Neler Yeni

Sistemlerimizin boşta RAM kullanımı (Resimli paylaşım)

Üzgün Araba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Çağrı menekşe
W10

resim_2022-12-12_231150769.png

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Konuda sanırım birkaç yanlış anlaşılma var. Boştaki RAM kullanımının en büyük nedenleri arka plan uygulamaları ve Superfetch. RAM kullanmadan Superfetch yapmak imkansız, bu her işletim sisteminde böyle. Boşta RAM kullanımınız fazla ise sıklıkla kullandığınız daha fazla uygulama veya daha fazla arkaplan uygulamanız var demek. RAM'ler çok güç tüketmez o yüzden bu endişelendirmemeli. Zaten Superfetch için ayrılan kısım ihtiyaç dahilinde boşaltılıyor.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,440
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Konuda sanırım birkaç yanlış anlaşılma var. Boştaki RAM kullanımının en büyük nedenleri arka plan uygulamaları ve Superfetch. RAM kullanmadan Superfetch yapmak imkansız, bu her işletim sisteminde böyle. Boşta RAM kullanımınız fazla ise sıklıkla kullandığınız daha fazla uygulama veya daha fazla arkaplan uygulamanız var demek. RAM'ler çok güç tüketmez o yüzden bu endişelendirmemeli. Zaten Superfetch için ayrılan kısım ihtiyaç dahilinde boşaltılıyor.
Olay öyle de, Şimdi Benim işime yaramayan arkaplan uygulaması neyime yarar?
Çok gereksiz özelliklerle doldurmuşlar işletim sistemini.

İlk olarak böyle söyliyim. Mesela Sen işletim sistemini üretiyorsun güvenlikle uzaktan yakından alakan yok. Defender Antivirüs yapmaya zaman harcayacağına ver Kaspersky`ye parayı güvenliğini adamlar sağlasın çok az kaynak tüketmekle.
Yani işletim sistemine Kaspersky defender yazılı şekilde gelsin. Olmaz mı? Olur tabi.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Olay öyle de, Şimdi Benim işime yaramayan arkaplan uygulaması neyime yarar?
Çok gereksiz özelliklerle doldurmuşlar işletim sistemini.

İlk olarak böyle söyliyim. Mesela Sen işletim sistemini üretiyorsun güvenlikle uzaktan yakından alakan yok. Defender Antivirüs yapmaya zaman harcayacağına ver Kaspersky`ye parayı güvenliğini adamlar sağlasın çok az kaynak tüketmekle.
Yani işletim sistemine Kaspersky defender yazılı şekilde gelsin. Olmaz mı? Olur tabi.
Kullanmadığınız RAM'i faydalı bir olaya kullanıyor ben bunun zararını görmüyorum. Zaten ihtiyaç olunca RAM kullanımını azaltmak için bunları kapatıyor. Güvenlik mevzusu da bence çok abartılıyor, konuyla alakasını da çözemedim hâlâ. Windows düzenli olarak güvenlik yaması yapıyor ve Windows Defender neredeyse günlük güncelleme alıyor. Birkaç aydır sadece Windows Defender kullanıyorum (öncesinde Kaspersky kullanıyordum) ve PC'me tek bir virüs girmedi, evet aktif olarak da PC kullanıyorum. Kullanıcı mevzusu biraz. Arayüz sorunları ve güvenlik duvarı ayaları dışında bir sorunum olmadı ki çoğu antivirüs de zaten bu ikisini düzgün yapamıyor.

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,268
İsim
Mertol
Benim boşta fix 4.9 ram kullanıyor sizinki neden bu kadar az yada benimki neden bu kadar yüksek

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,440
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Benim boşta fix 4.9 ram kullanıyor sizinki neden bu kadar az yada benimki neden bu kadar yüksek
Autorun ayarına bak. İlla sana Gereksiz uygulama çalışıyor pc açıldığında.

8.1 mi kullanıyon?

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,268
İsim
Mertol
Autorun ayarına bak. İlla sana Gereksiz uygulama çalışıyor pc açıldığında.

8.1 mi kullanıyon?
W11 kullanıyorum. Autorun dediğiniz başlangıçta açılan uygulamarsa zaten bir çoğu kapalı. Sadece mouse için logitech uygulaması çalışıyor.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,440
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Win 11 Boşta 3.5gb ram`mı kullanıyor? o.O2
Win 10 kurmuştum geçenlerde. 2.4 GB kullanıyordu tam boşta. Çok rahatsız edici Boşta sistemin fazla ram yutması. Zaman geçtikçe çok fazla fark açılıyor valla

8.1 Tozlu rafa kalksın zaten. Güncelleme almaması daha iyi. Kafamız raat olur zırt-pırt güncelleme var diye sistemi bozuyordular.
Küçük bilgilendirme
Windows 10 orijinal Iso 2.5 gb ram kullanıyor.

Win 10 SMBB modifiyeli İso sürüm 1.1gb ram kullanımı var Tam boşta.
HDD ye kurdum ve her zaman HDD 100 % çalışma sıkıntısıda yok.

IMG_20230128_211956.jpg

İleride Windows 11 SMBB modifiyeli iso'su deniyecem. Kısmetse foto atarım.

• Beğen
Reaksiyonlar: java

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
1674926830945.png