Sistemimi Komple Değiştirmek İstiyorum ama Yardımınız Gerek

bekocango

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamlar dostlar. Öncelikle yaklaşık 5 yıllık masaüstü bir sisteme sahibim :kedi: Yavaş yavaş eklemeler yaptım ve bu aralar acaba sistemi daha derli toplu yükseltsem mi diye düşünüyorum. Size her şeyi yazacağım ve bilgili dostlarımdan yardım isteyeceğim. Eğlenceli bir tartışma ortamı oluşturalım çünkü monitörlerim, klavye mouse, kasa, kasa donanımları vs. her şeyi satıp 0'dan temiz bir sistem dizme fikrim var. Hazırsanız başlayalım. Sizce satıp yükseltmeli miyim? Nasıl satmalıyım (parça parça gider mi ya da toplu...), Satmayıp ekstra olarak laptop almak daha mı mantıklı?:)
Bilgisayar özelliklerinden bahsedelim:

• Ekran kartı: MSI RTX 2060 SUPER Armor OC 8GB GDDR6 256
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek
Anakart: GIGABYTE B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2
Ram: CORSAIR 8G Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DD4 (2 ADET VAR = 16GB)
Depolama: 1) ADATA 240GB SU650 M.2 SSD
(550MB Okuma / 500MB Yazma)
2) SEAGATE 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5inç SATA 3
3) SEAGATE 2TB Barracuda ST2000DM008
• Kasa ve Güç Kaynağı: COOLER MASTER Masterbox MB520 650W 80+ RGB Tempere

:coffee: İşte bilgisayar donanımım üstte belirtildiği gibidir. Şu anki fiyat tahmini (2. el satış + satılabilir mi ve nasıl satmalıyım? Uzun sürer mi satmam?) gibi konuları tartışalım isterim.

Şimdi gelelim ekstra donanımlarıma. Bunları satmaya da bilirim ama ekranları özellikle tek tip yapma düşüncem var:
• Ana Monitörüm: Samsung LS32BM801UUXUF M8 32" UHD (Fiyatı aldığımda da tuzluydu sanırım hala tuzlu)
• Pivot Dikey Monitörüm: MSI 27" OPTIX MAG274QRF Gaming Monitör, WQHD, RAPID IPS, 165HZ, 1MS, G-SYNC (Sistemi ilk topladığımda ana monitörümdü)
-------------------------------------------------------------------
• Klavye: SteelSeries Apex 7 Mekanik Gaming Klavye, Oled Akıllı Ekran
• Mouse: SteelSeries Aerox 3 Wireless Onyx Gaming Mouse (2024 Model)
• Kulaklık: SteelSeries Arctis 5 Oyun Kulaklığı - RGB Aydınlatma - DTS Kulaklık: X v2.0 Surround

Evet şimdilik sanırım bu kadar. Ayrıca aklımda şu soru da var. Eğer bu sistemi satma gerek yok zarar edersin vs. derseniz bir laptop çekebilirim ama seyahat olayım çok az yani genelde evdeyim ama ettiğim zaman da oluyor. Yani şöyle söyleyeyim evde MacBook Air 2020'm vardı ama sorsanız aldığımdan berin max 20 kez kullanmışımdır ve 0 cihazdı. Ama tabii ki bir güçlü win laptop'u ondan daha çok kullanacağım kesin ama ne kadar fazla orası meçhul.
Ayrıca bilgili dostlarımdan şunu da duymak isterim. Sanki arkadaşınızmış gibi konuşun benle. Örneğin bence sat bunları bla bla... git kendine şu özelliklerde topla ya da laptop al vs.
Bütçe konusuna gelince serbestim ama mantıklı harcamak isterim. Yani harcayacaksam değmesini isterim. Bu sistemi satmasam dahi 70k bütçem var ancak bunun daha azını harcamak kesinlikle ilk tercihim yani 50k ve altı daha ideal olur. Yine bunu konuşuruz. Daha detaylı bilgi için tartışalım.
Aklımdaki laptop da şuydu: https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t6-v3-3-1/
(Teknosada 68k 12 taksit olayı var)

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Bütçeniz daha düşük olsaydı. Satmayıp yükseltmeyi önerebilirdim ama bütçeniz yüksek satıp f/p kralı çok güzel bir sistem veya laptop alabilirsiniz. laptop mu masaüstü sistem mi o tamamen sizin kişisel tercihiniz. O sistemi ne kadar erken satarsanız o kadar iyi edersiniz. Çünkü gün geçtikçe daha eskiyor. Bence sisteminizin ne kadar edeceğine dair bir konu daha açın arkadaşlara danışın. Daha sonra kararınızı tekrar değerlendirin. Zamanım kısıtlı olduğu için şimdilik bu kadar yazabildim. :peepokalp:

50 60 bandında 9060xt 5070 sistem dizilebilir bütçeyi buraya ayarlarsan daha üste çıkarsan 9070xt 5070tiye çıkılabilir çıkarabileceğin bütçeye bağlı am4den am5e upgrade yerine direkt sıfırdan çıkman @VeV1 in dediği gibi daha iyi olacaktır

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Selamlar dostlar. Öncelikle yaklaşık 5 yıllık masaüstü bir sisteme sahibim :kedi: Yavaş yavaş eklemeler yaptım ve bu aralar acaba sistemi daha derli toplu yükseltsem mi diye düşünüyorum. Size her şeyi yazacağım ve bilgili dostlarımdan yardım isteyeceğim. Eğlenceli bir tartışma ortamı oluşturalım çünkü monitörlerim, klavye mouse, kasa, kasa donanımları vs. her şeyi satıp 0'dan temiz bir sistem dizme fikrim var. Hazırsanız başlayalım. Sizce satıp yükseltmeli miyim? Nasıl satmalıyım (parça parça gider mi ya da toplu...), Satmayıp ekstra olarak laptop almak daha mı mantıklı?:)

:coffee: İşte bilgisayar donanımım üstte belirtildiği gibidir. Şu anki fiyat tahmini (2. el satış + satılabilir mi ve nasıl satmalıyım? Uzun sürer mi satmam?) gibi konuları tartışalım isterim.

