Neler Yeni

SIVI SOĞUTMA DEVRİ BİTİYOR MU?

Erdox

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
388
İsim
Erdoğan Aktaş
Geçen sıvı soğutmadan vazgeçip Kule tipi soğutma almıştım. Oyun ve render testlerine baktığımda kendi ısı değerlerimle 360mm sıvı soğutma kullananların ısı değerleri aynı olunca (fark varsa da max 3-4 derece) bi şaşırdım.
Üstüne bugün bu videoya denk geldim. Mantıklı gelmedi değil.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Sıvı soğutma görünüş ve boş bir bilgi hava akışı güzel hava soğutucu her türlü yer ve daha fp

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,679
İsim
Hacı

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Geçen sıvı soğutmadan vazgeçip Kule tipi soğutma almıştım. Oyun ve render testlerine baktığımda kendi ısı değerlerimle 360mm sıvı soğutma kullananların ısı değerleri aynı olunca (fark varsa da max 3-4 derece) bi şaşırdım.

Siz ne düşünüyorsunuz?

tam anlamıyla değil. evet kaliteli hava soğutmalar aşırı performanslı örn noctua nh-d15 mesela tillahına kafa atabiliyor. ama 360lık 420lik sıvı soğutucular daha performanslı çalışabiliyor. 4-5-6 ve üzeri derece zaten soğutma konusunda milletin aradığı değerler. hani kuletipi aldım 70 derece sıvı soğutma aldım 40 derece gibi durum zaten beklenmemeli.

ConquerorXIV

80+ Gold

Siz ne düşünüyorsunuz?

cpu soğutucu işlemciye göre alınır, sizin aldığınız çoğu 240mm den iyi zaten

batuu123

80+ Bronze
2. el sistem satarken sıvı soğutma taksi plakası kadar değerli ve sistem fiyatını üste çekiyor o yüzden her türlü daha iyi :D

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
Sıvı soğutmaların tek amacı işlemciyi soğutmak değildir aslında. Hava akışı sağlamak ve sistem ömrü için de iyidir. Evet sıvı soğutmaların sorunları var ama anakartın üstünde dev gibi bir soğutma olması gözüme batıyor :D. DeepCool Assasin 4 bakmıştım R9 7900 için daha sonra LT720 aldım.

Armi3067

80+ Bronze
Sistem ömrünü nasıl uzatıyor mesela? Hava akışı için evet kasa ortası bomboş oluyor egzoz fan gibi duruyor ve akış tarafında havaya göre illa iyidir hava soğutma da akış sistem içerisinde dönüyor biraz.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,356
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Sıvı soğutucunun modeli ne testteki? Corsair muhtemelen ama eski modellerinden birine benziyor.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,679
İsim
Hacı

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
D12L thermalrighttan daha kötü bu arada patron falan değil. Şuan patron Deepcool Assasin IV.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani şimdi hava soğutma ile sıvıyı bir tutmak baştan mantıksız. 240mm ile AK620 veya thermalright gücünde bir soğutma karşılaştırmakta mantıksız. Ayrıca bence en önemli kısım bu. Test aynı işlemciler ile mi yapılıyor. 13900K var 13900k var. Çok iyi bir slikonlu işlemci ile çok kötü bir slikonlu işlemci arasında dünya kadar fark var. 2 işlemci ile yapılan karşılaştırma testlerine ben hiç bir zaman inanmam. Benim görüşüm bu yönde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onu da size şöyle açıklayım videodan bir kesit. İki işlemcide frekans olarak aynı fakat watt olarak farklı. Sağdaki hava soğutmalı işlemci 225 w ile bu frekansları yakalarken. Sıvı soğutmalı işlemci 247W ile aynı frekansı yakalıyor. Bu yüzden tek işlemci ile test yapılmadığını düşünüyorum.
1698753908464.png

Son düzenleme:

fbsoner12

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Soner
Vaktinde pc işlerini baya kovalarken uyguna id cooling frostsnow mu neydi onu indirimde yakalayınca bin liraya almıştım işini yapıyor eyvallah ama çok da gürültülü çalışıyor keşke almasaydım diyorum artık ve hava soğutmaya geçsem mi diye düşünüyorum açıkçası çünkü onlar da aynı şekilde işini yapıyordu ve daha sessiz çalışıyordu(en azından buna kıyasla)

Top Bottom