Neler Yeni

SIVI SOĞUTMA DEVRİ BİTİYOR MU?

Rova

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Anex

Mur4t06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Murat
Bundan satın almıştım 1 ay kadar önce kasaya sığmadı. Sonra kasamın 14cm yükseklik desteklediğini öğrendim :(
Hocam güzel soğutuyor ama çok ağır ilk montajımda fazla baskı yapıp işlemciyi bozdum :( keşke hafif olsalar

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,811
İsim
Selim
Denicem bunu müsait olduğumda 13900k falan yok ama 12600k var. Hava soğutmayı 240mm ile değil 420mm ile karşılaştırayım aklı dursun :D 420mm ile 12600k oyunda 43 46 derece :D boşta 20 derece ve hava soğutmanın kendi fanları takılı değil kasa fanıyla bu derecelerde. Hangi hava soğutma bunu yapabilir ? :D
Hocam pull push yapma imkanın varsa onunda testini yapabilirsin rica etsem. Merak ettim pull push ile ne kadar fark atıyor.

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,222
İsim
.
Noctua NH-U12-A ile çok mutluyum. İşlemci 13600KF sıcaklık maksimum 71 gördüm.

Migel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Migel
Bende 2 bileşen de custom sıvı soğutmaya bağlı. 360 mm + 240 mm toplamda 5 radyatör fanı ve 3 kasa fanı kullanıyorum. Bütün fanlar devamlı şekilde stabil çalışabildiği minimum devirde. Devri daha fazla düşürdüğümde fan stabil dönmüyor ordan anlayın. Yükte kendini yırtan fanlı bir sistemden daha düşük sıcaklık değerlerine sahibim. Custom sıvı soğutmayı 2 tür insan yapıyor. İlki ekran kartını tam yükte 30-40 derecede çalıştırmaya çalışan kişiler. Bu sistemler ister istemez sesli oluyor. Bir de benim gibi boşta yada yükte sessizlik isteyen kişiler var. Fanları duyamıyorsunuz. En fazla ses gelen fan psu fanı =) Benim hiçbir fanım yüke göre hızlanmıyor dolayısı ile her zaman aynı sessizliğe sahip oluyorsunuz. Bu olaya bir kere alıştığınızda emin olun vazgeçemezsiniz. İnanılmaz bir sessizliğe karşın tüm dereceleriniz en iyi fan ile soğutma sağlanan sistemlere göre de biraz daha düşük oluyor. Hazır satılan sıvı soğutma kitleri ile custom yapılan sistemin performans olarak alakası olmadığını da belirteyim. Benim gibi aynı kasayı kullanıp sistem değiştiriyorsanız sıvı soğutma sisteminizi ufak modifiyelerle uzun süre kullanırsınız. Hava soğutma ile sıvı soğutma sistemlerini sadece dereceler ile karşılaştırmak doğru değil. Ses bana göre daha büyük öncelik örneğin.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,370
İsim
Diyarhan
Zaten kaliteli kule tipleri 240mm ile kafa kafaya savaşıyor.

yusfrdem

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yusuf
Sistem ömrünü nasıl uzatıyor mesela? Hava akışı için evet kasa ortası bomboş oluyor egzoz fan gibi duruyor ve akış tarafında havaya göre illa iyidir hava soğutma da akış sistem içerisinde dönüyor biraz.
Arkadaş Hava akışı demiş ama tam tersi. Sıvı soğutmanin fanlarinin kasa içerisine bir faydası olmadığına dair bir araştırma okumuştum gecen haftalarda. İşlemci ve ekran kartı dışında kalan diğer bileşenlerin ve kasa içi genel sıcaklığın kule tipi sogutuculara kıyasla daha sıcak çalıştıklarını tespit etmişler.
Yani kule tipi soğutucu kasa içerisinde daha iyi bir Hava sirkülasyonu sagliyormus

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,367
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Arkadaş Hava akışı demiş ama tam tersi. Sıvı soğutmanin fanlarinin kasa içerisine bir faydası olmadığına dair bir araştırma okumuştum gecen haftalarda. İşlemci ve ekran kartı dışında kalan diğer bileşenlerin ve kasa içi genel sıcaklığın kule tipi sogutuculara kıyasla daha sıcak çalıştıklarını tespit etmişler.
Yani kule tipi soğutucu kasa içerisinde daha iyi bir Hava sirkülasyonu sagliyormus
Sıvı soğutmayı takış şekline göre değişir. Üste takarsan egzoz fan görevi görür.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Her zaman iyi bir kule soğutucu tercih ederim ben.

yusfrdem

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yusuf
Sıvı soğutmayı takış şekline göre değişir. Üste takarsan egzoz fan görevi görür.
Yani doğrudur tabi. Herkesin bir tercihi, görüşü ve deneyimi var.
Isin sonunda mevzu bütçe ve tasarım zevkinde bitiyor heralde.
Benim için en büyük öncelik sessizliktir mesela. Yükte de sessiz çalışacak bisi olsun ne olursa olsun :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,369
Üyeler
164,826
Son üye
ssdyardim
Top Bottom