Şimdi gelelim ekstra donanımlarıma. Bunları satmaya da bilirim ama ekranları özellikle tek tip yapma düşüncem var:
• Ana Monitörüm: Samsung LS32BM801UUXUF M8 32" UHD (Fiyatı aldığımda da tuzluydu sanırım hala tuzlu)
• Pivot Dikey Monitörüm: MSI 27" OPTIX MAG274QRF Gaming Monitör, WQHD, RAPID IPS, 165HZ, 1MS, G-SYNC (Sistemi ilk topladığımda ana monitörümdü)
-------------------------------------------------------------------
• Klavye: SteelSeries Apex 7 Mekanik Gaming Klavye, Oled Akıllı Ekran
• Mouse: SteelSeries Aerox 3 Wireless Onyx Gaming Mouse (2024 Model)
• Kulaklık: SteelSeries Arctis 5 Oyun Kulaklığı - RGB Aydınlatma - DTS Kulaklık: X v2.0 Surround

Evet şimdilik sanırım bu kadar. Ayrıca aklımda şu soru da var. Eğer bu sistemi satma gerek yok zarar edersin vs. derseniz bir laptop çekebilirim ama seyahat olayım çok az yani genelde evdeyim ama ettiğim zaman da oluyor. Yani şöyle söyleyeyim evde MacBook Air 2020'm vardı ama sorsanız aldığımdan berin max 20 kez kullanmışımdır ve 0 cihazdı. Ama tabii ki bir güçlü win laptop'u ondan daha çok kullanacağım kesin ama ne kadar fazla orası meçhul.
Ayrıca bilgili dostlarımdan şunu da duymak isterim. Sanki arkadaşınızmış gibi konuşun benle. Örneğin bence sat bunları bla bla... git kendine şu özelliklerde topla ya da laptop al vs.
Bütçe konusuna gelince serbestim ama mantıklı harcamak isterim. Yani harcayacaksam değmesini isterim. Bu sistemi satmasam dahi 70k bütçem var ancak bunun daha azını harcamak kesinlikle ilk tercihim yani 50k ve altı daha ideal olur. Yine bunu konuşuruz. Daha detaylı bilgi için tartışalım.
Aklımdaki laptop da şuydu: https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t6-v3-3-1/
(Teknosada 68k 12 taksit olayı var)
Hocam ekipman olarak ekipmanlariniz cok iyi seviyede yani onlarla bozulana kadar devam diyebiliriz. Sistemi komple satin bence. Upgrade etseniz de ddr5e yavastan gecmek gerek o yuzden komple satmak daha iyi olur. Butceniz cok ama yine de cok para vermek istemiyorsunuz bu yuzden guzel bir 5070 sistem veya AMD olur derseniz 9070XT sistem alirsiniz. 2K oyunculuk icin iki kart da cok yeterli olur. Kasanin kendisi haric diger ekipmanlar gayet guzel, kasayi satip maksimum butcenin altina 2K icin guzel sistem alabilirsiniz

Hocam ekipman olarak ekipmanlariniz cok iyi seviyede yani onlarla bozulana kadar devam diyebiliriz. Sistemi komple satin bence. Upgrade etseniz de ddr5e yavastan gecmek gerek o yuzden komple satmak daha iyi olur. Butceniz cok ama yine de cok para vermek istemiyorsunuz bu yuzden guzel bir 5070 sistem veya AMD olur derseniz 9070XT sistem alirsiniz. 2K oyunculuk icin iki kart da cok yeterli olur. Kasanin kendisi haric diger ekipmanlar gayet guzel, kasayi satip maksimum butcenin altina 2K icin guzel sistem alabilirsiniz
Sistemi kaça satmam uygun olur fikriniz var mı?

70k bütçe elinde varsa sistemide satıp 90k-100k ya efsane pc toplarsın kendine ekipman dahil

Laptopu inceleyen var mı 68k ya alınır mı o sizce

Çevre birimlerin iyi sadece kasayı 15-18 arası satsan üzerine 50-55 civarı koysan şunu alsan olur gibi.
https://www.akakce.com/islemci/en-u...-sekiz-cekirdek-4-2-ghz-fiyati,334009206.html İŞLEMCİ
https://www.akakce.com/ekran-karti/...16g-256-bit-gddr6-16-gb-fiyati,965149486.html EKRAN KARTI
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...BwE&gbraid=0AAAAADsWTCym4ZM_8GmWuiwjSPLToYMtg 2 TANE BUNDAN RAM
https://www.akakce.com/islemci-sogu...-a18pc-r2-sivi-sogutucu-fiyati,750423396.html SOĞUTUCU
https://www.akakce.com/bilgisayar-k...BwE&gbraid=0AAAAADsWTCx8Xxxr2IpTr_j4RuEtBBc68 KASA
https://www.akakce.com/anakart/en-u...BwE&gbraid=0AAAAADsWTCz51GxRB8dPphCS_SoHdS4Y6 ANAKART
SSD
İş için kullanıcam bir şehirden bir şehire veya müşteri için o sanayiden bu sanayiye gideceğin bir işin olmayacaksa laptop alma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,422
Üyeler
185,885
Son üye
MN.Kamran
Geri