Sistemin Bir Anda Kapanması

Tykg

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
74
RTX 3050
i3 12100f
asus prime h610mr-d4
gskill 2x8 cl18ram
Gamebooster 550+80 psu

Sistemimde genel bir fps drop darboğaz problemleri yaşanabiliyor bütün parçalara test yaptıgımda 1 tane bile sorun çıkmıyor Mesela en güvenmediğim psu ya 20dk occt test yaptıgımda hiç kapanmadan durabiliyor fakat bir 5 dakika önce sistem kendi kendini kapattı tam Oyuna gire bastım 6-7 sn sonra kapandı pc Güç dalgalanmasından şüphelendim Olay günlüklerine baktım cpu kendisine gelen hatayı düzeltilemez olarak bildirmiş ve windows telafi etmeden yani mavi ekran yemeden direkt kendini kapatmış. PSU danmı bu sorun sizce occt testinde dayanıyordu ama

Ekler

• 1768037084570.webp
    1768037084570.webp
    42.3 KB · Hit: 26
  • 1768042199021.webp
    1768042199021.webp
    47.2 KB · Hit: 16
+Kernel hatasıda vermiş

Sorunun kaynağını bilen yokmu

bende geçen benzer sorun yaşadığımda ddu ile ekran kartı sürücüsünü kaldırdım ve anakart biosu güncelledim ve xmp açtım düzelmişti

Bende zaten olmuyordu ilk defa oldu Kaç yıl sonra.
bunun net bir cevabı yok işlemciyi belki yanlış monte ettin pinler oturmadı falan ramler olabilir anakartla alakalı olabilir hemen hemen her şey sebep olabilir buna belkide güç kaynağın yetersiz banada uzun zamandır olmuyodu zaten

bunun net bir cevabı yok işlemciyi belki yanlış monte ettin pinler oturmadı falan ramler olabilir anakartla alakalı olabilir hemen hemen her şey sebep olabilir buna belkide güç kaynağın yetersiz banada uzun zamandır olmuyodu zaten
Sistem 3 yıldır kapanmadı hiç bu şekilde OCCT de dün bugün 20 dakika teste soktum normalden yavaş yavaş en tepe güce çıktı sorun olmadı Mesela oyuna girdiğimde Güç aniden yükseldi ve kapandı bence. Çünkü Ram veya ssd den Olsa Mavi ekran alırdım Anakarttan olacağınıda sanmam i3-12100f takılı VRM ler vesaire ısınmaz işlemci puanıda iyidi %95 PSU

Arkadaşlar donanımsal değil çakışma sonucu sistem kapandı çünkü Windows 10 kullanıyorum ve valoranta girmiştim Ne TPM açık Ne Bios güncel Secure boot var sadece Event ID 1 ve Kernel 41 hatasını vermesi
TPM firmware kilitlenmesinin kernel’i düşürmesi. yani TPM cevap vermedi işlemcide windows kernel güvenliğini tehlikeye atmamak için direkt ani reset attı.

Arkadaşlar donanımsal değil çakışma sonucu sistem kapandı çünkü Windows 10 kullanıyorum ve valoranta girmiştim Ne TPM açık Ne Bios güncel Secure boot var sadece Event ID 1 ve Kernel 41 hatasını vermesi
TPM firmware kilitlenmesinin kernel’i düşürmesi. yani TPM cevap vermedi işlemcide windows kernel güvenliğini tehlikeye atmamak için direkt ani reset attı.
Kernel power 41 psu ile ilgili

Kernel power 41 psu ile ilgili
%100 psu değil Windows nasıl olsa hangi parçadan olduğunu belirtmiyor sistem 30 dakikalık psu testinde kapanmıyorsa sorun yoktur 12v ve 5v değerleride minimum 11.804 maks 12.288 gördüğüne göre Çok zor psu dan olması tek mantıklı seçenek dediğim şey. Sistemdeki bios o kadar eski kalmışki TPM bile yoktu PC de birde özellikle ana odağı TPM olan oyuna girince bunun yaşanması direkt herşeyi çözdürüyor

Geri