun oynarken, film izlerken o kadar rahatsız etmez. Monitörle aranda 50-60 cm mesafe varsa gayet de kullanılır.

Bence 27 inç 1080p, kaliteli IPS ve yüksek Hz bir monitör al. Hem ekranı büyütmüş olursun hem de sistemin FPS performansını korursun. 2K alıp 60 FPS'e mahkum olmaktan iyidir.
hocam rekabetçi oyunları 2k oynayan varmı ki bu tarz sistemlerde :D benzer sistemle yukarda yazdığım birkaç oyunu 2k orta'yüksek ayarlarda 100 fps civarı alıyorum gayette okey bi akıcılık

27 inc 1080p bence kötü ama diğer tarafta da upgrade yapmayacak olmanızdan dolayı sistem yetersiz gelecek.. aynı durumdaydım 1660S sistemim vardı sistemi upgrade edemem zaten diye gittim 1080p monitör aldım şuan 7800xt var 1440p yede bütce yetmedi o yüzden 1080p de kaldım 24 inc 1080p bana yetersiz geliyor grafikler kenar yumuşatmalar bence artık yetmiyor + TAA bulanıklık katıyor. 3060 12 gb modeli olduğu için 1440p de idare edebilirsiniz diye düşünüyorum tek sıkıntı işlemcinin r5 5500 olması fırsat bulursanız onu 5600 yapabilirseniz 1440p de rahat edersiniz..

Rekabetci oyunlarda sorun yaşamazsınız kim 2k oynuyor cs yi valoyu arkadaşın dediği gibi illa 2k oynicam diyosanız işlemci 5600 yaparsınız

hocam rekabetçi oyunları 2k oynayan varmı ki bu tarz sistemlerde :D benzer sistemle yukarda yazdığım birkaç oyunu 2k orta'yüksek ayarlarda 100 fps civarı alıyorum gayette okey bi akıcılık
Hocam "oynanmaz" demiyoruz zaten, "rekabetçi avantajı kaybedersin" diyoruz. :)

Okey dediğin FPS, hikayeli oyunda şahane bir değer ama CS2 veya Valorant gibi oyunlarda, özellikle 144Hz/165Hz bir monitörün varsa yetersiz kalır. monitörün hakkını vermek ve input lag yememek için bu oyunlarda genelde Hz değerinin çok üstünde FPS beklenir.
Ben keyfime bakarım, hikayeli oyun oynarım diyorsan, o zaman 2K'ya geçilir işte, bal gibi de oynanır. Amaç tamamen senin beklentinle alakalı.

Hocam "oynanmaz" demiyoruz zaten, "rekabetçi avantajı kaybedersin" diyoruz. :)

Okey dediğin FPS, hikayeli oyunda şahane bir değer ama CS2 veya Valorant gibi oyunlarda, özellikle 144Hz/165Hz bir monitörün varsa yetersiz kalır. monitörün hakkını vermek ve input lag yememek için bu oyunlarda genelde Hz değerinin çok üstünde FPS beklenir.
Ben keyfime bakarım, hikayeli oyun oynarım diyorsan, o zaman 2K'ya geçilir işte, bal gibi de oynanır. Amaç tamamen senin beklentinle alakalı.
200hz yetersiz mi olur hocam bendede 5500 var 350 ortalama alıyorum cs2 de 200hz monitör ile bana akıcı geliyor arkadaşında zaten almayı düşündüğü 2k 200hz o yüzden soruyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,800
Üyeler
186,672
Son üye
TheNayeon
Geri