CS için değerler normal diyebilirim. Bence 200-300 FPS yanlış hatırlıyorsunuz. Ben 5700X ile 180-280 arası dengesiz FPS alıyorum. CS2 halen sorunları var belirteyim.
Ayarları düşüğe alabilirsin. Video eski ama düşükte ortalama 165 FPS görebiliyor. Belki AMD teknolojilerini kapatıp, ideal sürücüyü de Reddit vb. arayıp bulabilirsin.
Overclock yaparak veya 5v5 oranlarına bakarak da değerlendirmenizi öneririm. Diğer modlarda FPS daha çok düşüyor. Karakter modelleri CS'nin genel olarak FPS'ini en çok düşüren şey. Veya X3D içeren bir işlemci alacaksınız. CS2 ve Valorant gibi oyunlarda FPS'i artıran şey 3D ön belleğin boyutu.
LoL'deki sorun fare Hz kaynaklı olabilir. LoL 1000 Hz veya 2-4-8K fare Hz oranında sorun yaşayabiliyor. Desteklemiyor diye biliyorum. Veya buna benzer spesifik bir sorundan dolayı 40-60 FPS kitleniyordu diye hatırlıyorum. Net hatırlayamadım. Bir de DX9 modu seçtiriyorsa oyunu DX9 çalıştırın. Oyun başlarda DX9 göre kodlandığından sonradan eklenen DX10, 11 artık her neyse onlar istikrarlı çalışmıyor.
Spesifik bir takılma varsa ısınmadan veya yetersiz güç almasından olabilir. Power'da sorun olup olmadığını öğrenmeye çalışın. Isınmayı ise kasanın yan tarafındaki cam kısmı açıp, havayı bir miktar atabileceği boşluk bırakıp deneyin. Eğer bunu yapınca garip takılmalar gidiyorsa anakart üzerinde VRM vb. ısınıyor olabilir. Keza yine işlemci vb. de ısınıyorsa benzer sorunlar yaşarsınız.
Wintoys yükleyip önerdiği ayarları da uygulayabilirsiniz. Genelde ayarın üstüne götürünce bu ayarın açılması ve kapatılması önerilir diye yazar. Son resimde spesifik olarak şunları açık bırakın dediklerimi öyle bırakın. Store uygulama güncellemelerini kapatmak genelde bazı sorunlara yol açabiliyor.
Alıntıyı görüntüle
İnce ayarlardaki gizlilik, reklam kısmındaki çoğuı şeyi kapatabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Bu ayarlara bence dokunmayın.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle