Neler Yeni

Sistemimi ne kadara satmaliyim?

Lisa Su

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
546
İsim
Can Uzay
Bilgisayar mühendisi olman birşeyi değiştirmiyor. Kimse zaten tek tek toplamıyor bu devirde sistemi. Normal hazır sistemlerde özelleştirme yapıyorlar. Oyuncular ve gerçek kullanıcılar alabilsinler diye ekran kartların ısisteme entegre uyguna veriyorlar. Ayrı alırsan daha yüksek olması normal. Aynı özelliklerde sıfır pc özelleştirdiğinde 15.5-16 ya oluşuyor
hayir arkadas bilgisayardan anladigina emin misin diye sormus da onun icin yazdim.

Ben goremedim sifir pc 15-16'ya bu ozelliklerde anca 17500e falan asus prime gibi en dusuk seviye anakart ve tek fanli 3060larla monitorsuz bulabildim. Hazir alsan monitorsuz 20ye anca aliyorsun bu kasayi suan.

Son düzenleme:

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,251
İsim
Berkecan Ergin
hayir arkadas bilgisayardan anladigina emin misin diye sormus da onun icin yazdim.

Ben goremedim sifir pc 15-16'ya bu ozelliklerde
çok uğraşıp bakamayacağım ince ince sinerji, qp bilişim gibi sitelerde mevcut şuan bakabilirsiniz. özelleştir yapıp hemen hemen aynı özelliklerde pc ler 16 civarına var. Sonradan ramınızın 32 oldugunu fark ettım o sebepten fiyat 300-500 daha fazla olur. lakin 20 falan bu sistem için uçuk şahsi fikrim. Tabi serbest piyasa istediğinizi yazabilirsiniz ama diğer mesajda dediğim gibi kimse tek tek toplayıp almıyor. Tek tek alımlarda ekran kartlarını mınıngcıler almasın diye yüksek yazılyıor toplu sistem içinde uyguna geliyor. bir sistem belirleyip orada kendi bilgisayarınıza denk sistemi özelleştirirseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Hayırlı geceler...

Lisa Su

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
546
İsim
Can Uzay
çok uğraşıp bakamayacağım ince ince sinerji, qp bilişim gibi sitelerde mevcut şuan bakabilirsiniz. özelleştir yapıp hemen hemen aynı özelliklerde pc ler 16 civarına var. Sonradan ramınızın 32 oldugunu fark ettım o sebepten fiyat 300-500 daha fazla olur. lakin 20 falan bu sistem için uçuk şahsi fikrim. Tabi serbest piyasa istediğinizi yazabilirsiniz ama diğer mesajda dediğim gibi kimse tek tek toplayıp almıyor. Tek tek alımlarda ekran kartlarını mınıngcıler almasın diye yüksek yazılyıor toplu sistem içinde uyguna geliyor. bir sistem belirleyip orada kendi bilgisayarınıza denk sistemi özelleştirirseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Hayırlı geceler...
Dedigim gibi stokta sadece itopyada buldum sirf kasa tek fanli 3060, asus prime anakart 17500e anca geliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Rıdvan Tali
herkes aldığı fiyattan ve kullandığı süreçten hesaplasaydı ekonomi daha güzel olurdu. Açgözlülüğe gerek yok

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
Dolar 8'den 10.32ye cikti. Ayrica 3060 gorunce 3060li sistem diyip fiyat yapistirmak dogru degil. 8gb ram Ryzen 3500x vardi o sistemlerde
kanka aldığın cevapları beğenmiyorsan bir daha bu tarz sorular sorma bence sen kafanda zaten fiyat belirlemişsin satabiliyorsan o fiyata satmayı dene bilgisayar mühendisi değil peygamber olsan yine daha yüksek fiyata satamazsın zaten bir etkisi olmaz :blobdance: dolar 8'den 10'a çıksa bile direkt etki etmez stoktaki ürünleri 8'e aldılar diyelim dolar 10 olsa ne farkeder adam 8'den almış zaten ürünleri neden durduk yere zam yapsın doları bahane edip daha fazla kar etmek yerine aynı tutar sürümden kar eder bence sen ne bilgisayardan nede ekonomiden anlıyorsun bir kaç ay sonra yansır dolar'ın 10 olması haberin olsun :blobdance: itopyada tek tek parçaları toplarsan pentium işlemcili sistem 5k gösteriyordu ben 4.5k'ya gtx 1650 r3 3100 işlemci toplamıştım monitörlü :blobdance:
Mesaj otomatik birleştirildi:

ha bu arada söylenilen fiyat sadece kasa fiyatı değil çevre birimleri de dahil :blobdance::blobdance::blobdance::blobdance:

Kucuk parcalari yazmadan hepsiburadada topluyorum 27000 gosteriyor. Bilgisayardan anlamakla fiyatinin ne alakasi var? Bilgisayar muhendisiyim bu arada. Sen ekonomiden anladigina emin misin?
kardeşim benim aşkım benim ekran kartını tek bulamazsın zaten stok olmadığı için tek başına o kadar pahalı hazır sistemlerde tek satıldığı fiyatın çeyrek fiyatına satılıyor bunla anlamak bu kadar mı zor.Mesela 3060 kaç tl 10500 demi ama hazır sistem alınca Sistemi 11 12 k ya alabiliyosun Bide okuduğun okula yazık bilmediğin konu hakkında konuşmaman gerektiğini 16 yılda öğrenemediysen ben hiç öğretemem bunu sana.
bak mesela sana enkötü örneği veriyorum yazdım ilk çıkanı aldım daha ucuzları var ama şimdilik bunla idare et
15k demi e ama ekran kartı 10 11 k ne olucak.??

