CarEnthusiast
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 417
Sıvı soğutma fanım dönmüyor sebepleri ne olabilir Sinerji bilgisayara gitmeden neler yapabilirim
Sorunun ne olduğunu çözdüm ama çözümü yok sanırım, kasadan hep bir cızırtı geliyordu CPU fan pinini sökünce cızırtı gitti sorun ana kartta sandım fakat dediğiniz gibi kasanın önündeki 3lü fanla CPU fanın yerlerini değiştirince cızırtı yine geldi ve çalışmadı, kusura bakmayın bir sorum daha olacaktı kasamın egzoz fanı da çalışmıyor acaba ikiside aynı pinden mi bağlı ikiside çalışmıyorFanın PWM kablosunu anakartının SYS FAN girişine tak
Hem egzoz fan hemde sıvı soğurma fanı aynı PWM çoklayıcya bağlı ise ikisi de çalışmayabilir eğer çoklayıcıda veya anakartın girişinde bir sorun varsa.kusura bakmayın bir sorum daha olacaktı kasamın egzoz fanı da çalışmıyor acaba ikiside aynı pinden mi bağlı ikiside çalışmıyor
Kasadan gelen cızırtı nerden geliyor o halde çoklayıcıdan mı yoksa dönemediği için fanların motorundan falan mı teknik konularda bilgim azHem egzoz fan hemde sıvı soğurma fanı aynı PWM çoklayıcya bağlı ise ikisi de çalışmayabilir eğer çoklayıcıda veya anakartın girişinde bir sorun varsa.
Çoklayıcıdan cızırtı sesi gelmez. Eğer fanın içindeki yağ azaldıysa sürtünmeden dolayı takırtı sesi gelebilir veya fanın motorunda bi sorun varsa cızırtı da gelebilir ama zannetmiyorum öyle bir sorun olduğunuKasadan gelen cızırtı nerden geliyor o halde çoklayıcıdan mı yoksa dönemediği için fanların motorundan falan mı teknik konularda bilgim az![]()