Neler Yeni

Sistemimin Her Oyunda Takılma Sorunu

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,961
İsim
Emre Zengin
Kule tipi soğtucu alsam olur mu? işlemciden kaynaklı drop olabilir mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

evet bende de öyle.

işlemciden dolayı olabilir mi 83 dereceye kadar çıktı testlerde. Yoksa ramleri değiştireyim mi?

anakarttaki herhangi bir bileşene ellemek istemiyorum ya çünkü yapamıyorum. Ondan işlemci sıcaklığını sordum.
Anakartta en kolay şey RAM değiştirmek hocam. 83 derece stok soğutucuyla normal onla alakalı bir şey yoktur. RAM slotlarının yanında iki tane anahtar göreceksin. Onları dışarı doğru çek. Çektikten sonra RAM'lerin yükseldiğini göreceksin. O zaman RAM'leri çıkar. Takmak istediğin zamanda RAM'in sağından ve solundan slota uyacak şekilde bastır çıt çıt sesi duyacaksın anahtarlar kapanacak o zaman RAM oturmuş olacak. YouTube üstünden videolara da bir bak.

Bu işlemleri yapmadan önce PSU kablosunu da çıkarmayı unutma. Kasa prize takılıyken yapılmaz bu işler.

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
659
İsim
Arda
Anakartta en kolay şey RAM değiştirmek hocam. 83 derece stok soğutucuyla normal onla alakalı bir şey yoktur. RAM slotlarının yanında iki tane anahtar göreceksin. Onları dışarı doğru çek. Çektikten sonra RAM'lerin yükseldiğini göreceksin. O zaman RAM'leri çıkar. Takmak istediğin zamanda RAM'in sağından ve solundan slota uyacak şekilde bastır çıt çıt sesi duyacaksın anahtarlar kapanacak o zaman RAM oturmuş olacak. YouTube üstünden videolara da bir bak.

Bu işlemleri yapmadan önce PSU kablosunu da çıkarmayı unutma. Kasa prize takılıyken yapılmaz bu işler.
Kasanın kapağını açtım ekran kartı çok büyük diye ekran kartını da çıkarmam gerekiyor ve çıkaramıyorum hiç ellemeyeceğim çünkü korkuyorum soketi kırarım diye kaldırmaya çalışıyorum vidalarını çıkardıktan sonra olmuyor.

Kasanın kapağını açtım ekran kartı çok büyük diye ekran kartını da çıkarmam gerekiyor ve çıkaramıyorum hiç ellemeyeceğim çünkü korkuyorum soketi kırarım diye kaldırmaya çalışıyorum vidalarını çıkardıktan sonra olmuyor.
Çünkü ramlerin alt çıt çıt kısmı ekran kartına değiyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,961
İsim
Emre Zengin

Çünkü ramlerin alt çıt çıt kısmı ekran kartına değiyor
Şimdi baktımda alt kısımda yokmuş anahtar hocam. Üsttekileri açıp çıkarman yeterli.

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
659
İsim
Arda
Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,961
İsim
Emre Zengin
tamam deneyeyim

Ram yerlerini değiştirdim hala drop devam ediyor. Ne yapmam gerek
BIOS'u sıfırla bakalım. Hiçbir ayara dokunmadan kaydedip çık. Sorunun devam edip etmeyeceğini kontrol et.

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
659
İsim
Arda

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,961
İsim
Emre Zengin
biosu nasıl sıfırlayacağım
Bilgisayarı yeniden başlat. Yeniden başlarken durmadan Delete tuşuna bas. BIOS'a gireceksin. Girdikten sonra F7 tuşu ile Advanced Mod'a geç. Geçtikten sonra en sondaki Exit sekmesine tıklayıp Load Default Settings de (Load Optimizated Settingste olabilir). Ondan sonra Save and Reboot ya da Save and Exit de.

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
659
İsim
Arda
Bilgisayarı yeniden başlat. Yeniden başlarken durmadan Delete tuşuna bas. BIOS'a gireceksin. Girdikten sonra F7 tuşu ile Advanced Mod'a geç. Geçtikten sonra en sondaki Exit sekmesine tıklayıp Load Default Settings de (Load Optimizated Settingste olabilir). Ondan sonra Save and Reboot ya da Save and Exit de.
Tamam hemen yapıp deniyorum

Load optimized default var onu yaptım

Hayır hala fps drop yiyorum

Ne yapmam gerek

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,961
İsim
Emre Zengin

BIOS'unu en son sürüme güncellemediysen onu da güncellemeyi bir dene bakalım. AMD'nin uygulamasından AMD FreeSYNC'ı da kapatıp aynı sorunun devam edip etmeyeceğine kontrol eder misin? Şuanlık aklıma bu kadar şey geldi.

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
659
İsim
Arda
BIOS'unu en son sürüme güncellemediysen onu da güncellemeyi bir dene bakalım. AMD'nin uygulamasından AMD FreeSYNC'ı da kapatıp aynı sorunun devam edip etmeyeceğine kontrol eder misin? Şuanlık aklıma bu kadar şey geldi.
biosu en son sürüme güncelledim freesyncı de kapatıp yaptım zamanında gene olmamıştı

Kısacası benim bunu onlara götürmem lazım değil mi çünkü 19 bin lira veripte böyle mağdur olmam çok saçma ve 23 ekim de aldım bilgisayarı.

Hocam para çöpe gitti benim dimi korktuğum başıma geldi kesin onlar da çözüm bulamayacak depremden sonra istanbula taşınıp adanadayken para biriktirip bilgisayar alma hevesiyle kurduğum hayaller şu anda suya düştü ağır üzüldüm oturup harbi çocuk gibi kara kara duvarla bakışacağım.

Hayatımın hayal kırıklığına uğradım gerçekten perişan oldum ya hevesle bilgisayar oynayacağım kafasındaydım her şey çok kötü olmaya başladı. Yapacak pekte bir şey kalmadı :(

beni yönlendirdin ya ben ne yapayım şimdi

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,212
Üyeler
164,632
Son üye
UcanCekyat
Top Bottom