Neler Yeni

Sistemimin son hali nasıl

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Umut
Bütçe
5
arkadaşlar herkese merhaba komple beyaz bir sistem topladım sizce sistem nasıl iyi mi

işlemci: 7500f (elimde)
ekran kartı: pahalı olmaz ise 9070xt pure yada 9070 pure
anakart: x870 pro rs
ram: klevv cras v brilliant white
SSD: Kingston kc3000
kasa: nzxt h6 flow (elimde)
PSU: MSI MAG a850gl
sıvı soğutma: Corsair h150i elite

toplam fiyatına bakmaya üşendim:)

ErdemmK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Erdem
İşlemci daha sonra yükselteceğiniz için mi anakart modeli bu kadar yüksek ?

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci daha sonra yükselteceğiniz için mi anakart modeli bu kadar yüksek ?
evet ileride yani 1-2 seneye 9000 serisi bir işlemci almayı düşünüyorum bütçe yeterse de x3d alırım

ErdemmK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Erdem
evet ileride yani 1-2 seneye 9000 serisi bir işlemci almayı düşünüyorum bütçe yeterse de x3d alırım
Fikir açısından sıvı soğutucu artic 3 modeli ile değiştirebilir. En son indirimdeydi eğer bitmediyse. Psu da FSP Vita GM modeli tercih edilebilir. Bir tık daha iyi modeldir. Onun haricinde ramler 6000mhz cl30 olan model ise sorun yok. Hayırlı olsun.

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Umut
Fikir açısından sıvı soğutucu artic 3 modeli ile değiştirebilir. En son indirimdeydi eğer bitmediyse. Psu da FSP Vita GM modeli tercih edilebilir. Bir tık daha iyi modeldir. Onun haricinde ramler 6000mhz cl30 olan model ise sorun yok. Hayırlı olsun.
kasama sığmıyor sanırım o model çünkü radyatör kalınlığı 38mm ve kasam 30mm destekliyor fakat redditte sığdıranlar var anakartımım vrm lerinin alçakta olması gerekiyormuş fakat elimde olmadığı için ölçemiyorum
PSU konusunda tercihimin nedeni beyaz kablolar
ram ise 7200mhz cl34

ErdemmK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Erdem
kasama sığmıyor sanırım o model çünkü radyatör kalınlığı 38mm ve kasam 30mm destekliyor fakat redditte sığdıranlar var anakartımım vrm lerinin alçakta olması gerekiyormuş fakat elimde olmadığı için ölçemiyorum
PSU konusunda tercihimin nedeni beyaz kablolar
ram ise 7200mhz cl34
Anladım, o zaman problem yok. Ramler 1:2 modda çalışacak ondan da haberiniz var o zaman.

Kinkof11

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
EMRE KAYA
sistem güzel bende aşşağı yukarı böyle sistem topladım gayet güzelde çalışıyor ama amd ve nvidia sürücüleri sıkıntılı siyah ekran sorunu çok veriyor eğer böyle bir şey yaşarsan bana yazarsın

mwlig

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Melih buğra
Eğer şık dursun istiyorsanız gayet güzel he ama benim kenarda duruyor ben bakmam etmem performans versin derseniz de biraz daha iyileştiricek kule tipi öneririm onun dışı sistemde hiçbirşey görünmüyor gayet güzel denicek laf yok.

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Umut
sistem güzel bende aşşağı yukarı böyle sistem topladım gayet güzelde çalışıyor ama amd ve nvidia sürücüleri sıkıntılı siyah ekran sorunu çok veriyor eğer böyle bir şey yaşarsan bana yazarsın
tamamdır hocam sağ olun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer şık dursun istiyorsanız gayet güzel he ama benim kenarda duruyor ben bakmam etmem performans versin derseniz de biraz daha iyileştiricek kule tipi öneririm onun dışı sistemde hiçbirşey görünmüyor gayet güzel denicek laf yok.
fiyat biraz tuzlu ama olsun gösterişe de önem veriyorum sonuçta 1 kerelik bir şey
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım, o zaman problem yok. Ramler 1:2 modda çalışacak ondan da haberiniz var o zaman.
nasıl yani hocam

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Yunus Emre Uzun
arkadaşlar herkese merhaba komple beyaz bir sistem topladım sizce sistem nasıl iyi mi

işlemci: 7500f (elimde)
ekran kartı: pahalı olmaz ise 9070xt pure yada 9070 pure
anakart: x870 pro rs
ram: klevv cras v brilliant white
SSD: Kingston kc3000
kasa: nzxt h6 flow (elimde)
PSU: MSI MAG a850gl
sıvı soğutma: Corsair h150i elite

toplam fiyatına bakmaya üşendim:)
hocam şimdi bu işlemci ve bu ekran kartı 1080de oyun oynatmaz yani kanser olursunuz 2k 4k lazım bit tık dengesiz buldum ben her zaman işlemci yüksek tutma taraftarıyım sizin yerinizde olsam 7800x3d ve 7700xt falan tercih ederdim zaten bu kombo sizin işlemci ekran kartı kombonuzdan daha ucuz olur herhalde ya da aynı fiyatta son olarakta soğutucuda enermax tercih ederdim fiyatına göre aşırı kaliteliler sadece işlemciyi değil çevreyi de soğutuyor

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Umut
hocam şimdi bu işlemci ve bu ekran kartı 1080de oyun oynatmaz yani kanser olursunuz 2k 4k lazım bit tık dengesiz buldum ben her zaman işlemci yüksek tutma taraftarıyım sizin yerinizde olsam 7800x3d ve 7700xt falan tercih ederdim zaten bu kombo sizin işlemci ekran kartı kombonuzdan daha ucuz olur herhalde ya da aynı fiyatta son olarakta soğutucuda enermax tercih ederdim fiyatına göre aşırı kaliteliler sadece işlemciyi değil çevreyi de soğutuyor
monitör 2k olacağı için kafaya takmadım soğutucu tavsiyesini dikkate alıcağım teşekkürler

ErdemmK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Erdem
nasıl yani hocam
Muhtemelen 6000Mhz den daha düşük performans verebilir. Eğer kendim ayarlama yaparım derseniz sorun yok ama fazla bilginiz yoksa bu konuda 6000mhz cl30 olan modeli tercih edin kafanız rahat olur ve olası ram problemlerinide ortadan kaldırmış olursunuz.

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Umut
Muhtemelen 6000Mhz den daha düşük performans verebilir. Eğer kendim ayarlama yaparım derseniz sorun yok ama fazla bilginiz yoksa bu konuda 6000mhz cl30 olan modeli tercih edin kafanız rahat olur ve olası ram problemlerinide ortadan kaldırmış olursunuz.
ben şey yaparım diyordum bios dan ayarlayıp kullanırım diye düşünüyordum

Top Bottom