Neler Yeni

Sistemim birden yavaşladı PSU mu yetersiz yardımcı olabilir misiniz ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Burak eren çiftçi
EKRAN KARTI :Asus geforce RTX 4060
ANAKART : ASUS Tuf Gamıng A620 pro wifi
SOĞUTUCU : DEEPCOOL LE500 240 mm sıvı soğutma
İŞLEMCİ : RYZEN 5 7500F
Kasa ve PSU : Thermaltake nin S200 Tg mid Tower kasası ve içindeki PSU 650 W Thermaltake markasının kasa içinde vardı.
Şuan sistem çok ağır çalışıyor sıvı soğutmayı sonradan aldım onu taktıktan sonra oldu acaba PSU mu yetersiz kaldı.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
Arda doğan
Psu yeterli işlemci sıcaklık değerlerin ne?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Burak eren çiftçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
Arda doğan
İşlemci boşta 45 55 arası dönüyor
SSD de yüklü Windows

Sıvı soğutmayı takmadan önce problem yoktu takınca bi WinRAR dosyasını bile çıkartınca kilitleniyor bilgisayar hiçbir işlem yapamıyorum neredeyse
Yükte kaç derece boşta o dereceler fazla o.işlemci için sıvı soğutmanın bakırındaki jelatini soydunu hangi termal macunu kullandım işlemciye tam temas ediyor mu

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Burak eren çiftçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yükte kaç derece boşta o dereceler fazla o.işlemci için sıvı soğutmanın bakırındaki jelatini soydunu hangi termal macunu kullandım işlemciye tam temas ediyor mu
İtopya.com dan sistemi montajlı almıştım sıvı soğutmayı ben taktım üzerinde termal macunu vardı bende sürmedim eskisini temizledim direk taktım sıvı soğutucunun önünde bir kapak vardı termal macunu koruyan onu çıkardım sadece

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
Arda doğan
İtopya.com dan sistemi montajlı almıştım sıvı soğutmayı ben taktım üzerinde termal macunu vardı bende sürmedim eskisini temizledim direk taktım sıvı soğutucunun önünde bir kapak vardı termal macunu koruyan onu çıkardım sadece
O macunu sil mx-4 sür bence kaliteli değil gibi bilgisayar ondanda yavaş olabilir

Aykut D.

80+ Gold
SSD sorunlu olabilir

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Erhan Akçay
Psu watt olarak yetersizliğinden değil de, psu da veya şansa diskte sorun oluşmuşsa ondan olabilir. 650 watt ondan daha güçlü sisteme de yeter.
İşlemci sıvı soğutma montajını tekrar yapın iyi bir macunla, soğutma bloğunun önündeki jelatin sökülmüştür diye tahmin ediyorum.

Bu işlemler düzgün yapılıp ısılar normalse ve hala devam ediyorsa , psu ,ssd (ufak bir ihtimal şansa anakartta) ve ya da işletim sisteminde sıkntı olabilir.

Anladım kadarıyla sıvı soğutma takmadan önce sorun yoktu denmiş. Soğutucu montajında sıkntı var gibi . Birde şu an mesela işlemci yükte kaç derece ? çok yükseklerde ise (85/100) ondan da çok ısındığından kasma yavaşlama yapar.

Top Bottom