Neler Yeni

Sistemim ReSize BAR destekliyor mu?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin
Bios güncellemesi yaptıktan sonra bilgisayara format atıp Windows 11 geçeceğim TPM 2.0 nasıl açacağım ? Ayrıca bu bios ayarını yaptıktan sonra Windows 11 format attığım da tekrar bios girip bu Re-Size Bar ayarı RAM MHz ayarları gitmez değil mi ?
Gitmez hocam. BIOS güncelledikten sonra XMP ve Resize BAR'ı aktif et hocam. TPM 2.0 otomatik açılması gerek. Belki Secure Boot açılmayabilir. Onu da Advanced Modda iken sol taraftaki Settings butonuna bas tekrardan. Seçeneklerde Advanced sekmesine bas. Gelen seçeneklerde Windows OS Configuration olacak. Sistem UEFI değilse sadece UEFI ayarla o sayfanın alt tarafında Secure Boot aktif olacak. Oradan açık olup olmadığını kontrol et. Windows 11 kurduktan sonra chipset ve ekran kartı sürücünü kurman yeterli kalanlarını Windows Update halleder.

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Gitmez hocam. BIOS güncelledikten sonra XMP ve Resize BAR'ı aktif et hocam. TPM 2.0 otomatik açılması gerek. Belki Secure Boot açılmayabilir. Onu da Advanced Modda iken sol taraftaki Settings butonuna bas tekrardan. Seçeeneklerde Advanced sekmesine bas. Gelen seçeneklerde Windows OS Configuration olacak. Sistem UEFI değilse sadece UEFI ayarla o sayfanın alt tarafında Secure Boot aktif olacak. Oradan açık olup olmadığını kontrol et. Windows 11 kurduktan sonra chipset ve ekran kartı sürücünü kurman yeterli kalanlarını Windows Update halleder.
Ben sadece ekran kartı kuruyorum chipset nedir ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,635
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Ben sadece ekran kartı kuruyorum chipset nedir ?
Bilgisayar kurulduktan sonra yapılması gereken listem vardı kendim yapmıştım her yeni sistem toplamam da onları eksiksiz şekilde yapıyorum chipset otomatik kuruluyor en güncelleri ile ekran kartı sadece eski sürüm olmuş olabiliyor Windows kaynaklı onun haricinde diğer yapılacak şeyleri yapıp güvenle kullanabilirsin şimdiden keyifli kullanımlar bu arada doğum günün kutlu olsun nice sağlıklı yaşlara

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,635
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Chipset tüm donanımların sorunsuz çalışmasını sağlıyor. Sistemini stabil tutuyor. https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B560-TOMAHAWK-WIFI/support#driver buradan Intel Chipset Drivers yazanı indirip kurabilirsin. Daha günceli varsa sen kurduktan sonra Windows Update yükler.
Bios üzerinde ayar değiştirip kaydetme işlemini nasıl yapayım yani her değiştirdiğim ayarı kaydedip çıkıp tekrar bios girip diğer ayara mı geçeyim yoksa tüm yapacağım ayarları ayarlayıp kaydedip bitireyim mi ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin
Bios üzerinde ayar değiştirip kaydetme işlemini nasıl yapayım yani her değiştirdiğim ayarı kaydedip çıkıp tekrar bios girip diğer ayara mı geçeyim yoksa üçünü birden ayarlayıp kaydedip bitireyim mi ?
Eğer sistem UEFI değilse onu UEFI olarak kaydedip çık. Tekrardan BIOS'a girip Resize BAR'ı ve Secure Boot'u öyle aktif et.

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Eğer sistem UEFI değilse onu UEFI olarak kaydedip çık. Tekrardan BIOS'a girip Resize BAR'ı ve Secure Boot'u öyle aktif et.
Ben sana çok soru soruyorum ama kusura bakma sistemin UEFI olduğunu nasıl anlıyoruz

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin
Ben sana çok soru soruyorum ama kusura bakma sistemin UEFI olduğunu nasıl anlıyoruz
Windows OS Configuration yazdım önceki mesajlarımda oradan sadece UEFI yazanın aktif olduğundan emin ol.

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Windows OS Configuration yazdım önceki mesajlarımda oradan sadece UEFI yazanın aktif olduğundan emin ol.
Ben şimdi iyice korkmaya başladım çünkü bende birde takıntı var daha da kötü oluyor ben sana numaramı versem WhatsApp üzerinden ekranın canlı olarak görüntüsünü gösterip sen beni yönlendirsen olur mu ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin
Ben şimdi iyice korkmaya başladım çünkü bende birde takıntı var daha da kötü oluyor ben sana numaramı versem WhatsApp üzerinden ekranın canlı olarak görüntüsünü gösterip sen beni yönlendirsen olur mu ?
Bunda korkulacak bir şey yokki hocam. 2 tane ayar açacaksın o kadar.

1) BIOS güncelledikten sonra XMP'yi aktif et hocam. TPM 2.0 otomatik açılması gerek. Belki Secure Boot açılmayabilir. Onu da Advanced Modda iken sol taraftaki Settings butonuna bas tekrardan. Seçeneklerde Advanced sekmesine bas. Gelen seçeneklerde Windows OS Configuration olacak. Sistem UEFI değilse sadece UEFI ayarla ve kaydedip çık. Ondan sonra tekrardan o sayfaya gir ve o sayfanın alt tarafında Secure Boot aktif olacak. Oradan açık olup olmadığını kontrol et. Eğer aktif değilse aç ve kaydedip çık.
2) Tekrardan BIOS'a gir hocam. F7 tuşu ile Advanced Moda geç. Geçtikten sonra sol taraftaki Settings butonuna tıkla. Gelen seçeneklerde Advanced yazanı seç. Gene seçenekler gelecek oradan PCI Subsystem Settings'e gir ve gelen ekranda Above 4G ve Smart Access Memory yazanı Enabled yapıp kaydedip çık. (Belki bu ayarlar otomatik açık gelebilir.)

- Windows 11 kurduktan sonra chipset ve ekran kartı sürücünü kurman yeterli kalanlarını Windows Update halleder.
- Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinden bilgisayarı Yüksek Performans olarak ayarla.

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Bunda korkulacak bir şey yokki hocam. 2 tane ayar açacaksın o kadar.

1) BIOS güncelledikten sonra XMP'yi aktif et hocam. TPM 2.0 otomatik açılması gerek. Belki Secure Boot açılmayabilir. Onu da Advanced Modda iken sol taraftaki Settings butonuna bas tekrardan. Seçeneklerde Advanced sekmesine bas. Gelen seçeneklerde Windows OS Configuration olacak. Sistem UEFI değilse sadece UEFI ayarla ve kaydedip çık. Ondan sonra tekrardan o sayfaya gir ve o sayfanın alt tarafında Secure Boot aktif olacak. Oradan açık olup olmadığını kontrol et. Eğer aktif değilse aç ve kaydedip çık.
2) Tekrardan BIOS'a gir hocam. F7 tuşu ile Advanced Moda geç. Geçtikten sonra sol taraftaki Settings butonuna tıkla. Gelen seçeneklerde Advanced yazanı seç. Gene seçenekler gelecek oradan PCI Subsystem Settings'e gir ve gelen ekranda Above 4G ve Smart Access Memory yazanı Enabled yapıp kaydedip çık. (Belki bu ayarlar otomatik açık gelebilir.)

- Windows 11 kurduktan sonra chipset ve ekran kartı sürücünü kurman yeterli kalanlarını Windows Update halleder.
- Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinden bilgisayarı Yüksek Performans olarak ayarla.
Bakalım yapabilecek miyim

Top Bottom