Lisa Su

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
546
İsim
Can Uzay
kardeşim benim aşkım benim ekran kartını tek bulamazsın zaten stok olmadığı için tek başına o kadar pahalı hazır sistemlerde tek satıldığı fiyatın çeyrek fiyatına satılıyor bunla anlamak bu kadar mı zor.Mesela 3060 kaç TL 10500 demi ama hazır sistem alınca Sistemi 11 12 k ya alabiliyosun Bide okuduğun okula yazık bilmediğin konu hakkında konuşmaman gerektiğini 16 yılda öğrenemediysen ben hiç öğretemem bunu sana.
bak mesela sana enkötü örneği veriyorum yazdım ilk çıkanı aldım daha ucuzları var ama şimdilik bunla idare et
Benim canim, ozellestirmeleri yapinca monitor haric 19500e geliyor bu hazir kasa da. Ayrica ekran karti asus dual, anakart mAtx. Hadi hazir alinca da 24000e al benim bilgisayari. 20nin nesi pahali?

kanka aldığın cevapları beğenmiyorsan bir daha bu tarz sorular sorma bence sen kafanda zaten fiyat belirlemişsin satabiliyorsan o fiyata satmayı dene bilgisayar mühendisi değil peygamber olsan yine daha yüksek fiyata satamazsın zaten bir etkisi olmaz :blobdance: dolar 8'den 10'a çıksa bile direkt etki etmez stoktaki ürünleri 8'e aldılar diyelim dolar 10 olsa ne farkeder adam 8'den almış zaten ürünleri neden durduk yere zam yapsın doları bahane edip daha fazla kar etmek yerine aynı tutar sürümden kar eder bence sen ne bilgisayardan nede ekonomiden anlıyorsun bir kaç ay sonra yansır dolar'ın 10 olması haberin olsun :blobdance: itopyada tek tek parçaları toplarsan pentium işlemcili sistem 5k gösteriyordu ben 4.5k'ya gtx 1650 r3 3100 işlemci toplamıştım monitörlü :blobdance:

ha bu arada söylenilen fiyat sadece kasa fiyatı değil çevre birimleri de dahil :blobdance::blobdance::blobdance::blobdance:
Kardesim olay cevap begenmemek degil. Her soylenene de inanip bedavaya okutacak degilim bilgisayari. Sizin fiyatlardan haberiniz yok

Ekler

• 0FC0629D-1FCC-4360-B040-4750FCC7E45B.png
    0FC0629D-1FCC-4360-B040-4750FCC7E45B.png
    1.2 MB · Hit: 38

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
Benim canim, ozellestirmeleri yapinca monitor haric 19500e geliyor bu hazir kasa da. Ayrica ekran karti asus dual, anakart mAtx. Hadi hazir alinca da 24000e al benim bilgisayari. 20nin nesi pahali?

Kardesim olay cevap begenmemek degil. Her soylenene de inanip bedavaya okutacak degilim bilgisayari. Sizin fiyatlardan haberiniz yok
sanki ben alıcam banane senin bilgisayarı satacağın paradan bedavaya okutacak değilim diyor bir de sorma o zaman kardeşim biz bilmiyoruz madem sen biliyorsun sorma

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
:(
20K çok ama yeni çıkan Hazır sistemler ile de karşılaştıramazsınız fiyatını çünkü ekran kartı v1 galiba.

kardeşim benim aşkım benim ekran kartını tek bulamazsın zaten stok olmadığı için tek başına o kadar pahalı hazır sistemlerde tek satıldığı fiyatın çeyrek fiyatına satılıyor bunla anlamak bu kadar mı zor.Mesela 3060 kaç TL 10500 demi ama hazır sistem alınca Sistemi 11 12 k ya alabiliyosun Bide okuduğun okula yazık bilmediğin konu hakkında konuşmaman gerektiğini 16 yılda öğrenemediysen ben hiç öğretemem bunu sana.
İşlemci anakartı yükseltcen bir de 8x8 ram eklicen, monitör ekipmanlar derken bir de GPU V1 modeldir büyük ihtimal onu da hesaba katmak lazım. Yani iyi fiyat yapar da arkadaşın sattığı da 2.el bunu da hesaba katmak lazım. Ordan hesaplayın :d

Son düzenleme:

olum sen anlamıyomusun toplarsan 2 katına toplarsın hazır sistem den bahsediyorum

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,941
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar