donanımları özellikle işlemciyi bir teste ilk başta tabii tut, bakalım onda sorun var mı? cpuz işe yarar. overclock yaptın mı hiç?temiz format olarak atıyorum sürücüler her şey güncel donanımsal olarak bişey olmuş olabilirmi
bios üzerinden amd overclocking kısmından precisions boost drive onu açmıştımdonanımları özellikle işlemciyi bir teste ilk başta tabii tut, bakalım onda sorun var mı? cpuz işe yarar. overclock yaptın mı hiç?
strees cpu yaptım cpuz üzerinden daha devam ediyor bitince foto atıcamGIMPS - Free Prime95 software downloads - PrimeNet
GIMPS has free software available for Windows, Linux, FreeBSD, Mac OSX. Contribute to the effort by using your computer's spare processing power.www.mersenne.org
burdan prime 95 indir kur ve test et...
Bir de linux live cd ile dedeneyebilirsin ve aynı sıkıntıları yaşarsan büyük olasılıkla biosda ayarları bozmuşsundur veya işlemci sıkıntısı ssd sıkıntısı veya donanım sıkıntısı olmalı.
ben 7500f rakibi i5 13400 olarak biliyorum ama programda o yok i7 10700 var en yakın programdastrest testi sen durduracan, o durmaz
hem orda altta referans dan kendi cpunu ya da yakın bir cpuyu seç, değerleri ölç, eğer yakınsa cpu da sıkıntı yoktur. prime95 şimdilik kalsın.
bios ayarlarını varsayılan yapar mısın? ayarlar bi normal olsun.
tamam onla kıyasla bakalım, depğerler yakın mı?ben 7500f rakibi i5 13400 olarak biliyorum ama programda o yok i7 10700 var en yakın programda
donanımsal olarak bir şey yok gibi işlemcide olsa desek oyunlarda perfromans düşmez mitamam onla kıyasla bakalım, depğerler yakın mı?
sonra crystal disk info ile ssd sağlığına ait foto at ve crystal disk mark ile de ssd hızını ölç foto at...
formatı nasıl atıyorsun, emin misin temiz format attığına? bios ayarları da normale döndürdüysen eğer yazılımsal sıkıntı ihtimali yüksek...donanımsal olarak bir şey yok gibi işlemcide olsa desek oyunlarda perfromans düşmez mi
diğerlerini yapmamışım bir dakika
rufustan iso dosyası yazdırıp dsikleri temizleyip öyle atıyorum bios normala çevirmedim uzun sürer diye ama bekleriz diyorsan çevireyim expo falan kapatmama gerek varmıformatı nasıl atıyorsun, emin misin temiz format attığına? bios ayarları da normale döndürdüysen eğer yazılımsal sıkıntı ihtimali yüksek...
şimdi biostan dediğim şeyi normal haline çektim formatıda sizin dediğniz gibi tüm diskleri silip öyle yapıyorum şimdi testleri baştan atıcamrufustan orjinal isoyu yazdır, usb yi biosdan öne al ve önyükle sonra windows format ekranı gelince windowsu yükleyeceğin diski tamamen sil, sıfır gibi olsun, çünkü daha sonra sildiğin o diski seç ve formata başla. aslında virüs olmaması için bütün diski silmek gerek , eğer öyle yapacaksan önemli dosyaları yedekle. biosu normal ayarlara getir, anakartını bilmediğim için (bios ince ayarlarından bahsediyorum...) o konuda bi şey diyemeyeceğim, sadece varsayılan ayarlara getirmeye çalış.
rufustan orjinal isoyu yazdır, usb yi biosdan öne al ve önyükle sonra windows format ekranı gelince windowsu yükleyeceğin diski tamamen sil, sıfır gibi olsun, çünkü daha sonra sildiğin o diski seç ve formata başla. aslında virüs olmaması için bütün diski silmek gerek , eğer öyle yapacaksan önemli dosyaları yedekle. biosu normal ayarlara getir, anakartını bilmediğim için (bios ince ayarlarından bahsediyorum...) o konuda bi şey diyemeyeceğim, sadece varsayılan ayarlara getirmeye çalış.