Neler Yeni

Sıvı soğutma fanı neden dönmez

CarEnthusiast

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
417
Sıvı soğutma fanım dönmüyor sebepleri ne olabilir Sinerji bilgisayara gitmeden neler yapabilirim

Fanın PWM kablosunu anakartının SYS FAN girişine tak
Sorunun ne olduğunu çözdüm ama çözümü yok sanırım, kasadan hep bir cızırtı geliyordu CPU fan pinini sökünce cızırtı gitti sorun ana kartta sandım fakat dediğiniz gibi kasanın önündeki 3lü fanla CPU fanın yerlerini değiştirince cızırtı yine geldi ve çalışmadı, kusura bakmayın bir sorum daha olacaktı kasamın egzoz fanı da çalışmıyor acaba ikiside aynı pinden mi bağlı ikiside çalışmıyor

kusura bakmayın bir sorum daha olacaktı kasamın egzoz fanı da çalışmıyor acaba ikiside aynı pinden mi bağlı ikiside çalışmıyor
Hem egzoz fan hemde sıvı soğurma fanı aynı PWM çoklayıcya bağlı ise ikisi de çalışmayabilir eğer çoklayıcıda veya anakartın girişinde bir sorun varsa.

Hem egzoz fan hemde sıvı soğurma fanı aynı PWM çoklayıcya bağlı ise ikisi de çalışmayabilir eğer çoklayıcıda veya anakartın girişinde bir sorun varsa.
Kasadan gelen cızırtı nerden geliyor o halde çoklayıcıdan mı yoksa dönemediği için fanların motorundan falan mı teknik konularda bilgim az :(

Kasadan gelen cızırtı nerden geliyor o halde çoklayıcıdan mı yoksa dönemediği için fanların motorundan falan mı teknik konularda bilgim az :(
Çoklayıcıdan cızırtı sesi gelmez. Eğer fanın içindeki yağ azaldıysa sürtünmeden dolayı takırtı sesi gelebilir veya fanın motorunda bi sorun varsa cızırtı da gelebilir ama zannetmiyorum öyle bir sorun olduğunu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,089,032
Üyeler
173,117
Son üye
lee45
Geri