Neler Yeni

Sistemin Uyumluluk Durumu

Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Melik Fırat Erdoğan
Arkadaşlar selam sistem toplamayı düşünüyorum amacım sadece valorant oynamak ve şık bir kasada olmasını istiyorum şöyle bir sistem topladım bi bileşenleri kontrol edebilir misiniz eksik var mı uyumlular mı diye bu arada belki twitch yayınlarıda yaparım ama ara sıra o yüzden işlemci hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Ekran kartı : Asus ROG-STRIX-RTX3080-O10G-V2-GAMING

İşlemci : AMD Ryzen 5 5600X Altı Çekirdek 3.70 GHz İşlemci

Anakart : MSI MPG B550 GAMING EDGE Wi-Fi AMD AM4 DDR4 ATX Anakart

Kasa : Phanteks Eclipse P500A DRGB PH-EC500ATG_D 3 Fanlı ATX Oyuncu Kasası

Psu İçin : 2500 TL bütçe ayırdım ama daha karar veremedim ona

Ram : Corsair Vengeance RGB PRO 16 GB (2X8) RGB 3600 MHz DDR4 CL18

M2 SSD : Kingston KC3000 1TB 7000MB/S - 6000MB/S SSD

Sıvı Soğutma : SilverStone PF360 ARGB 3x12cm Fan Intel & AMD Uyumlu 360mm Sıvı Soğutucu

önerileriniz nedir iyi midir bi bakarsanız sevinirim

NORRRMAAANNN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Mustafa Aydemir
valorant kısmı ciddiyse gereksiz bir ton parça var yani gereksiz değilde abartı

Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Melik Fırat Erdoğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
valorant kısmı ciddiyse gereksiz bir ton parça var yani gereksiz değilde abartı
abartı kısmını boşverelim bütçem var alabiliyorum benim için önemli olan sistemin uyumluluk durumu ve işlemci ile alakalı tabi ki başka zamanlarda pubg olsun yada cod gibi oyunlar olsun oynayacagım ama ağırlık olarak valorant düşünüyorum

NORRRMAAANNN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Mustafa Aydemir
abartı kısmını boşverelim bütçem var alabiliyorum benim için önemli olan sistemin uyumluluk durumu ve işlemci ile alakalı tabi ki başka zamanlarda PUBG olsun yada cod gibi oyunlar olsun oynayacagım ama ağırlık olarak valorant düşünüyorum
güzel hocam ben bir sıkıntı göremedim 1tb ssdiyi çok az bi kısıp işlemci modelini daha üstlere çekebilirsin belki

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Arda Furkan Gülmez
Arkadaşlar selam sistem toplamayı düşünüyorum amacım sadece valorant oynamak ve şık bir kasada olmasını istiyorum şöyle bir sistem topladım bi bileşenleri kontrol edebilir misiniz eksik var mı uyumlular mı diye bu arada belki twitch yayınlarıda yaparım ama ara sıra o yüzden işlemci hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Ekran kartı : Asus ROG-STRIX-RTX3080-O10G-V2-GAMING

İşlemci : AMD Ryzen 5 5600X Altı Çekirdek 3.70 GHz İşlemci

Anakart : MSI MPG B550 GAMING EDGE Wi-Fi AMD AM4 DDR4 ATX Anakart

Kasa : Phanteks Eclipse P500A DRGB PH-EC500ATG_D 3 Fanlı ATX Oyuncu Kasası

Psu İçin : 2500 TL bütçe ayırdım ama daha karar veremedim ona

Ram : Corsair Vengeance RGB PRO 16 GB (2X8) RGB 3600 MHz DDR4 CL18

M2 SSD : Kingston KC3000 1TB 7000MB/S - 6000MB/S SSD

Sıvı Soğutma : SilverStone PF360 ARGB 3x12cm Fan Intel & AMD Uyumlu 360mm Sıvı Soğutucu

önerileriniz nedir iyi midir bi bakarsanız sevinirim
Hocam toplam bütçe ne kadar?

Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Melik Fırat Erdoğan
güzel hocam ben bir sıkıntı göremedim 1tb ssdiyi çok az bi kısıp işlemci modelini daha üstlere çekebilirsin belki
ya aslında hedefim ryzen 7 5800x idi ama oyun testlerinde 5600x den aşşağı çok bir fark göremedim ve biraz ısınan bir işlemci diye duydum ama twitch için çok ideal peki yayın konusunda ryzen 5 5600x beni yarı yolda bırakır mı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam toplam bütçe ne kadar?
ben bu sistemi şuan 37 bin TL'ye alabiliyorum keza bütçemde aynı şekil 37 bin tl

NORRRMAAANNN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Mustafa Aydemir
ya aslında hedefim ryzen 7 5800x idi ama oyun testlerinde 5600x den aşşağı çok bir fark göremedim ve biraz ısınan bir işlemci diye duydum ama twitch için çok ideal peki yayın konusunda ryzen 5 5600x beni yarı yolda bırakır mı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben bu sistemi şuan 37 bin TL'ye alabiliyorum keza bütçemde aynı şekil 37 bin TL
yok gayet yeterli 5600x biraz fantazi istersen arttırabilirsin ama bu kadar şeyden sonra ben olsam arttırırdım :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Melik Fırat Erdoğan
yok gayet yeterli 5600x biraz fantazi istersen arttırabilirsin ama bu kadar şeyden sonra ben olsam arttırırdım :D
ya o kısımda işte biraz artık bütçemi alacak çünkü daha 240 hz monitörü var üstünde klavye ve kulaklığıda üst seviye bileşen düşünüyorum eğer çok gerekli değilse 5800x almak istemiyorum ama yok kardesim al bence değer gibi denirse biraz daha bekleyip almaya çalışırım

NORRRMAAANNN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Mustafa Aydemir
valla hocam 5600x senin işini görür ama senin işini 3070 de görür mesela ama 3080 koymuşsun o da farklı bir tercih anladın mı gayet yeterli parçalar 5600x de tıkırında işler 5800 de ama sen işimi görür mü soruyorsan fazlasıyla görür alabilirsin yani
ya o kısımda işte biraz artık bütçemi alacak çünkü daha 240 hz monitörü var üstünde klavye ve kulaklığıda üst seviye bileşen düşünüyorum eğer çok gerekli değilse 5800x almak istemiyorum ama yok kardesim al bence değer gibi denirse biraz daha bekleyip almaya çalışırım

Top Bottom